Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черкаському митрополиту УПЦ МП, який заперечував агресію РФ, пом’якшили запобіжний захід

Середа, 20 грудня 2023, 16:54
Черкаському митрополиту УПЦ МП, який заперечував агресію РФ, пом’якшили запобіжний захід
Феодосій, фото з відкритих джерел

Суд змінив запобіжний захід митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосію (Снігірьову) у вигляді домашнього арешту з цілодобового на нічний.

Джерело: пресслужба Черкаської облпрокуратури у коментарі УП, УПЦ МП у Telegram

Деталі: В обласній прокуратурі нагадали, що нічний домашній арешт для Феодосія, який, за даними правоохоронців, заперечував збройну агресію РФ, передбачає обмеження в пересуванні з 22.00 до 6.00.

Реклама:

В прокуратурі не пояснили, з чим пов’язано рішення суду, але нагадали, що суд у цій справі не вперше відмовляє в задоволенні клопотань прокурора щодо застосування запобіжних заходів. "Під час розгляду попереднього клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою через порушення обвинуваченим умов домашнього арешту, суд відмовив у його задоволенні", - пояснили в облпрокуратурі.

Там додали, що Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає процедури оскарження даного рішення суду.

В УПЦ МП стверджують, що тепер Феодосій зможе служити в храмах єпархії та України. Там зазначають, що одразу після суду Феодосій направився до місцевого кафедрального собору відслужити подячний молебень.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

  • 6 квітня Служба безпеки України повідомила Феодосію про підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі і запереченні збройної агресії Росії проти України.
  • За даними слідства, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном Російської православної церкви (РПЦ). На новому сайті митрополит вихваляв московських священиків, які допомагають агресору, а також закликав до "об’єднання" релігійних громад у війні проти України.
  • 12 квітня Феодосію суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: