Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Є кілька кандидатів на посаду посла України в Британії

П'ятниця, 12 січня 2024, 17:41
Зеленський: Є кілька кандидатів на посаду посла України в Британії
Володимир Зеленський, фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі Київ розглядає кілька кандидатів на посаду українського посла у Великій Британії, але не назвав їхні прізвища.

Джерело: Зеленський на спільному брифінгу з прем'єром Великої Британії Ріші Сунаком у Києві, передає "Європейська правда"

Пряма мова Зеленського: "Важливо, щоб кожен із посадовців, із дипломатів, які опікуються нашими відносинами з Великою Британією, був на найвищому рівні. Тому ми розглядаємо кілька кандидатур. Обережно розглядаємо. Щоб усе це не втратити".

Реклама:

Деталі: При цьому глава держави не назвав прізвищ кандидатів.

Передісторія:

  • Попередній посол України у Британії Вадим Пристайко обіймав цю посаду з липня 2020 року до липня 2023 року. Його звільнили у липні 2023-го за коментар висловлювання президента Зеленського на тлі скандалу із "невдячністю" союзникам, що спалахнув довкола тодішнього британського міністра оборони Бена Воллеса.
  • Український президент у відповідь на слова Воллеса сказав, що Україна дуже вдячна Британії та її народу за підтримку. Але також додав, що "можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто". Ці слова український дипломат назвав "нездоровим сарказмом".
  • Пізніше Пристайко надав пояснення, у якому він не відмежувався від критики, однак пом'якшив її, сказавши, що "сарказм між дружніми країнами не потрібен".
  • В одному з останніх інтерв’ю Пристайко сказав, що Київ не може дозволити собі "експериментів" із Британією, застерігши від "креативу" в призначенні свого наступника на цій посаді.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...