Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль заявив, що ХАМАС планував теракти в Європі

Неділя, 14 січня 2024, 02:17
Ізраїль заявив, що ХАМАС планував теракти в Європі
БОЙОВИК ХАМАС, GETTY IMAGES

В суботу канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу опублікувала заяву про те, що ХАМАС планував теракти в Європі.

Джерело: The Times of Israel

Деталі: Ізраїльська розвідка "Моссад" і служба загальної безпеки "Шин-Бет" у співпраці з іноземними партнерами змогли створити "всеосяжну і глибоку" картину терористичних дій ХАМАСу. 

Реклама:

Йдеться про планування нападів в Європі, Африці і на Близькому Сході.

Ізраїль розкрив "подробиці про театри бойових дій, цілі терору, а також про тих, хто причетний до здійснення нападів - від командирів ХАМАС у Лівані до останнього зловмисника в мережі".

Більшість командувачів групи, що базується в Лівані, включаючи Салеха аль-Арурі та Халіла Гарраза, були вбиті в результаті авіаударів Ізраїлю.

ВІДЕО ДНЯ

Мережа планувала атакувати посольство Ізраїлю в Швеції, купувати БПЛА і використовувати кримінальні організації в Європі для підтримки атак.

Осередки Хамасу в Данії, Німеччині та Голландії були заарештовані в грудні за підозрою в підготовці нападів на єврейські об'єкти в Європі.

Передісторія:

  • Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що служби безпеки Ізраїлю та Єгипту не надали дозвіл на евакуацію 29 українських громадян із Сектора Гази через їхню співпрацю з ХАМАСом у той чи інший спосіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: