Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На кордоні з Польщею вантажівки вже не блокують, а в Румунії блокування триває

Четвер, 18 січня 2024, 10:12
На кордоні з Польщею вантажівки вже не блокують, а в Румунії блокування триває
Пункт пропуску на західному кордоні України, фото ДПСУ

На кордоні України з Польщею рух через пункти пропуску розблоковано, а на кордоні з Румунією триває блокування в пунктах пропуску пункти пропуску "Сірет" та "Вікову-де-Сус" попри задоволення частини вимог фермерів румунським урядом.

Джерело: речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини" вранці 18 січня

Пряма мова: "На жаль, блокування продовжується (на україно-румунському кордоні – ред.). З нашого боку це пункти Порубне і Красноїльськ. У напрямку Порубного можуть слідувати вантажівки, які перевозять вантажі, а в напрямку Красноїльська – тільки транспортні засоби, які слідують порожніми".

Реклама:

Деталі: За словами Демченка, лише одиничні транспортні засоби зараз перетинають кордон із Румунією. Блокування триває з суботи, зараз учасники блокування з румунської сторони цілодобово обмежують рух вантажівок в обох напрямках. 

На польсько-українському кордоні ситуація покращилася, там блокування справді припинили.

Пряма мова: "На щастя, на напрямку кордону з Польщею ситуація на даний момент вирішена: всі напрямки, які блокувалися, розблоковані. 6 грудня був розблокований напрямко пункту пропуску "Шегині", днями також розблокувалися інші три напрямки: Рава-Руська, Краківець, Ягодин. 

ВІДЕО ДНЯ

Зараз рух доволі інтенсивний. Наприклад, якщо через найбільший інфраструктурний напрямок пункту пропуску "Ягодин" під час блокування кордон перетинали 100-150 вантажівок в обох напрямках, то за минулу добу кількість перетинів уже становить понад 1100 вантажівок в бох напрямках. Інтенсивність руху є й по пункту пропуску "Рава-Руська", і по напрямку пункту пропуску "Краківець".

Деталі: Речник ДПСУ додав, що черги є, але вони зменшилися. У чотирьох пунктах пропуску зі сторони Польщі у чергах стоять орієнтовно 1100 вантажівок.

На інших напрямках на західному кордоні блокування вже не фіксується – ані в Словаччині, ані в Угорщині. 

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування