Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Річниця авіатрощі в Броварах: сторони вивчають 163 томи справи

Четвер, 18 січня 2024, 13:03
Річниця авіатрощі в Броварах: сторони вивчають 163 томи справи
фото "Укрінформу"

Матеріали розслідування авіакатастрофи гелікоптера з керівництвом МВС України 18 січня 2023 року у Броварах складають 163 томи.

Джерело: радниця ДБР Тетяна Сапьян в ефірі всеукраїнського телемарафону, цитує пресслужба Бюро

Пряма мова: "Саме досудове розслідування містить 163 томи. Кожен том – це десь 250 сторінок. Для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час. Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь весною ми з вами про це поговоримо".

Реклама:

Деталі: Наразі триває ознайомлення з матеріалами справи потерпілими, підозрюваними та їх представниками.

Вона нагадала, що ДБР завершило розслідування авіатрощі у Броварах наприкінці 2023 року.

Про підозру було повідомлено п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів.

ВІДЕО ДНЯ

Сапьян зауважила, що під час розслідування трагедії було проведено десятки експертиз, допитані всі свідки, проведені слідчі експерименти.

За її словами, правоохоронці похвилинно відновили день аварії. До роботи також долучалися іноземні експерти й представники французької компанії-виробника гелікоптера.

Нагадаємо: В результаті падіння 18 січня 2023 року гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій ЛубковичВсього загинуло 14 осіб, у тому числі одна дитина.

Читайте також: Трагедія в Броварах. Що відомо про катастрофу гелікоптера з керівництвом МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування