Кірбі: Якщо Конгрес США не ухвалить допомогу Україні, це може мати "катастрофічні наслідки"

Вівторок, 23 січня 2024, 02:58
Кірбі: Якщо Конгрес США не ухвалить допомогу Україні, це може мати катастрофічні наслідки
Джон Кірбі, фото Getty Images

На думку координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, якщо Конгрес США відмовиться ухвалювати подальшу допомогу для України, це може мати "катастрофічні наслідки".

Джерело: Кірбі, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Президент (Джо Байден – ред.) усвідомлює, що інші країни спостерігають за тим, що ми робимо".

Реклама:

"Але й наші союзники та партнери також уважно спостерігають за тим, як діємо ми, адже керівництво США надало критичну підтримку Україні.

Ми буквально лідирували не лише у внесках, а й у координації внесків інших країн, щоб доставити допомогу в Україну".

Деталі: За словами Кірбі, очевидно, за цим (наданням допомоги Україні – ред.) уважно стежить і президент Росії Володимир Путін, і лідер Китаю Сі Цзіньпін.

ВІДЕО ДНЯ

У відповідь на запитання, що буде в разі відмови Конгресу ухвалювати подальшу допомогу для України, представник адміністрації наголосив, що американське лідерство похитнеться, через що деякі країни також переглянуть свої внески.

"І це може мати потенційно катастрофічні наслідки для України", – Кірбі.

Передісторія:

  • Байден у минулу середу провів зустріч з лідерами Конгресу США та очільниками профільних комітетів, на якій закликав швидше розблокувати фінансування на подальшу допомогу для України. У Сенаті очікують розгляду угоди щодо безпеки південного кордону і фінансування для України наступного тижня.
  • У проєкті передбачено понад 60 млрд доларів на підтримку України, 14 млрд доларів для Ізраїлю і така ж сума – на заходи протидії нелегальній міграції на південному кордоні.
  • У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.
  • Ключові помічники президента США Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні у Сил оборони можливі значні труднощі на фронті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: