Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить Міжнародний кримінальний суд врахувати указ Путіна щодо українських дітей

Субота, 6 січня 2024, 16:52
МЗС просить Міжнародний кримінальний суд врахувати указ Путіна щодо українських дітей
фото МЗС України

МЗС України закликає Міжнародний кримінальний суд взяти до уваги дії керівництва РФ з примусового надання депортованим українським дітям громадянства РФ, що є однією з ознак геноциду.

Джерело: коментар МЗС України щодо указу президента РФ Володимира Путіна щодо права на прийняття до громадянства РФ

Деталі: У МЗС нагадали що 4 січня Путін підписав указ "Про визначення окремих категорій іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявою про прийняття до громадянства Російської Федерації".

Реклама:

Документ, зокрема, передбачає, що діти-сироти та діти, які залишилися без батьківського піклування та є громадянами України, можуть отримати громадянство РФ за особистим рішенням президента Росії, без врахування всіх або окремих вимог федерального законодавства. Заяву на вступ у громадянство РФ можуть подати керівники російських організацій, в яких примусово перебувають українські діти.

У МЗС наголосили, що цей черговий "нормативно-правовий акт", окрім його спрямованості задовольнити за рахунок мігрантів демографічні потреби країни-агресора задля продовження збройної агресії проти України, також грубо порушує законодавство України, норми міжнародного права та права дітей – громадян України, які під час широкомасштабної наступу РФ були примусово переміщені на територію держави-агресора.

Такі дії порушують норми міжнародного гуманітарного права, є нікчемними та не створюють жодних правових наслідків. Запровадження РФ нових норм законодавства про громадянство має на меті позбавлення викрадених українських дітей можливості повернутися на Батьківщину, наголосили в МЗС.

ВІДЕО ДНЯ

Дослівно: "Справжня цінність цього указу полягає лише в тому, що він слугуватиме черговим доказом злочинів РФ проти України, насильницької асиміляції українських дітей і спроби позбавлення їх власної Батьківщини.

Закликаємо Міжнародний кримінальний суд взяти до уваги ці дії керівництва РФ з переведення українських дітей з однієї національної групи в іншу, у тому числі шляхом примусового надання їм громадянства РФ, що є однією з ознак геноциду, а міжнародну спільноту якомога швидше реалізувати виданий МКС ордер на арешт Володимира Путіна, здійснивши необхідні заходи з його затримання для передачі органам міжнародного правосуддя".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: