Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ISW: У Росії побоюються нового вторгнення напередодні виборів

Середа, 13 березня 2024, 04:41
ISW: У Росії побоюються нового вторгнення напередодні виборів
Військовий добровольчий загін "Свобода Росії", фото: Telegram організації

Росія використовує призовників для захисту свого кордону з Україною та прогнозує нові вторгнення російських добровольчих загонів напередодні виборів.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Військові аналітики вважають, що це, ймовірно, пов'язано з небажанням Росії передислокувати війська з лінії фронту в інші райони. 

Реклама:

ISW відстежує повідомлення російських військових блогерів, які відзначили, що вторгнення відбулося за кілька днів до президентських виборів в Росії 17 березня, і попередили, що найближчими днями можуть відбутися такі ж вторгнення.

Нагадаємо: 

  • Речник Головного управління розвідки (ГУР) України Андрій Юсов заявив 12 березня, що у зіткненнях у Бєлгородській та Курській областях брали участь підрозділи "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону".
  • Російські джерела спочатку заперечували повідомлення про вторгнення, але пізніше заявили, що російські війська відбили атаки російських проукраїнських сил за підтримки танків, бронетехніки та безпілотників поблизу Харківської області та Бєлгородської області. 
  • На відеозаписах, опублікованих 12 березня, видно, що російські проукраїнські сили діють поблизу Нехотеївки і Сподарюшино Бєлгородської області та в Тьоткіно Курської області. 
  • Повідомляється, що російські підрозділи захопили Тьоткіно, хоча російські джерела стверджують, що російські військовослужбовці строкової служби відбили всі атаки.

Основні висновки ISW за 12 березня:

ВІДЕО ДНЯ
  • Всеросійські проукраїнські організації "Русский добровольчий корпус" (РДК), "Легіон Свободи Росії" (ЛСР) та "Сибірський батальйон" здійснили обмежене транскордонне вторгнення в Бєлгородську та Курську області вранці 12 березня.
  • Газета The New York Times (NYT) повідомила, що російські та українські війська мають різні переваги та недоліки в засобах радіоелектронної боротьби (РЕБ).
  • У щорічній оцінці загроз на 2024 рік, підготовленій Управлінням директора національної розвідки США (ODNI), повідомляється, що президент Росії Володимир Путін "ймовірно, вважає", що російські війська притупили зусилля України повернути значну територію, і що підтримка України США та Заходу є "обмеженою".
  • Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван оголосив 12 березня про надання Україні пакету надзвичайної військової допомоги на суму 300 мільйонів доларів.
  • Очікується, що найближчими днями влада Литви та Франції зустрінеться в Парижі, щоб обговорити прискорення підтримки України.
  • Кремль продовжує відстоювати своє право, всупереч міжнародному праву, застосовувати російське федеральне законодавство до посадових осіб країн-членів НАТО і колишніх радянських республік за дії, вчинені на території їхніх власних країн, де російські суди не мають юрисдикції, фактично заперечуючи суверенітет цих держав.
  • Нещодавно Кремль здійснив низку кадрових змін у Міністерстві оборони (МО) Росії, Росгвардії та російському військовому командуванні.
  • Президент Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія вийде з очолюваної Росією Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), якщо ОДКБ не виправдає певних вірменських очікувань, оскільки Вірменія продовжує дистанціюватися від російських відносин у сфері безпеки.
  • Нещодавно, 12 березня, російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута, Авдіївки та Донецька на тлі триваючих позиційних боїв уздовж усієї лінії зіткнення.
  • Кремль розглядає можливість підвищення податків, ймовірно, як частину зусиль зі збільшення надходжень до федерального бюджету для фінансування війни в Україні.
  • Заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко продовжує реалізацію промислових проектів в окупованій Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: