Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нардепи отримали листа з погрозами від лобіста УПЦ МП, який працює на Новінського - В’ятрович

Понеділок, 18 березня 2024, 11:29
Нардепи отримали листа з погрозами від лобіста УПЦ МП, який працює на Новінського - В’ятрович
Володимир В’ятрович, фото: Facebook

Член комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Володимир В’ятрович повідомив про отримання депутатами листа з погрозами від американської адвокатської контори Amsterdam & Partners LLP, яка представляє інтереси УПЦ МП і фінансується екснардепом і бізнесменом Вадимом Новінським.

Джерело: В’ятрович у Facebook

Пряма мова В’ятровича: "Щойно завершилося засідання комітету на якому розглядали безпрецедентну ситуацію - листа з погрозами на імʼя депутатів Верховної Ради України з приводу законопроєкту про  заборону Російської православної церкви від американської адвокатської контори, яка зазначає що представляє інтереси так званої Української православної церкви Московського патріархату".

Реклама:

Деталі: Він повідомив, що ця адвокатська контора фінансується колишнім нардепом Вадимом Новінським, у зв’язку з чим на комітеті ухвалили рішення звернутися до СБУ, "аби вони проінформували про ситуацію своїх американських колег".

 

В’ятрович нагадав, що комітет вже ухвалив правки до другого читання до цього законопроєкту і прийняв звернеться до керівництва ВРУ включити його у порядок денний найближчого засідання.

 

"Для мене цей лист із погрозами… є свідченням того, що ми справді підготували якісний проєкт, який може спинити вплив російської церкви в Україні", - зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

Знати більше: Закон Божий. Як і коли Рада хоче заборонити Московський патріархат

Що було раніше: У жовтні 2023 року Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов'язані з Росією, яким можуть припинити діяльність УПЦ МП. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: