Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експосадовиця Мін'юсту надала суду довідку про відсутність паспорту РФ із помилками

Понеділок, 18 березня 2024, 15:38
Експосадовиця Мін'юсту надала суду довідку про відсутність паспорту РФ із помилками
МАРИНА ПРИЛУЦЬКА. ФОТО МІН`ЮСТУ

Експосадовиця Мін'юсту Марина Прилуцька, яка намагається повернути посаду, надала суду довідку з Москви, про те, що вона не громадянка Росії, яка містить граматичні помилки і викликає сумніви щодо справжності.

Джерело: пресслужба Мін'юсту

Деталі: Справу про поновлення на посаді державної служби України ексчиновниці, що за даними Служби безпеки України добровільно отримала паспорт РФ, повторно розглядає Шостий апеляційний адміністративний суд.

Реклама:

На противагу документам СБУ, адвокати колишньої посадовиці надали суду довідку Головного управління Міністерства внутрішніх справ РФ у місті Москва (Управління з питань міграції), про те, що інформація про наявність у неї громадянства РФ відсутня, а в числі осіб, зареєстрованих на території РФ, вона не значиться.

Як свідчить документ, від направлення адвокатського запиту до отримання відповіді з РФ минуло всього 9 днів.

Дослівно Мін'юст: "Справжність документа з Російської Федерації викликає сумніви і тому, що він містить кілька грубих граматичних помилок. Наприклад, в одному з випадків неправильно застосовано відмінок міста Москва "..по г. Москва" (в той же час у бланку правильно зазначено – "ГУ МВД России по г. Москве"), а слово "значиться" написано з м’яким знаком.

ВІДЕО ДНЯ

Також наявні й інші ознаки, які свідчать про несправжність документа. Докладно про позицію Міністерства юстиції повідомить наша юридична команда на засіданні суду 19 березня 2024 року.

Запрошуємо представників медіа взяти участь у засіданні".

 

Передісторія:

  • У липні 2021 року Марина Прилуцька звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства юстиції України визнання протиправним та скасування наказу про її звільнення з посади у зв`язку із втратою права на державну службу або його обмеження внаслідок встановлення факту наявності у державного службовця громадянства іноземної держави під час проходження державної служби.
  • Рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 20.05.2022, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 9.11.2022 у задоволенні позову Марині Прилуцькій було повністю відмовлено.
  • Водночас Касаційний адміністративний суд ВС фактично вказав, що фотокопії паспорту РФ, наданої СБУ, та податкового номеру – недостатньо.
  • Згідно з рішенням ВС, Шостий апеляційний адміністративний суд розглядає справу повторно.
  • Міністерство юстиції просило Вищу раду правосуддя притягнути до дисциплінарної відповідальності колегію суддів Верховного суду, які відкрили шлях до повернення на посаду Прилуцькій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: