Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України

Вівторок, 23 квітня 2024, 20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
Ілюстративне фото - Getty Images

Віцепрем’єрка України Юлія Свириденко та міністр підприємництва Данії Мортен Бедскоу 23 квітня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки України

Деталі: Меморандум передбачає виділення урядом Данії близько 40 мільйонів євро на підтримку приватного сектору, який бере участь у відбудові України, а також 380 мільйонів євро – для підтримки критичної інфраструктури, що використовує відновлювальну енергетику.

Реклама:

Фінансування буде скероване до Експортно-інвестиційного фонду Данії, який є частиною Дансько-українського фонду. Він спрямований на зниження фінансових ризиків, перед якими постають компанії, що беруть участь у відбудові України.

Українсько-данський документ також передбачає сприяння зустрічам між бізнесом обох країн та посилення співробітництва у сфері суднобудування, розвитку та відбудови морської портової інфраструктури.

Нагадаємо також, що Данія нещодавно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.

ВІДЕО ДНЯ

А минулого місяця Агенція оборонних закупівель України та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю в оборонних закупівлях.

Читайте більше про те, як Данія, Норвегія та Японія інвестують у перемогу України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: