Мажорские будни. Против пасынка депутата от Партии регионов возбуждено дело?

Четверг, 21 мая 2009, 21:02

Весь минулий тиждень Партія регіонів вимагала відставки Юрія Луценка в зв’язку з інцидентом в аеропорту міста Франкфурт. Однак з понеділка ця тема зникла з їхніх вуст, парламентську трибуна була розблокована, плакати із закликом до міністра піти у відставку зняті з президії.

Скандал пішов у свисток, а повна реабілітація урядовця буде здійснена силами слідчої комісії, оскільки очевидно, що в Німеччині жодних документів вони не отримають.

"Наші американські консультанти сказали, щоб ми розблокували трибуну, бо виглядаємо деструктивно в очах виборців", - розповідають джерела в Партії регіонів причини такої різкої зміни поведінки.

Свою пораду технологи дали Януковичу дуже вчасно – бо якби регіонали продовжували розвивати тему Луценка, то "Народній самообороні" було би чим їм відповісти. Тому що поведінка представників вітчизняної еліти не має розподілу за політичною ознакою.

Минулого тижня в столиці стався шокуючий інцидент, у якому, за інформацією "Української правди", брав участь пасинок одного видного регіонала.

Джерела в Печерському райвідділі внутрішніх справ розповіли "Українській правді" фабулу цих подій:

"У ніч з 14 на 15 травня на вулицях Києва ловили престижний позашляховик Mercedes ML 63 в тюнингу AMG, за кермом якого знаходився 23-річний киянин у явно нетверезому стані. (Орієнтовна вартість такого нового автомобілю – не менше 100 тисяч доларів.)

Автомобіль затриманого

Під час гонок нічним містом машина потрапила в око ДАІ, однак вони не змогли наздогнати джип, який має двигун потужністю 510 кінських сил. Його ганяли патрулі, але він утік від співробітників автоінспекції.

О 4 годині ночі поблизу червоного корпусу Університету водій своїм кремовим джипом зачепив комунальний автомобіль, який зранку здійснює поливання доріг.

Зупинившись, молодий хлопець підійшов до водія "поливалки" і звинуватив його у створенні ДТП.. Водій спецмашини пояснив молодику, що його автомобіль взагалі стояв на місці. Слово за слово, почалася сварка, свідками якої виявилися двоє молодих людей, що перебували в машині неподалік.

Вони спробували захистити водія спецмашини і заявили родичу депутата, що насправді у ДТП винний він.

Нічні пристрасті почали роздмухуватися з новою силою, коли пасинок нардепа дістав ножа. Хлопці, зрозумівши, що водій джипа – неадекватний, сіли в машину і поїхали в Печерський район. Однак цей юнак попрямував за ними, наздогнав їхній автомобіль і ударив його бампером свого Mercedes ML 63.

Хлопці встигли доїхати до паркінгу, але цей юнак їх наздогнав, і хлопцям нічого не залишалося, як в цілях самооборони застосувати зброю з гумовими кулями. Коли водій джипа зрозумів, що йому з ними не впоратися, він намагався поїхати. Однак він був затриманий співробітниками міліції на бульварі Лесі Українки і доставлений до Печерського райуправління.

На машині не було виявлено автомобільних знаків. Під час затримання цей юнак, хоч він і отримав поранення у ногу, чинив опір, на нього надягнули наручники. Щоб вгамувати неадекватного водія, проти нього застосували сльозоточивий газ".

Це – версія правоохоронців.

Затриманий водій-дебошир

У підсумку проти молодого дебошира було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство, пов'язане з небезпекою для життя людей.

Як з'ясувала "Українська правда", дебоширом виявився пасинок депутата від Партії регіонів Ігоря Лисова – Артем Криворучко.

Лисов – у минулому заступник київського мера Олександра Омельченка, займався управлінням об’єктів комунальної власності Києва. Керував будівельною компанією "Ліко-холдинг".

Заарештований Артем є засновником ТОВ "Піраміда Плюс", видом діяльності якого є оптова торгівля автотоварами. Другим акціонером фірми виступає дружина депутата і мати Артема Оксана Лисова.

"Українська правда" спробувала дізнатися точку зору в самого депутата від Партії регіонів, однак він не брав слухавку і не передзвонив після того, як йому в смс-режимі було повідомлено прохання про коментар.

Помічник Лисова, почувши, в зв’язку з чим його турбують, сказав: "Вибачте, я зайнятий, передзвоніть пізніше". Однак в подальшому він також відмовився відповідати на дзвінки.

Тим часом, за інформацією "Української правди", на міліцію чиниться тиск з тим, щоб зам'яти цю незвичну за формою, але типову за змістом кримінальну справу.

P.S. Уже після виходу цієї публікації депутат від Партії регіонів Ігор Лисов вийшов на зв’язок з редакцією "Української правди".

Він заявив, що не збирається здійснювати тиск на слідство під час розслідування інциденту за участі його пасинка.

"Я жодного телефонного дзвінка не робив і не робити не буду. Артем буде відповідати за свої вчинки. Хай крапки над "і" поставить суд, - сказав Лисов. - Для очищення Артем має понести кару, яку визначить суд, і це буде йому уроком на все життя".

Лисов сказав, що повідомлення міліції про цей інцидент не відповідає дійсності. "Інформація, якою я володію, протилежна. У інциденту було багато свідків, і правда буде визначена на судовому засіданні", - сказав депутат.

Лисов сказав, що хоча Артем не його рідний син, але він "не знімає вини" з себе.

"Артем живе самостійно, заробляє самостійно. Але я зроблю все, щоб нічого подібного в майбутньому не повторилося", - заприсягнувся депутат.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде