Памятка для избирателя

Вторник, 11 августа 2009, 10:47

Не за горами вибори президента. Проте, схоже, що передвиборча кампанія вже давно почалася. У будь якому разі, все суспільство жваво обговорює претендентів та можливі передвиборні технології, що можуть бути задіяні штабами претендентів.

Під тиском багаторівневих інформаційних маніпуляцій буде надзвичайно важко не піддатися емоціям та залишатися до кінця усвідомленим у своєму виборі. Тому для тих, хто ще не визначився з своїм вибором, пропоную просту методику вибору свого кандидата шляхом порівняння кожного з претендентів з власними критеріями та якостями Ідеального Президента.

Одним з ефективних способів вирішення винахідницьких задач, наприклад, у машинобудуванні, є пошук ідеального рішення, до якого, вже потім, як до еталону, вивіряються всі знайдені рішення задачі, що можуть бути реалізованими на практиці.

Скориставшись цим способом, пропоную визначитися з якостями та критеріями  ідеального Президента України, якого можна було б обрати на наступних виборах.

На мою думку, Ідеальний Президент:

Не викликає гострого несприйняття як на сході так і на заході.

Не замішаний в корупційних оборудках і скандалах.

Не залежний від жодного з олігархічних кланів.

Інтелектуал, який адекватно розуміє задачі, що стоять перед президентом держави у сьогоднішніх умовах.

Той, у якого наявна політична воля до заміни СИСТЕМИ, здійснення реформ та непопулярних кроків.

Усвідомлює, має намір і здатний захищати інтереси України на міжнародному рівні.

Авторитетний у більшості середовищ: силових, інтелектуальних, бізнесових.

Підтримуваний командою відомих, авторитетних та професійних соратників.

Без сумніву, у кожного є свої критерії Ідеального Президента, які можна сформулювати у вигляді списку.

Далі все просто: складаємо таблицю, у першій колонці виписуємо сформульовані критерії та якості, а у верхньому рядку – прізвища кандидатів.

У суміжних квадратиках ставимо кількість балів за будь-якою, прийнятною для себе, шкалою відповідності кандидата заданим критеріям. Кандидат, який набрав  найбільше балів, і буде найдостойнішим з точки зору того, хто заповнює таблицю.

Звичайно, результати відрізнятимуться, але коли таблицю заповнювати максимально об’єктивно та виважено, то, можливо, знайдеться спільний для більшості кандидат, який найкраще відповідатиме критеріям та матиме найбільше якостей Ідеального Президента.

А публічне формування спільного списку критеріїв та якостей Ідеального Президента України може стати важливим кроком до консолідації суспільства.

 

Тарас Плахтій, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде