27 декабря. ОНЛАЙН

Пятница, 27 декабря 2013, 11:28

Милиция задержала пятерых подозреваемых по делу об избиении Татьяны Черновол.

В Харькове сожгли уже третье авто Евромайдана.

Активисты создают карту офисов и домов членов режима Януковича.

Премьер - министр Николай Азаров рассказывает об украинцах, которые находятся в плену мифов об евроинтеграции, и что первый транш российских денег правительство отправило на "проедание".

Сортировать
21:34

Третьому підозрюваному у справі про побиття Тетяни Чорновол Сергію Котенку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Таке рішення ухвалив Печерський суд.

 

20:55

Відомі діячі мистецтв взяла участь в акції "Цитати. Україна. Майдан"

Оксана Караванська, дизайнер одягу 
 Олексій Вертинський, народний артист України
Богдан Бенюк, народный артист Украины 
 Українці-патріоти. Всі фото Дело.UA
20:46
Невідомий на ім'я Максим передав Організації волонтерів-медиків 19 ящиків(!) грілок для рук. Це майже 6000 грілок. Більшу їх частину під час морозів роздали людям, що чергували на Майдані, решту віддали до Будинку Профспілок та КМДА. Максим, низький тобі уклін, ти зігрів пів-Майдану!
20:30

Третій підозрюваний у справі про побиття Тетяни Чорновіл Сергій Котенко, який є фактичним власником Porsche Cayenne заявляє, що невільно став свідком нападу на журналістку.

Про це він розповів під час технічної перерви в судовому засіданні в Печерському суді, яке транслює Громадське ТВ.

19:38

Суд обрав другому підозрюваному у справі про побиття Тетяни Чорновол – Олександру Котенку – запобіжний захід у вигляді арешту.

Таке рішення виніс Печерський райсуд під час судового засідання, яке транслює Громадське ТБ.

18:05

Суд обрав підозрюваному у справі про побиття Тетяни Чорновол Олександру Храмцову запобіжний захід у вигляді арешту.

Таке рішення виніс Печерський райсуд, повідомляє "Українській правді" кореспондент Громадського ТВ.

Храмцова арештовано до 23 лютого.

Він упізнав одного з чоловіків, які були на відео реєстраторі з машини Чорновол. Водночас він не сказав, кого саме.

Під час судового засідання Храмцов повідомив, що він є юристом у Державній службі охорони.

 
17:47

Німецький Євромайдан закликав Deutsche Bank "зупинити криваві гроші Януковича"

Сьогодні, 27 грудня, активісти Євромайдану у Німеччині пікетували центральний офіс Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні. Активісти вимагали від представників банку не співпрацювати із українським президентом Віктором Януковичем та його прихильниками.
 
17:21

Депутат від Батьківщини Віталій Ярема заявляє, що МВС намагається політизувати справу про побиття Тетяни Чорновол.

"Це навмисно за вказівкою, я так розумію, керівництва МВС навмисно політизують цю справу, щоб притягнути опозиційних депутатів до зв’язків з цими людьми", - сказав він.

У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров на брифінгу закликав Ярему передати повне відео з реєстратора..

"Віддайте його слідству для того, аби ми могли об’єктивно дослідити, провести відповідні експертизи і встановити істину у кримінальному проваджені", - зазначив він.

16:11

"Жодної копійки в общак! Досить годувати режим!", - активісти оголосили бойкот товарам фірм ригоаналів. 

У п'ятницю, 27 грудня, півтисячна колона активістів з Майдану Незалежності піднялася по вулиці Інститутській до головного офісу Партії регіонів на вулиці Липській, де оголосила бойкот фірмам депутатів-регіоналів.

Вже на місці мітингувальники викинули в сміттєвий бак продукцію торгових марок, які належать регіоналам: зокрема, газети, журнали, алкогольні напої, продукти.

Не купуй! Ігноруй! 

 
15:30

Віталій Кличко називає брехливими та безпідставними закиди Чинчина про нібито причетність братів Кличків до кримінальних угрупувань.

Він має намір звертатися до суду з позовом до начальника ГСУ МВС Миколи Чинчина щодо захисту честі, гідності і ділової репутації та з вимогою спростувати недостовірну інформацію, передає прес-служба УДАРу.

14:42

Опозиція вимагає від Генеральної прокуратури забезпечити чітке виконання закону щодо звільнення від покарання всіх учасників акцій протесту.

Про це у п'ятницю на брифінгу у Штабі національного спротиву заявив народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко, повідомляє прес-служба політсили.

За словами депутата, адвокати, які займаються захистом незаконно затриманих учасників акцій протесту, у четвер подали відповідні заяви до слідчих і судових органів щодо невідкладного перегляду рішень та закриття всіх кримінальних та адміністративних справ.

14:42

Президент Віктор Янукович не зміг би обратися на цю посаду, якби вибори проводилися в найближчу неділю.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного фондом Демократичні ініціативи та соціологічною службою центру Разумкова, представлені на прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

14:08

Справа Чорновол: МВС знайшли зв'язок підозрюваних з "УДАР".

Уже п'ятого підозрюваного у справі нападу на журналістку Тетяну Чорновол затримали правоохоронці. Нові подробиці розслідування справи повідомили у МВС України.

"Слідчими проаналізований виступ колишнього власника телеканалу "ТВі" Костянтина Кагаловського, у якому він зазначає, що до рейдерського захоплення цього телевізійного каналу причетний Сергій Котенко, підозрюваний в побитті Тетяни Чорновіл", - сказав він.

"Також Кагаловський зазначає, що до діяльності підозрюваного мають відношення народні депутати Микола Княжицький і Давид Жванія", - додав він.

Раніше Княжицький у своєму Facebook написав про підсумки його допиту, куди він ходив у четвер.

 

У свою чергу Жванія повідомив Українській правді, що має йти на допит у понеділок.

13:55
 Kristina Berdinskikh
Психолог Юля. Дуже світла людина #Єлюди #maidaners
Юля. Професійний психолог-психотерапевт. Волонтер психологічної служби у мерії. Крім мерії, психологічні служби ще є у будинку профспілок і Жовтневому. Психологи теж організувались через соцмережі. Чергують по 3-6 годин. За останні 2 тижні Юля чергувала 4 рази. Вона розповідає, що люди звертаються із різними проблемами. Хтось відчуває деякий розпач і невизначеність, у зв'язку з тим, що не знає, коли і чим все закінчиться. Хтось приходить із особистими проблемами чи просто поговорити. Також багато людей, особливо кілька тижнів тому, страждали від безсоння, бо щоночі чекали якихось подій або штурмів. А психологи переконували, що треба відпочивати. Одного разу у мерії влаштували арт-терапію. Люди малювали і емоційно почували себе краще. У ніч з 10 на 11 грудня, Юля була вдома. Коли побачила, що відбувається на Хрещатику, поїхала зі знайомими у центр. Знаходилась біля сцени. Каже, що та ніч нагадала їй чимось казку про Буратіно. Коли Мальвіна, П'єро і Буратіно у центрі, а на них наступає Карабас-Барабас. 
Юля - дуже світла і позитивна людина, дружина і мати двох дітей. 
13:43

Міністерство внутрішніх справ уже третій день в облозі. Відставки міністра Віталія Захарченка вимагають там близько тисячі пікетувальників.

До будівлі МВС від Майдану Незалежності вони безперешкодно пройшли урядовим кварталом. Загін внутрішніх військ, який останнім часом там чергує, перед мітингувальниками розступився. Йдучи біля офісу Партії регіонів, пікетувальники свистіли та вигукували "Ганьба!". Під будівлею МВС євромайданівців чекали прості міліціонери, у дворі ж чергують внутрішні війська.

13:38
ФОТО ФБ Жека Котенко 
12:55

У мережі створили карту, на якій позначені будинки, дачі, офіси, партійні осередки людей, пов'язаних із режимом Януковича.

Активісти пропонують усім охочим долучитися до створення повної карти.

12:50

Міліція затримала брата Сергія Котенка, який є підозрюваним у справі про побиття Тетяни Чорновол - Олександра.

Про це повідомляє 5 канал з посиланням на адвоката останнього Олексія Назаренко. 

Також захиник Котенко розповів, що напередодні Сергій сам вирішив здатися міліції.

 Фото зі сторінки Олександра Котенка (Саша Кот) в Facebook
11:58
 Микола Коханівський
Слава Ісусу Христу! Сьогодні, 27.12.2013р о 8.00 менти приходили з обшуком до тітки моєї дружини на Дарниці, де ми з Катрею прописані. Ордер, звісно, ніхто не вручав, зі слів Лариси Володимирівни "показали постанову про порушення кримінальної справи по побиттю міліціянтів біля кабміну 24 листопада". Просто зайшли, переконались, що ми справді там не живемо, спитали, чи є комп`ютер, звісно компа у тітки немає, вона звичайна далека від політики жінка. Вилучили 15 фотокарток з нашого вінчання, пояснили що це "речові докази", так і позначили в протоколі. Виходить, всі хто був у нас на вінчанні більше трьох років тому, вже "под колпаком" ). На запитання Лариси Володимирівни про те, що вже ж амністія вийшла, відповіли: "Коханівського це не стосується".
Півтора тижні тому менти приходили до гуртожитку по вул. Стратегічне шоссе, де я жив років 8 тому, але там українці налаштовані радикально, майже всі ходять на майдан, просто ментів послали. Десь тиждень тому приходили на квартиру у Новосілках, де я жив три з половиною роки тому, хазяйка квартири пані Катерина (наша пані), також їх чемно послала, пояснивши, що я вже у нею не мешкаю, і вони, менти, про це знають.
Це я до того, що "міліція з народом", мені вже й не смішно читати дописи деяких активістів про те, що в приватних розмовах менти обіцяють "...перейти на сторону народу, головне, щоб народ не піддавався на провокації". Не піддаватись на провокації щодня закликає зі сцени оппозиція. З огляду на останні події складається враження, що це якась велика, підла змова. Та що ж, нам своє робити, борня триває.
Слава Нації!
11:09

Суд щодо обрання запобіжного заходу Андрію Насіковському має відбутися у п’ятницю.

Про це Українській правді повідомила мати Андрія Олена Насіковська.

"За годину буде суд. Я точно не знаю, де, або мабуть у Борисполі. Його перевели у Бориспіль, тому можливо у Борисполі", - сказала Насіковська

"Якщо ми зараз не знайдемо вчительку з англійської мови, його посадять. Ми їздимо по Броварах і шукаємо цю Юлю", - сказала матір Андрія.

Як пізніше повідомила Українській правді адвокат Насіковського Юлія,засідання має відбутися у Печерському суді.

"Спочатку на Хрещатику, а потім стане відомо, може переїхати на Арсенальну. Поки не відомо. Ми поки в Борисполі чекаємо. Коли вийдемо - незрозуміло", - зазначила адвокат.

09:29

Суд у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол перенесли.

"Сьогодні мав бути суд о 8 ранку, але цього чомусь перенесли", - повідомляє журналістка Оксана Коваленко у Твіттері.

"У СІЗО Броварів повідомили, що Храмцова відвезли на якісь слідчі дії, передає ТСН. Його місце перебування невідоме!", - пише вона.

"Друзі Храмцова збираються їхати до СІЗО, щоб отримати хоч якусь інформацію", - додає журналістка.

08:47

Начальник ДАІ Києва Анатолій Курінний запевнив, що наказу про блокування під’їздів до Євромайдану не було.

08:43

У Луганську зірвали показ короткометражки про Межигір'я з альманаху "Відкритий доступ", який мав відбутися в рамках місцевого Євромайдану, повідомила активістка Олександра Дворецька.

За її словами, кінопоказ був запланований ще на середу, однак на місці акції кілька осіб під керівництвом Сергія Сафо встановили звукову техніку, що заважала її проведенню.

У четвер провокатори повторили свої дії, тож учасники акції перейшли в інше місце – до скверу ВЛКСМ. Туди ж прийшло кілька молодиків, один з яких облив зеленкою екран, на якому мали показувати кіно.

Пізніше інший хлопець залив чаєм ноутбук активістів. Учасники акції затримали хуліганів та передали їх міліції.

07:46

У ДАІ вигадали черговий спосіб тиску на Автомайдан. Учасники автопробігів отримують не лише повістки на допити в якості свідків у рамках кримінального провадження, а й сповіщення від органів ДАІ про необхідність з’явитись у відомство з автомобілем та документами.

Про це Євромайдан SOS повідомив адвокат учасників Автомайдану Дмитро Йовдій, який називає згадані сповіщення "незрозумілими за своєю правовою природою документами".

Згідно з інформацією, ці "повістки" від ДАІ мотивуються необхідністю з’ясування обставин якогось правопорушення.

07:41

У мережі з'явилося відео, на якому мешканці Запоріжжя, що не отримали обіцяні гроші від організаторів "антимайдану" в Києві, влаштували бунт в поїзді, що віз їх з акції додому.

ОБЕРЕЖНО, У ВІДЕО НЕЦЕНЗУРНІ ВИСЛОВИ

21:40

У Миколаєві підпалили двері активістці "ДемАльянсу" Євгенії Матейчук, яка брала участь у низці акцій в Києві. Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

"Щойно мої двері підпалили. Почула тільки невеликий вибух і як хтось біжить по сходах. Міліцію чекаю, а МНСники дуже швидко зреагували (прибули за 10 хвилин)", - повідомила Матейчук, уточнивши пізніше, що міліцію довелося чекати 50 хвилин.

"Раніше мені в замок заливали епоксидку, а потім по району розвішували листівки різного змісту з моїми контактами і адресою", - розповіла активістка про інші випадки хуліганства щодо неї.

"Пов'язую це тільки з тим, що є координатором майдану в Миколаєві", - додала Матейчук.

20:32

Підозрюваний у справі про напад на Тетяну Чорновол  Олександр Храмцов, на якого зареєстровано Porsche Cayenne, під час нападу був у ресторані Хрещатик.

Про це "Українській правді" повідомили його друзі Денис Ларін та Іван Білокриницький, з якими він там перебував.

Крім того, вони надали відеозапис з ресторану, на якому видно, як Храмцов заходить і виходить до закладу.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде