У меня нет вопросов к Табачнику

31 просмотр
Среда, 17 марта 2010, 19:59
Александр Чекмышев
комитет "Равенство возможностей", ассоциация "Спільний простір"

Справді, про що запитувати? Про "полковництво"? Немає сенсу, бо це виправив ще 1996-го сам Леонід Кучма. За чийого президентства, до речі, "роздача слонів" була куди скромнішою і продуманішою, ніж за Віктора Ющенка.

Про нібито підробку документів чи наукові звершення? Про це вже чимало сказано і не мені додавати свої "п’ять копійок".

Про діяльність на ринку нерухомості, живопису, архівних цінностей та антикваріату? Такі запитання мають ставити відповідні органи, а давати відповіді (навіть коли ті самі органи нічого не запитали) - ті люди, які були, як-то кажуть, "безпосередньо причетні" і можуть відповідально стверджувати БУЛО чи НЕ БУЛО.

Про проект "Великі українці"? Про це не лише запитав, а й доволі розлого розповів Вахтанг Кіпіані.

Справді, немає сенсу товкти воду в ступі, згадуючи ті чи інші "подвиги".

Більше того, у мене нема жодних запитань щодо його поглядів та системи цінностей. Навіть ризикуючи викликати обурення, додам, що виступаю двома руками за те, аби Дмитро Володимирович мав змогу їх висловлювати й оприлюднювати. Звичайно, до тієї межі, коли слово стає ділом. Це як у відомій російській приказці "Языком болтай, рукам воли не давай".

Навіть до Табачника-політика жодних запитань не маю. Бо такий мені не відомий. Бо коли особа висловлює свої погляди і цінності у відомий спосіб, а потім зголошується на посаду, що вимагає абсолютної толерантності (шкільний клас, де 30 національностей та віросповідань – для України не фантазія), то цю особу можна підозрювати у причетності до будь-чого, але аж ніяк не до політики. Як, до речі, і ту політичну силу, яка робить таке призначення можливим, як там кажуть, "За базар надо отвечать".

Тим паче нема запитань до Дмитра Володимировича як до інтелектуала. Бо, зрештою, усе сказане вище вирішується у двох площинах: з одного боку - у площині порядності, честі і гідності, з іншого – елементарного здорового глузду чи психічної адекватності.

Відомо, що уряд традиційно порівнюють із головою. Відомо також, що плюралізм в одній голові є класичними ознаками параної. Або вона вже не голова, а якийсь інший орган.

Адже коли не якийсь там "націоналіст" чи "злий галичанин", а новопризначений віце-прем’єр свого часу висловлює на адресу нині новопризначеного міністра конкретні звинувачення та дає відповідні оцінки, то при здоровій голові варіантів подальшого розвитку подій небагато: або віце-прем’єр публічно вибачається, або звинувачений інтелектуал щось робить - йде до суду, вішається, відстоює свою гідність а ля-Шуфрич.

Але аж ніяк, похнюпивши голову, не зголошується йти до однієї компанії з кривдником. Все інше з точки зору порядності, честі і гідності – аморальність, а з точки зору здорового глузду – параноя. Причому сказане стосується як "голови", так і "інтелектуала".

І ще одне. Відповідність тієї чи іншої особи посаді вирішують, звичайно, не на сесіях облрад, при всій до них повазі.

Це має вирішуватися, знову ж таки, "в голові", тобто в уряді. Або в голові президента.

Однак коли у якійсь із цих голів, як кажуть у народі, вавка, своє слово мають сказати ті, кого це стосується найбільше, ті, хто завтра муситиме виконувати "мудрі" вказівки. Маю на увазі освітян. І вони, як свідчить звернення Сергія Квіта, це вже роблять.

Олександр Чекмишев, Комітет "Рівність можливостей"/Асоціація "Спільний простір"

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)