The Kruty post

25 просмотров
Понедельник, 31 января 2011, 14:52
Александр Куриленко
для УП

Цікаво, чому відзначають День героїв Крут набагато більше українців, ніж було під Крутами з обох ворогуючих сторін? Мабуть тепер актуально відбудовувати колективну ідентичність на трагедіях.

Історична омана, щоб там не казали філістери із табору "розвінчування міфів", може мати досить позитивний ефект для суспільства. Тому нашим першокурсникам не варто сильно заглиблюватись в перипетії Переяславської ради чи Конотопської битви.

Нехай і далі вірять в те, що, у першому випадку, нас підло зрадили, а в другому – саме українці відіграли вирішальну роль у погромі московитів. Може, хоч з цієї омани щось путнє і вийде.

Кажуть, що у хлопців, які підірвали пам’ятник Джугашвілі в Запоріжжі, зараз серйозні проблеми. Виникає питання: чому це наші націоналісти не кинулися їх рятувати, подібно до того, як вони проливали сльози в селі Крути перед численними телекамерами за душі "невинно убієнних"?

Тому що витягнути людину з тюрми набагато важче для професійного політика, ніж пустити сльозу перед народом? Тому що ідейні нащадки Грушевського завжди кидають напризволяще ідейних нащадків Крут?

А може, десь там у підсвідомості кожного українця є імператив: тільки Хрущову можна руйнувати Сталіна!

Наша влада правильно ставиться до українського націоналізму – намагається його не помічати. Бо ж поважають лише те, чого бояться.

В Україні страх на владу можуть нагнати лише віночки та дубові двері, які час від часу падають їй на голову.

До речі, правильно влада ставиться і до вітчизняного комунізму – купує його. Люди, що так дуже люблять робітничий клас, за правило, не мають робітничої професії. Їх професія – "любити" робітництво, це їх і годує.

Як і сусідня влада, наша намагається продукувати тільки одержавлений націоналізм, соціалізм, панславізм, демократію...

Тобто не те, що конкурує з владою, а те, що її підсилює. Це правильна стратегія, тільки так і потрібно поводитися з мертвими богами – симулювати їх.

Звісно, у нинішнього президента не виходить так добре, як у попереднього. Скоріш за все, тут дається в знаки відверта прямолінійність.

Втім, ще декілька глузливих фільмів від сусіднього прем’єра – і український президент стане щирим українським націоналістом, можливо, навіть злітає гелікоптером до Говерли.

От тоді й почнуться справжні проблеми у всіх, хто сповідує націоналізм, оскільки простір має бути зачищений лише для однієї особи.

Зараз їх рятує те, що вони "борються з псевдоукраїнською владою за українську націю", тоді як за реальну владу та гроші із владо бореться лише Тимошенко, тому прокуратура цікавиться саме нею.

А все ж, чому більше українців можна зібрати на поминки, ніж на війну?

Олександр Куриленко, ХДСМ, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)