Наблюдая за Патриархом Кириллом

32 просмотра
Четверг, 12 мая 2011, 15:18
Александр Денисенко
глава Харьковской городской организации НРУ, общество Возрождения Украинской Нации

Харків, так звану "пєрвую століцу", який вірніше назвати московськими воротами, останнім часом залюбили московські гуманітарії. Спочатку в штатському – Медведєв, Затулін, Марков... А тепер – і в рясах.

Дійсно, часи, а відповідно й тактика, змінюються: раніше йшло військо, а за ним священництво, сьогодні – навпаки. І це правильно: змінивши світогляд аборигенів, провівши потужну агітпідготовку – і військо не потрібне буде. Самі проситимуться під "десницю височайшу".

Нещодавно споглядав на майдані Патріарха РПЦ/УПЦ МП Кирила (Гундяєва). Дивувався малої кількості віруючих. Погода ж чудова, бюджетників пригнали, інформпідтримка була як для кандидата в президенти – а харків'яни не уважили.

Було мені трохи жаль батюшку й незручно за земляків невдячних. Жаль було й грошей моїх, за які збудовано сцену-амвон, оплачено оренду Оперного, готелю, транспорту, охорони...

А найбільше я жалкував, що не можу отримати від батюшки відповідей на пекучі для мне питання.

А саме:

1. Чи правда, що дерево впізнають по плодам його? І якщо НКВС за вказівкою Сталіна в 1943-му вдихнув нове життя в РПЦ, то РПЦ – плід НКВС?

2. Чи по-християнські те, що в Харкові дороги, що ведуть до храмів, названі на честь антихристів – Маркса, Леніна, Володарського, Фрунзе?

3. Храм Святого Олександра розташований на проспекті імені Косіора – його вбивці. Це так виконується заповідь " Полюби ворога свого"?

4. Ви віщали поруч з пам'ятником Леніну, чи комфортно було? Навпроти – пам'ятний Знак, установлений на честь проголошення Декларації про суверенітет України, з якого дивним чином зник тризуб. "Мєня тєрзают смутниє сомнєнья": чи не Ваша це робота, батюшка? Я хотів сказати: на догоду Вам? Адже поруч зі Знаком будка міліцейська, територія під відеонаглядом – і таке "диво" сталося...

5. Чи покається Ваша церква за співпрацю з комуно-фашистським режимом? Чи якщо вся влада від Бога, то з Нього й питайте?

6. За які заслуги УПЦ МП, тобто РПЦ, нагороджує керівництво КПУ? Комуністи збудували за власний кошт хоча б один із тисяч зруйнованих храмів? Повернули до життя хоча б одну з мільйонів християнських душ, загублених їхніми попередниками? Мабуть, за те, що працюють на головну з УПЦ МП мету – відновлення Московської імперії? А губернатора Михайла Добкіна нагороджуєте за успішне блокування спорудження Меморіалу жертвам Голодомору?

7. Чому Київському Патріархату не передали Свято-Успенський собор, а Московському – будь ласка? Не пожаліли і єдиний у Харкові орган, розташований у ньому.

8. Ви, батюшка, пересіли з "Мерседесу" на "Лінкольн", хизуєтесь годинником вартістю в трудове життя звичайної людини, трапезнічаєте в найшикарніших ресторанах стравами, назви яких і запам'ятати не під силу. То, мабуть, забули заповіді, у яких говориться про багатія й верблюже вушко? Про те, що не треба збирати злато на землі, не робити з їжі культ, у всьому знати міру, бути скромним?..

9. Чи поверне Ваша церква, уряд РФ – цінності, які були вивезені з українських церков ще за часів Катерини Другої?

10. Чи пристойно – і чи законно взагалі? – перебуваючи в гостях в іншій державі, закликати віруючих до ліквідації кордонів цієї держави, тобто до її ліквідації? Ви так будуєте "Руській мір"? "Руській мір" – це заміна КПРС-вського казана, у якому готувався "совєцький челавєк" – з єдиним світоглядом?

11. Папи Римські, як і президенти США, інших країн, ведуть промови, або хоча б вітають українських людей – українською. Ви – ніколи. Це Ваша принципова позиція? "Українського язика нєт і бить нє может"?

12. І наостанок. В Україні православних більше ніж у Росії. То чи не краще Вам працювати більше на 1/6 суходолу земного? Роботи – непочатий край. Бо, може статися, як жартує мій друг: повернетеся після вояжів до білокам'яної, а Вас із мечеті мулла вітає... І що Ви тоді будете робити зі своїм паперовим статусом домінуючої церкви? До нас тікатимете?

Так наші попи Вас і на поріг не пустять. Вони Вас "люблять", допоки Ви для них начальник, а як приймак – зась! Хоча, може й приймуть, але "сорока сороками" соболиних шкурок не обійдеться. Апетит у них – досить глянути й зразу ясно: їм що піст, що масляна – один... Я-то знаю...

Тож, улітайте додому, батюшка, а ми тут самі розберемося, що до чого.

Звичайно ж, порадимося з Вашими друзями – губернатором Добкіним, мером Кернесом, нардепом Фельдманом. Знаєте, у нас є такі громадські ради при органах...

Амінь.

Олександр Денисенко, Голова Харківської міської організації НРУ, ТВУН, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)