Жизнь после приговора

27 просмотров
Вторник, 11 октября 2011, 19:53
Владимир Кулеба
для УП

Хто винен? Як не прикро констатувати – самі ж в усьому й винні. Найбільше – що не виграли президентські вибори 2010 року. І це при тому, що кандидат від ПР апріорі був слабким і безпорадним, усю кампанію провів "під сурдінку" гучномовців і велетенських демагогічних біг-мордів, опираючись на порожні намети і найнятих чи то бомжів, чи студентів, які «кінчалися» в своїх рваних кедах на небачених снігових протягах і завірюхах тієї сніжної зими.

Переміг кандидат, який відмовився від публічних дебатів. Кандидат, якому тоді, як і нині, немає що сказати народу України. Хіба що – влаштовувати «маски-шоу» бідолашним бабцям, прибирати чужий бізнес та облаштовувати маєток.

І той свист, що супроводжував його на арені "Оліймпійського", якнайкраще характеризує нинішній рейтинг президента України.

Хоча б тепер – звертаюсь до керівників так званого центрального штабу БЮТ – тепер, коли 11 жовтня 2011 року винесено страшний вирок – скажіть народу правду. Правду про те, як з вашої участи було провалено виборчу кампанію ЮВТ.

Враження таке, що кожен грав у свої ігри. І так званою групою Портнова п’ята колона не вичерпується. Згадаймо й те, що напередодні виборів у парламент 2006 і 2007 року такими жевжиками як він, був буквально нашпигований список БЮТ.

Кого там тільки не було, яких олігархів і корупціонерів, хабарників, осіб, схильних до примітивного рейдерства. От тільки чесних і порядних людей, які справді користувалися б авторитетом в народі – на пальцях однієї руки перерахувати.

А перевибори в Києві? А фракція у міськраді? Не випадково в народі питають: а чим би той БЮТ відрізнявся від нинішньої ПР? Ну, хіба що, як Мальборо-лайт від Мальборо ж, але стронг.

На відміну від безладу і анархії в БЮТ їхні опоненти демонстрували моноліт і залізну дисципліну. Перенісши бізнесові методи в парламент, вони, жартуючи, скупили депутатів-бізнесменів з опозиційних фракцій, назвавши презирливо їх «тушками».

Лідери БЮТ не поспішали з анафемою, так само, як і з вибором стратегії і тактики після поразки. Ще довго луною розходилася викривальна риторика у виконанні Тимошенко. Ці викривальні пасажі, даруйте, у на виборчих перегонах перед ще якось виглядали доречно, та після – не могли не викликати подиву і, м’яко кажучи, роздратування пересічного громадянина.

Констатуємо: після виборів 2010 році у БЮТ не знайшлося політаналітиків, здатних адекватно оцінити обстановку і прийняти правильне рішення з устремлінням на перспективу. Це і привело країну до 11 жовтня 2011 року.

Чи були ці та інші помилки, безпорадні дії, політична анемія штабу БЮТ такими, що завдавали навмисної шкоди своєму лідерові? Я б відповів скоріше ствердно. Втім, невдовзі все проясниться остаточно.

Як колись казали: не встигли ще й чорнила засохнути на тексті вироку, як уже з табору БЮТ почали лунати заклики про бойкот майбутніх парламентських виборів, поки політв»язні залишаються в тюрмах. Таке капітулянтство ніяк інакше, ніж «ведмежою послугою» не назвеш.

Кращого дарунку ПР та їхнім сателітам неможливо піднести!

Бойкот виборів зрештою призведе до консервації і селекції учасників політичного процесу, а вибори визнають дійсними, це – безперечно!

Саме так зробив колись Путін в Росії – комуністи, ЛДПР Жіріновського, ще двійко-трійко маргінальних партій – і зась.

Ніяких Каспарових, Явлінських чи Нємцових. Їх тупо не реєструють. Зрозуміло, на їхньому фоні "Единая Россия" виглядає крутішою за колишню КПРС.

Те саме станеться в Україні – комуністи, литвинівці, «Сильна Україна», якийсь собі Бродський чи Черновецький для масовості – решту просто не допустять ніколи. Хоча б закон ухвалять: не брала участі партія у виборах – до побачення!

Банкуватиме Банкова, аякже. Звичайно, і політичним статистам щось зі столу барського перепаде, крихти – а все ж! Та вони й цьому радесеньуі.

Ні, на вибори - йти обов’язково, і перше, що зробити - відкрити свій список, зробити його народним, винести на загал, щоб не було там ні "педофілів", ні якихось васадзе з портновими, ні баграєвих чи пинзеників.

Очиститься партія, повірить їй народ - прийде результат. Ні - її чекає доля СДПУ(о), політичне забуття.

Смішно й недолуго виглядає, коли недавно запитує ведучий "авторитетного" бютівця: а яка у вашої політсили програма? А він кліпає очима. Яка програма? Хіба ж не ясно: потрапити в парламент і просидіти там ще з десяток років.

Не треба змагатися в образах на адресу регіонів, слід "завоювати довір’я мас (Ленін). Зрештою, як не закликали прийти в цей непростий день на Хрещатик, окрім "бабусь" з фан-клубу Ю.В. і тим, кому "по штату положено", ніхто більше й не прийшов.

І згадалося, як два роки тому, 24 жовтня 2009-го, на презентацію кандидата від БЮТ з’їхалося понад 200 тисяч людей. Невже тільки два роки минуло? А не два десятиліття?

Вирок Тимошенко, як і Луценку, Іващенку – список далеко не повний – не останній. Саме політичні процеси за часів Сталіна стали тим силосом, яким влада годувала нарід, котрий тримала за худобу.

На черзі – багато хто є, список довгий, і цими прізвищами не вичерпується. Ними він тільки починається.

І не варто чекати милості від Європи. Звідти ніхто ще нікому й ніколи по-справжньому не допоміг. Та й не до того – самі ледь випливають.

Тож надія і сподівання – тільки на самих себе.

Цікаво: цо ми думатимемо і говоритимемо після виборів-2012?

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)