Льготы: отменить нельзя выплатить

68 просмотров
Вторник, 25 октября 2011, 10:43
Игорь Лиски
глава Луганской областной организации ПП "Фронт Перемен"

Політика української влади по відношенню до пільговиків нагадує сюжет старого радянського мультфільму "В стране невыученных уроков". Як і головний герой дитячого мультфільму, урядовці − дорослі люди із сивиною − розгубилися, а де ж у фразі "пільги: відмінити не можна виплатити" поставити кому? 

Сюжет мультфільму (1969) простий, але дуже змістовний і цікавий, з глибоким сенсом, покладеним у крилатий вислів "стратити не можна помилувати". І в тому, що у свій час більшість сьогоднішніх горе-реформаторів дивилися цей мультфільм, можна не сумніватися, а от чи засвоїли вони його урок як головний герой Віктор Пєрєстукін – такої впевненості немає. 

Щиро кажучи, творче переробити цю фразу мені спадало на думку давно. А от подивившись на штурм "афганцями" та "чорнобильцями" будівлі Верховної Ради, провладна більшість якої прийняла у першому читанні антинародний проект закону "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" та судилища (інакше і не скажеш) держави проти "дітей війни", не втримався від спокуси перефразувати крилатий вислів "стратити не можна помилувати". 

Про моральний бік справи годі й казати: позбавлених дитинства лихом Великої Вітчизняної війни сьогоднішніх "дітей війни", що 60 років тому підіймали з руїн розорену країну та відбудовували її економічний потенціал, як і ветеранів-"афганців", відправлених державою виконувати "інтернаціональний обов’язок" у Афганістан, і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які не жаліючи себе зупинили лихо − теперішня влада їх усіх позбавляє пільг.

5 вересня голова уряду Микола Азаров підписав сумнозвісне Протокольне доручення Кабінету Міністрів за №63, яким зобов’язав Пенсійний фонд не виконувати судові рішення про сплату державою пільговикам пенсій у повному обсязі, передбаченому законом.

Невдовзі провладна більшість прийняла у першому читанні законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень. Тобто "пільги: відмінити, не можна виплатити".

Чого злякалися на вулиці Грушевського 12/2? 

Спочатку того, що тільки у цьому році понад 2 мільйони пенсіонерів вже перемогли у судах державу і за 9 місяців цього року Пенсійний фонд повернув недоплачених пенсій на суму понад 6 мільярдів гривень.

Потім через хвилю народного невдоволення, яка 20 вересня ледь не закінчилася взяттям будівлі Верховної Ради, налякана влада продемонструвала намір переставити кому – "пільги: відмінити не можна, виплатити".

Проте, копійка ціна всім обіцянкам президента та прем’єра, якщо всі виплати у повному обсязі не будуть передбачені у бюджеті на 2012 рік і державний кошторис не буде прийнятий Верховною Радою та підписаний президентом України. 

Ігор Ліскі, голова Луганської обласної організації ПП "Фронт Змін", для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)