Арьев снова "голосует" из Вашингтона

138 просмотров
Среда, 26 октября 2011, 15:03
Алексей БратущакOleksii Bratushchak
журналист УП

Історія з лютневим "голосуванням" Володимира Ар'єва за внесення змін до Конституції нічому не навчила ані депутата, ані його колег по парламенту, ані керівництво ВР: 19 жовтня принциповий нунсівець знову "проголосував", перебуваючи у Вашингтоні.

Тепер уже тричі.

Того дня, о 14:17 за київським часом – у Вашингтоні було 07:17, – Ар'єв написав у Фейсбуці:

"Готель у Вашингтоні – напроти Капітолія. Півночі довелося ганяти мишу, яка шкреблася за гіпсокартонною стіною. Тварюці нічого – вона ночами харчі шукає, а мені за годину йти на зустріч у Сенат з червоними очима :)".

 

Тієї ночі в готельному номері могла шкребтися не лише миша, а й совість народного обранця. Бо саме тоді, коли Ар'єв відчував себе наче герой мультфільму "Том і Джері", на другому кінці світу – у сесійній залі Верховної Ради – його картка тричі проголосувала.

Об 11:20 за київським часом, коли у Вашингтоні було 04:20 ранку, електрона система РАДА зафіксувала голос: депутат Ар'єв проголосував "за" включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до закону "Про держбюджет-2011 рік", щодо відновлення розмірів та порядку виплати пільг.

Об 11:45 за київським часом, у Вашингтоні 04:45 – Ар'єв знову "голосує". Цього разу "за" включення до порядку денного проекту постанови про відзначення 70-річчя із дня народження видатного українського письменника, науковця та громадського діяча Анатолія Погрібного.

О 13:01 за київським часом, коли у Вашингтоні тільки-но почало світати, 06:01 – Ар'єв "голосує" за створення ТСК щодо дій міліції 24 серпня.

Усі документи авторства опозиції. І якщо першим двом не вистачило голосів, то останній був ухвалений.

"Такої наглої фальсифікації ще не було", – казав Ар'єв у лютому 2011-го. Тоді ці закиди лунали на адресу пропрезидентської більшості, яка голосувала за зміни до Конституції.

Цього разу нунсівець може впевнено сказати: така фальсифікація вже мала місце, але цього разу мене підставили свої. Бо за всі 3 документа майже в повному складі голосували опозиційні фракції: БЮТ і НУНС.

І якщо 7 місяців тому Ар'єв просив генпрокуратуру розібратися, хто ж скористався його карткою, то тепер варто розібратися всередині фракції.

Аби не кивати в бік Віктора Пшонки.

Так і хочеться запитати в самого Ар'єва щодо майбутнього "парламентської миші", яка використовує його картку: наступна станція – санкції? Матеріал із такою ствердною назвою з тих Сполучених Штатів Ар'єв надіслав до редакції газети "Дзеркало тижня".

У цьому "привіті з готелю Вашингтона" Ар'єв пригадав владі, зокрема, і фальсифікації при голосуванні в парламенті: "…законопроекти можуть розробляти й громадські організації, щоб потім, коли рішення у Верховній Раді ухвалюватиме не збіговисько кнопкодавів, можна було б не гаяти часу".

Хочеться почути: хто саме з цього "збіговиська кнопкодавів" 19 жовтня використовував картку Ар'єва, і які санкції до нього застосує нунсівець?

Попередній матеріал на цю тему від 6 жовтня так і не отримав публічної відповіді.

Ані Євген Суслов, ані нунсівець Руслан Князевич так і не зробили офіційних заяв: яку політичну відповідальність нестимуть за неособисте голосування?

Повідомлення у Фейсбуці, як у ситуації з бютівцем, або спілкування на балконі та в кулуарах Верховної Ради – нехай навіть у присутності інших журналістів або депутатів, як у випадку зі членом "Фронту змін" – вважаю не прийнятною відповіддю на публікацію в "Українські правді".

Шановні молоді демократи!

Учіться публічно відповідати за свої вчинки. І показувати приклад вашим опонентам зі зграї "собачок Чєчєтова". Не всі ж політики однакові, правда?

Окрім реакції "спійманих за картку" дивує відмовчування Володимира Литвина.

Ще навесні йому було соромно за кнопкодавів перед своїми польськими колегами. Спікер демонстрував як завжди принципову позицію: от візьму й введу в дію систему РАДА-3!.. І як завжди, гарна обіцянка заговорювалася, відповідальність за її не-реалізацію перекладалася на когось. А із часом взагалі все забувалося.

"Немає важелів впливу", – казав Литвин навесні. Але у випадку з Ар'євим та згаданими раніше "голосуваннями" з Європи Суслова та Сергія Ківалова аргументів у спікера не може бути.

У цих випадках депутати були або у відряджені, або у відпустці.

Хто заважає апарату ВР, вплив на який за Конституцією ще має спікер, блокувати картки офіційно відсутніх?!

Якщо лідер політичної сили – Народної партії – майже за 3 роки головування у Верховній Раді, і ще 4 роки попереднього разу,  не може зробитисистемою елементарні речі, то українці мають задатися питання:

А для чого тоді "країні потрібен Литвин"?

І чи потрібен він саме в парламенті кнопкодавів?

Олексій Братущак, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)