Еврокурс ПР: пропагандистская истерия

40 просмотров
Понедельник, 16 сентября 2013, 16:24
Виталий Тараненко
журналист, Хмельницкий, для УП

Партія регіонів раптом із недавнього прототипу партії північного сусіда "Єдіная Росія" – сьогодні перетворюється на затятого прихильника європейського вектора розвитку України.

Процес ідеологічної еволюції у внутрішніх рядах регіоналів іде під страхом батога й пряника: у проросійського нардепа Ігоря Маркова силоміць відібрали мандат за непідкорення євроінтеграції; Нестору Шуфричу й "агенту" Вадиму Колесніченко довелося на невизначений час відмовитися від казок про Митний союз...

Усе, що робиться з Партією регіонів, є масштабною підготовкою до президентських виборів 2015 року. Навіть портрет пострадянського Віктора Януковича нині пишеться свіжими фарбами на тлі прапора Європейського Союзу.

В інформаційному ж просторі пропагандистська істерія довкола підписання Україною Угоди з ЄС перетворюється на замовні пости так званих журналістів і політманіпуляторів.

Так, протягом 9-15 вересня в блогах "Кореспондента" на сцену виходили "співаки", гонорари яких, імовірно, тягнуться до однієї із впливових вулиць Києва.

Журналістка Дарка Оліфер перебрала на себе функції прес-служби МЗС: "С портфелем свежепринятых евроинтеграционных законов министр иностранных дел Леонид Кожара отправился в турне по юго-восточной Европе… Хорватия – первая в этом перечне государств… После Хорватии Леонид Кожара посетит Словению, Словакию, Чехию и Румынию. И для каждой из этих стран в его министерском портфеле найдется свой аргумент в поддержку Украины и ее внешней политики".

 

Її запис "Евросентябрь" – це суміш кліше з євро фразами, помножених на нульовий ККД.

Ще один цікавий персонаж, який продовжив епістолярну епопею маразмів, – Дмитро Джангіров. Він відзвітував, що міністр Кожара недарма вивозив за кордон кошти українських платників податків: "В результате "турне 4-х столиц" + участие в очередном экологически-экономитческом форуме ОБСЕ в Праге, Леонид Кожара вернулся в Киев с поддержкой как законодательной, так и исполнительной власти всех четырех стран евроинтеграционных устремлений Киева".

У контексті цього блогер не втримався від компліментів для Віктора Федоровича: "К слову сказать, весьма позитивным сигналом является факт приглашения президента Януковича в Словению с официальным визитом и объявленный визит в Киев Президента Чехии в канун Вильнюсского саммита "Восточного партнерства".

 

До речі, пан Джангіров під час інтернет-марафону "Віктор Янукович. Рік третій. Покращення" дуже образився, коли його журналісти нарекли політтехнологом. Либонь, розкусили справжню сутність!

До "євромакіяжу" ПР долучаються й колишні помаранчеві.

Для цього народного депутата від ПР, 191 виборчий округ, Віктора Бондаря спеціально делеговано до Хмельницької обласної ради, де він провів роз'яснювальну лекцію депутатам на предмет, чому Україна обрала Євросоюз і не вступає до Митного союзу.

"Рішення, яке ухвалив президент щодо євроінтеграції, абсолютно правильні. У цьому я його підтримую. Звертаюся до вас – підтримайте таку ініціативу, адже європейський вектор гарантує для нашого майбутнього покоління пристойне життя",сказав колишній ющенківський ставленик.

Про МС Бондар відгукнувся вороже: "Союз із Росією – це назад до Азії, корупції, повернення до системи, за якої братимемо зіньківську ковбасу, їхатимемо до Москви й тільки так вирішуватимемо питання".

…Радники Віктора Януковича й уся пропагандистська машина вхопилися за рятівну євросоломинку, при цьому забувши, що ще вчора вони за 100 доларів здали Крим Росії, підписавши харківські домовленості, а друга державна російська від авторів регіоналів Ківалова-Колесніченка шириться, як ніколи, на українських просторах тощо.

Втеча в обійми Європі після здачі власних інтересів російському сусіду – короткодіючий наркотик для великого Я, який рятує свою репутацію із прицілом на другий президентський термін.

Віталій Тараненко, журналіст, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)