Николаевщине сватают на прокурора выдающегося коррупционера

73 просмотра
Четверг, 20 марта 2014, 10:07
Аркадий Корнацький
Аркадий Корнацкий, общественный активист, Николаев

"Революцію роблять герої, а її здобутками користуються негідники", – влучна фраза про сьогоднішню ситуацію з новими призначеннями у владі, зокрема, на Миколаївщині. Що не день, то якась неочікувана для людей подія – не та, на яку сподівались, а гірша.

Перш за все, це стосується кадрових рішень: багатьох негідників залишають при посадах, інших призначають наново. Інколи для цього проводиться певна підготовка, іде ніби промацування ґрунту – чи проковтне суспільство призначення чергової одіозної фігури...

От прямо зараз на вакантне місце керівника прокуратури Миколаївської області обережно пробують проштовхнути Миколу Стоянова, який уже не раз бував на цій посаді й неабияк відзначився на ній.

Екс-прокурор Миколаївської області й водночас, як підтвердила речниця Генпрокуратури, теперішній кандидат на цю високу посаду Микола Стоянов почав роздавати коментарі пресі. Причому, коментуючи критику у свій бік, він звинувачує в нагнітанні настроїв навколо своєї особи колишнього губернатора Миколаївщини регіонала Круглова. Мовляв, Круглов боїться призначення "чесного прокурора", який покарає його за вчинені злочини.

Це каже людина, яка тільки тому, начебто, розсварилась з губернатором Кругловим, що не поділила з ним злочинних доходів та лідерства в тій обласній банді, яка була ними створена на Миколаївщині і якою обидва керували, кожен по своєму напрямку.

Круглов прийшов "до столу" у 2010 році, коли на ньому вже було майже все поділено – і почав перерозподіляти "пиріг" на свою користь. "Під Стояновим" були практично всі тіньові фінансові потоки з переважної більшості нелегального або напівлегального бізнесу: металобрухт, конвертація, рейдерство, зерно, цукор; гранітні та піщані кар'єри, інші корисні копалини; земля, інші природні ресурси; курортний відпочинок; побори на ринках; корупційні видатки від газовиків, енергетиків, дорожників, портовиків, контрабанда, контрафакт і тому подібне. А також "доходи" з "юридичної" сфери: фальсифікація кримінальних справ; припинення кримінального переслідування; незаконне позбавлення волі; звільнення з-під арешту; хабарництво й посередництво в хабарництві, у тому числі в судах тощо.

Не існувало такого виду діяльності, яка хоча б частково не перетворювалася "прокурорськими" на нелегальну, з "віджимом" тіньових доходів.

Можна сміливо сказати, що Микола Стоянов на посаді Миколаївського обласного прокурора був надзвичайно зайнятою людиною й працював у поті чола.

Стоянов, який працював тільки прокурором і ніколи не був бізнесменом, дуже багата людина. Журналісти "України кримінальної", які ще в 2007 році цікавились статками прокурора Миколаївщини, виявили, що "скромний" правоохоронець любить казино, де з легкістю програє десятки тисяч доларів, має дорогі авто й вілли.

Але це тільки дрібниці, верхівка награбованих статків. З того часу, як проводилось те журналістське розслідування, минуло 7 років.

Українські громадяни мають право дізнатись про нові подробиці шикарного життя "чесного" прокурора Миколи Стоянова – а для цього потрібне слідство, а не повернення до посади.

Як засновник "Агрофірми Корнацьких" – сільськогосподарського підприємства на Миколаївщині – я повною мірою відчув на собі "чесні методи" роботи прокурора Стоянова і його призначенців, районних прокурорів.

У 2010 році вони спробували "вписати" агрофірму у свої злочинні схеми поборів із сільгосппідприємців на Миколаївщині. Я відмовився "співпрацювати", за що прокурори помстилися, сфальсифікувавши в серпні 2010 року кримінальну справу проти директора ТОВ "Агрофірма Корнацьких" Олега Кирилюка. Постанову про порушення грубо сфальшованої "справи" підписав особисто облпрокурор Стоянов.

Це був перший привіт від прокурора. Потім вони пішли косяком, бандитський прокурорський синдикат разом з усіма іншими членами обласного злочинного угрупування державних службовців розгорнув війну на знищення ТОВ "Агрофірма Корнацьких". Ми вистояли, а багатьох "з'їли" .

Коли на Майдані розпочалось повстання проти бандовлади Януковича, я одразу підтримав цей високий порив українців до свободи всіма доступними мені методами. Як усі чесні й свідомі люди, я мріяв і боровся за нову Україну.

Але зараз бачу, що боротьба ще не досягла навіть своєї кульмінації. Адже щодня негідники – корупціонери, хабарники зі стажем і досвідом інтриг – шукають усе нові й нові шляхи до кабінетів нової влади. На жаль, очевидно, що в деяких випадках вони знаходять порозуміння з новими можновладцями.

Просування Стоянова – уже не перший факт, коли на посади пропонують "потрібних" людей без народної люстрації, із грубими порушеннями вимог Майдану. На виду в народу корупційна система просто міняє деякі обличчя.

Тому знову зростає роль громадянського суспільства. Від кожного з нас залежить, чи дозволимо ми негідникам вкрасти перемогу Майдану, учинити контрреволюцію корупціонерів і державних злочинців.

Публічно заявляю, що я мовчати не збираюсь.

Усі факти, відомі мені про злочинну діяльність професійного корупціонера Миколи Стоянова на посаді прокурора Миколаївської області, я в письмовій формі надам Генеральній прокуратурі України.

До чого закликаю й усіх своїх земляків, які відчули на собі "ділову" хватку "чесного" прокурора Стоянова.

Аркадій Корнацький, громадський активіст, Миколаїв, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)