Британские активисты начали кампанию поддержки украинских рабочих

51 просмотр
Четверг, 15 мая 2014, 15:50
Марко Бойцун
профессор политологии Восточной Европы, Университет Нью-Йорка в Лондоне

12 травня в стінах британського парламенту відбулися численні збори британських соціалістів. Було вирішено розгорнути широку кампанію солідарності з Україною. Серед учасників зборів також були члени кількох профспілок та представники таких організацій, як Labour Representation Committee, Socialist Workers Party, Socialist Workers Party, Revolutionary Socialism 21, A World To Win, Socialist Resistance (Fourth International).

На зібранні обговорили зростання політичної та соціальної напруги в Україні.

Активісти зазначили, що в той час, як великі міжнародні ЗМІ приділяють значну увагу антитерористичній операції київського уряду та сепаратистському референдуму в східних регіонах, – одночасно вони ігнорують соціо-економічні умови життя більшості українців, що стрімко погіршуються.

Втім, нещодавно в Краснодоні, Кривому Розі, Червонограді шахтарі привернули увагу до різкого падіння реальних зарплат і занепаду комунальних послуг, що викликає неабияку зневіру та відчай – на яких, у свою чергу, екстремістські політики нині заробляють свої політичні дивіденди.

Британська кампанія солідарності прагне привернути увагу до цих засадничих обставин кризи та надати підтримку для тих українців, які намагаються її вирішити через колективну дію та відстоювання своїх прав.

Акція закликатиме до таких дій британський робітничий рух, зокрема, шахтарські профспілки, які мають історичні зв'язки взаємопідтримки з українськими шахтарями. Також кампанія надаватиме інформацію міжнародній громаді на підтримку українських профспілок, які вестимуть боротьбу за робітничий клас, демократичні та національні права.

Спершу в рамках акцій солідарності 23 травня о 16:30 відбудеться пікет на підтримку шахтарів Кривого Рогу біля лондонської штаб-квартири компанії "Євраз", власне, головного роботодавця шахтарів.

Метою пікету є звернення уваги керівництва компанії на вимоги шахтарів підняти їхню зарплату вдвічі. Також важливо підтримати права шахтарів із самооборони проти насильства та залякування з боку будь-якого роду екстремістів.

Якщо вимоги шахтарів не будуть задоволені, акція солідарності проведе масову демонстрацію під час щорічних генеральних зборів акціонерів "Євразу", що заплановані на 12 червня в Лондоні. Будуть докладатися всі зусилля, щоб поширити кампанію на США, де діє філіал "Євразу" – "EVRAZ Pueblo". Як стверджують, ця компанія з головним офісом у Чикаго є найбільшим залізничим виробником у США.

Також будуть організовані протести під російським посольством та офісами Європейського Союзу з вимогою скасування боргу українського уряду та припинення режиму строгої економізації, що здійснюється за наказами МВФ.

Акт солідарності британських соціалістів з Україною сфокусований на підтримці прав робітничого руху та прав українського народу визначати своє майбутнє, незалежно від втручання російських і західних імперіалістичних сил.

За більшою інформацією звертайтеся до відповідальної особи з організації кампанії Кріса Форда (Chris Ford).

Також можна надсилати листи підтримки Юрію Самойлову, координатору Конфедерації вільних профспілок України в Кривому Розі, голові Незалежної профспілки гірників України в Кривому Розі.

Марко Бойцун, професор політології Східної Європи, Університет Нью-Йорка в Лондоні, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)