Калькулятор очереди на вакцинацию. Что это и для чего он нужен

Среда, 10 марта 2021, 13:25

Сьогодні в Україні дуже гостро стоїть питання небажання людей вакцинуватися навіть за наявності такої можливості.

Протягом усього року я дуже багато чув від оточення, як люди втомилися від карантинних заходів і як чекають можливості повернутися до звичайного життя.

На жаль, чудес не буває, і ми або всі перехворіємо — і тоді все припиниться, або отримаємо вакцину.

Коли я дізнався, що процес вакцинації в Україні точно буде стартувати, мені стало цікаво, скільки це може зайняти часу.

Я зідзвонився зі своїм другом з Польщі Мачком Ковальським і запитав, як у них проходить процес. Він мені розповів про можливості створення калькулятора черги на вакцинацію на платформі Omni Calculator.

Ми домовилися, що я зберу офіційну інформацію, а він зробить технічну частину роботи.

Оскільки в Україні проживає понад 44 млн осіб, не всі можуть одразу зробити вакцинацію. Це породжує цілу низку нових питань:

  • Хто буде першим у черзі, щоб отримати вакцину?
  • Коли вам, найімовірніше, це запропонують?

Ми створили цей калькулятор, щоб надати відповіді на обидва ці найважливіші питання. Калькулятор черги вакцин для України порахує для вас, яка кількість людей випередили вас у черзі, щоб отримати вакцину проти COVID-19. 

Він також передбачає, як довго вам доведеться чекати, щоб отримати вакцину. Використовуючи цей інструмент, ви зможете краще розуміти, коли можна очікувати на вакцинацію.

Ми заснували наш калькулятор черги на вакцинацію на основі переліку державних пріоритетів та ймовірного рівня вакцинації.

Читати також: Щеплювати від COVID-19 точно будуть, питання – коли, кого і чим. УП пояснює все про вакцинацію в Україні

Стати в чергу на вакцинацію проти коронавірусу вже можна у "Дії"

Чудово, що зараз у нас є вакцини проти COVID-19, що були схвалені для загального використання. Однак це ще не кінець історії про COVID-19. Зараз потрібно виробляти мільйони доз вакцин і вакцинувати людей.

Це одне масштабне виробниче, логістичне та трудомістке завдання для всіх, хто бере в ньому участь. Усе це потребує часу.

Як користуватися калькулятором черги вакцинації в Україні?

Виконайте ці кроки, щоб розрахувати своє ймовірне місце в черзі на вакцинацію проти COVID-19. Перший розділ — це все про вас:

  1. Введіть вік у роках. Як правило, чим старше ви, тим швидше вас покличуть на вакцинацію.
  2. Скажіть, чи ви мешкаєте чи працюєте в лікувальному закладі. Якщо всі, хто перебуває в лікувальному закладі, вакциновані, то це дозволить родичам відвідувати заклад з меншим ризиком для мешканців.
  3. Ви вагітні? Якщо відповідь позитивна, проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Недостатньо доказів, щоб рекомендувати використання вакцин COVID-19 під час вагітності без консультації з лікарем.
  4. Ви медичний або соціальний працівник (наприклад, медсестра, лікар тощо)? Військовослужбовець? Ці групи, ймовірно, сильно піддаються впливу вірусу і потребують захисту.
  5. Ви працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій? Ці працівники вважаються критично важливими для боротьби з пандемією.
  6. Ви перебуваєте чи працюєте у закладі обмеження волі?
  7. Чи є у вас одне із зазначених вище захворювань?
  8. Ці параметри можна змінити.

Потім ви побачите оцінку мінімальної та максимальної кількості людей, які можуть бути вакциновані перед вами.

Ми також вказуємо, скільки часу може пройти, перш ніж ви отримаєте обидві дози вакцини та будете повністю захищені, виходячи із рівня вакцинації.

Продовження під рекламою:
За замовчуванням ми вказуємо ці показники на рівні вакцинації 300 000 вакцинацій на тиждень (але нинішній рівень вакцинації становить близько 9500 на тиждень) і коефіцієнт охоплення за замовчуванням — 50% (не всі, хто має отримати вакцину, зроблять вакцинацію).

Якщо ви хочете змінити ці значення, ви можете це зробити в розділі "Параметри процесу вакцинації".

Ми знаємо, що очікування отримання вакцини може розчарувати. Однак, визначивши пріоритетами тих людей, яким найбільше загрожує госпіталізація та смерть, ми повинні швидко врятувати життя за допомогою цієї фантастичної нової зброї проти вірусу.

Перейти в калькулятор можна за цим посиланням.

Валентин Туков та Мачек Ковальський, аспірант-математик (Польська Академія Наук), для УП

Колонка — матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Почему правительство предоставляет налоговые преференции спонсору войны и что с этим делать?

Путь к Национальному военному мемориальному кладбищу

Интеграция искусственного интеллекта в уголовный процесс: готова ли Украина к этому?

Училась за границей, чтобы потом работать в Украине. Опыт выпускницы Ukraine Global Scholars Ukraine Global Scholars

Как выявить коррупцию в строительстве

Трансплантация органов и рак кожи: о чем должны знать пациенты