Янукович о наслаждении, зависти, протестах, газе и Тимошенко

39 просмотров
Среда, 21 декабря 2011, 15:06

Президент Віктор Янукович дав у середу підсумкову прес-конференцію, яка тривала дві години.

Своє спілкування з пресою він розпочав з обіцянки захищати журналістів, їхню гідність, життя та здоров'я.

Говорячи про реформи, він підкреслив, що у майбутнє не можна йти боком чи задом. При цьому він відніс до негативу революції, які відбувається за межами України.

Пізніше, відповідаючи на питання про масові протести, які протягом останнього року поширилися по всій країні, він зазначив, що в нього через це "болить серце", але закликав усіх до стабільності. На його думку, причиною є діяльність попередніх керманичів, закони, які були прийняті раніше.

Довелося Януковичу відповідати й на питання про Межигір'я і вертоліт, адже поки Україна перебуває у складному економічному становищі, його життя, за словами журналіста, поліпшується.

У відповідь на це президент поскаржився, що в нього немає часу для насолоди. До того ж заявив, що не заздрить журналісту.

Президент повідомив, що поки не має наміру змінювати міністрів в уряді Азарова, але додав, що деякі плани про кадрові зміни все ж таки існують.

"Є плани зробити кадрові зміни, і вони будуть, коли прийде час. Але це не самоціль. Самоціль – покращення системи влади", - сказав Янукович.

"Де це питання визріло, рішення прийматимуться негайно. Але там, де є ще надія, де відкривається друге дихання на дистанції, треба дати шанс, можливо буде чемпіоном", - додав президент.

Звичайно, на прес-конференції було задано питання про газові переговори з Росією. Янукович вважає оптимальною ціну до 250 доларів за тисячу кубометрів

Журналісти двічі намагались отримати від президента чітку відповідь щодо долі екс-прем'єрки. Врешті-решт він зазначив, що не проти  звільнення Тимошенко, якщо це не суперечитиме законодавству. При цьому додав, що впливати на ситуацію не може, але якщо судом буде доведена винуватість Тимошенко, вона має понести відповідальність.

 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Гречневая каша со вкусом смерти. Как лохматый пес Кузя пережил оккупацию Ирпеня. Аудиоверсия
Режиссер Евгений Афинеевский: Важно не дать миру привыкнуть к войне в Украине, как привыкли к войне в Сирии
Неделя мобилизации в РФ, псевдореферендум на оккупированных территориях, Лиман – главное о войне за неделю
"Документалистика заняла главное место в украинской киноиндустрии": организаторы фестиваля Kharkiv MeetDocs
Все публикации