Симоненко звіз жителів Донбасу на "референдум" щодо МC. "Регіонали" прийшли самі

Неділя, 6 жовтня 2013, 11:29

У центрі Донецька біля монумента "Твоїм визволителям, Донбас" проходить громадське зібрання на підтримку проведення референдуму про вступ України до Митного союзу.

Як повідомляють "Новости Донбасса", на зборах присутні близько тисячі активістів Комуністичної партії України, які прибули на автобусах з міст Донецької області. За даними організаторів, на заході присутні 1600 осіб.

На місці проведення зібрання встановлено 25 наметів з символікою КПУ і один намет з символікою "Українського вибору" Віктора Медведчука. На мітингу присутні також близько 20 "медведчуківців".

Фото - Новости Донбасса
Фото - "Новости Донбасса"
 

Після початку зборів комуністів  до пам'ятника підійшли близько 150 молодих громадян з громадського руху "Молодий Донбас" з прапорами України і транспарантами "Європейському вектору розвитку - так", "Незалежність України - не предмет торгів", "Ми будемо жити за європейськими стандартами", "В Азію або Європу?! Тільки до Європи!", "Ми не хочемо в СРСР", "Нова генерація за європейську інтеграцію", "Ми шануємо наше минуле, але молодь дивиться в майбутнє".

Активісти вигукують "Нам не потрібна агітація, молодий Донбас за інтеграцію", "Не сиди в окопі, наше майбутнє в Європі", "Даремно намагається лицемір, ми не хочемо в СРСР".

 
 

Від деяких присутніх учасників руху "Молодий Донбас" пахне алкоголем. Один з "молододонбасівців" підійшов до міліціонера і сказав що він з Партії регіонів.

Комуністи, побачивши колону "Молодий Донбас" заявили з трибуни: "Партія регіонів вступила з помаранчевими в одностатевий шлюб і йдуть до Євросоюзу".

Окрім того на адресу "євроінтеграторів"-"молододонбасівців" з боку комуністів лунали крики: "Ви зрадники народу України. Розвертайтесь і йдіть геть!".

Як відомо, раніше в КПУ заявили, що планують провести в кількох регіонах збори щодо ініціативи референдуму стосовно зовнішньоекономічної інтеграції України.

6 жовтня збори громадян відбудуться в Сімферополі, Харкові, Чернігові, Донецьку, Запоріжжі. 9 жовтня - у Дніпропетровську, Кривому Розі, Миколаєві, Севастополі, Сумах. На 12 жовтня збори громадян заплановані в Одесі, Каховці, Вінниці, Полтаві, Кіровограді, Житомирі.

 Мін'юст не визнав легітимність "стадіонних" зборів щодо ініціативи референдуму за вступ до Митного союзу, які 29 вересня проводили КПУ та представники руху "Український вибір".

3 жовтня суд підтвердив законність постанови Центрвиборчкому провідмову в реєстрації ініціативної групи з всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування