Справа Савченко завершиться у процесуальний спосіб - адвокат

Четвер, 12 лютого 2015, 12:35

Українську льотчицю Надію Савченко в Росії можуть звільнити з СІЗО, завершивши справу у процесуальний спосіб.

Такий висновок можна зробити з короткого коментаря її адвоката Марка Фейгіна у Twitter.

"Ситуація прояснилася. Справа Савченко формально продовжиться. Вона завершиться у процесуальний спосіб. Хоча невинуватість Савченко очевидна", - написав Фейгін.

При цьому "Meduza" з посиланням на російський "Інтерфакс" пише, що Фейгін спростував повідомлення про швидке звільнення його підзахисної. 

"Моє джерело, яке знає суть переговорів по Савченко, все ж сказало, що вона не потрапила у списки по обміну "всіх на усіх", - сказав Фейгін.

А "Русской службе новостей" він сказав: "Неофіційно мені підтверджують із Києва, що нібито досягнуто домовленості про обмін, і вона (Савченко) включена в списки. Це неофіційна інформація, я не бачив цих списків, треба документ побачити, що за підписи стоять. Але це надійне джерело".

"У рамках "нормандського формату", у рамках мінських угод одним із пунктів буде обмін, і вона включена в обмін", - сказав адвокат.

Він зазначив, що заяв російських офіційних осіб із приводу подальшого розвитку справи Савченко поки не було.

Раніше у четвер, 12 лютого, президент України Петро Порошенко заявив про домовленість щодо звільнення української льотчиці й народного депутата Надії Савченко з СІЗО.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання під вартою для Савченко, яка вже два місяці голодує на знак протесту проти її незаконного арешту.

"Слідство" проти викраденої на Донбасі українки за надуманою справою триває.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування