Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: РФ блокує трибунал щодо Боїнга, бо її провина – доведений факт

Понеділок, 13 липня 2015, 16:36

Росія намагається заблокувати фінальний етап розслідування щодо збитого "Боїнга" і розгляд цієї справи в міжнародному суді, тому що розуміє свою відповідальність.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Те, що Росія не підтримує створення міжнародного трибуналу у справі про збитий на Донбасі малайзійський "Боїнг", він прокоментував так:

"Ви знаєте, що Росія, аби приховати свій злочин, усіляко намагалася зірвати розслідування й дезінформувати громадськість. Ви пам’ятаєте їхні версії та "свідків", що розповідають то про український літак, то про українську ракету, то якісь інші бездарні й брехливі версії".

"Такі провокації російської сторони не мають жодного сенсу, бо безальтернативно доведено, що російський "Бук", який обслуговувався російськими військовослужбовцями, з окупованої території збив цивільний літак. Це очевидний факт, який має величезну доказову базу. Тобто це не припущення, це вже доведений факт", - заявив Турчинов.

"І, безумовно, трибунал, створення якого ми ініціювали й повністю підтримуємо, буде розслідувати цей злочин. Путін і його оточення розуміють, що їм доведеться відповідати. Відповідати і з політичної, і з економічної, і з юридичної точки зору за те, що вони перетворилися на банальних терористів", - зазначив він.

"Саме розуміючи факт неминучої суворої відповідальності за такі дії, Росія й намагається заблокувати фінальний етап розслідування й розгляд цієї справи в суді", - заявив секретар РНБОУ.

Турчинов наполягає, що Росія повинна постати перед міжнародним трибуналом.

"Я переконаний, що Росія, як країна, яка перетворила своїх військовослужбовців на кривавих терористів і несе повну відповідальність за цей злочин, має бути відповідачем на цьому трибуналі, і не має ні морального, ні юридичного права блокувати рішення про його створення", - сказав він.

"Створення міжнародного трибуналу для розслідування справи про збитий "Боїнг" – це спільна ініціатива України, Нідерландів, Австралії й Малайзії. Усі, хто зацікавлений у відповідальності терористів за масові вбивства, підтримують цю ініціативу", - наголосив секретар РНБОУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
Усі новини...