Пивоварський запевнив, що блокади російських фур немає

Неділя, 28 лютого 2016, 21:46

Ніякої блокади транзиту російських фур наразі немає.

Про це 28 лютого в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський.

"Автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з ЄС, Білорусі чи Росії - усі або виїхали за межі України,  або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", - заявив він.

За словами міністра, наразі ніякої "блокади" немає, "є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода".

Також Пивоварський повідомив, що українських вантажівок, які їдуть транзитом по території РФ, у 7 разів більше, ніж російських вантажівок, які прямують транзитом через Україну.

При цьому міністр підкреслив, що блокування транзиту вантажівок з російською реєстрацією може мати наслідком позови проти України до Світової організації торгівлі.

"Наші європейські партнери у разі, якщо буде блокування транзиту, можуть подати позови до Світової організації торгівлі проти України", - зазначив Пивоварський та додав, що за міжнародними правилами, блокування транзиту заборонено, "транзит не має кордонів".

Як відомо, 26 лютого лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявив, що акція з блокування руху вантажівок поновилася.  Станом на ранок 27 лютого у ВО "Свобода" заявили, що за час акції з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України чернівецькі свободівці зупинили 14 вантажівок

Також у "Свободі" заявили, що активісти Рівненської облорганізації відновили блокування транзиту російських вантажівок автошляхами області. 

27 лютого активісти від ВО "Свобода" зупинили 13 російських вантажівок, які їхали у супроводі поліції, у Сокальському районі (Львівська обл.). 

28 лютого в Овруцькому районі на Житомирщині за 8 км від кордону з Білоруссю учасники протестної акції проти транзиту російських вантажівок територією України зупинили три російські фури.

У свою чергу у Мінінфраструктури заявили, що протести активістів проти транзиту вантажного транспорту з російськими номерами відбуваються у двох точках на території України та не заважають руху вантажівок.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News