МЗС: Віру Савченко затримали у Росії

Середа, 27 квітня 2016, 22:59

Сестру незаконно ув'язненої в Росії українки Надії Савченко Віру не випускають з РФ.

Про це заявив адвокат української льотчиці Ілля Новіков.

"Віру Савченко не випускають з Росії. Впустили вчора безперешкодно. Зараз побачили, що вона в розшуку через образу чеченського судд ", - написав він на Twitter.

"Ситуація поки під контролем, Віра Савченко сидить на КПП в автомобілі з дипломатичними номерами, МЗС України в курсі. Ми готові відбиватися", - додав він.

Водночас у Twitter-повідомленні Міністерства закордонних справ України йдеться про те, що "Віру Савченко затримали в Росії".

"Наш консул з нею в поліцейському відділку бореться за її звільнення. Посольство в Москві теж працює над цим", - зазначили у відомстві.

Згодом МЗС повідомило, що "паспорт Віри у росіян". "Сама вона в дипломатичній машині разом з консулом. Машину заблоковували. Сподіваємося, російська влада не перейде межу", - йдеться на Twiiter відомства.

 
 

Як відомо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Надію Савченко до 22 років в'язниці.

Президент України Петро Порошенко вже кілька разів заявляв про досягнення домовленостей з президентом РФ Володимиром Путіним про повернення Савченко додому.

Можливо, вона буде обміняна на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, засуджених в Україні до 15 років в'язниці.

Сестра української льотчиці Віра Савченко у середу повідомила, що ув'язненій дали на заповнення папери, які нібито потрібні для підготовки екстрадиції в Україну.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...