Савченко може повернутися в Україну за кілька тижнів - Порошенко

Неділя, 24 квітня 2016, 22:28
Савченко може повернутися в Україну за кілька тижнів - Порошенко

Незаконно ув'язнена в РФ українка Надія Савченко може повернутися в Україну за кілька тижнів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 24 квітня. 

"Не буду з цього приводу говорити... звертаюся до політиків - ні в якому разі не втручатися у цей процес і не коментувати його", - заявив Порошенко.

Він пояснив, що кілька разів мали місце випадки, "коли саме необережні коментарі шкодили справі і відтерміновували вирішення цього питання". 

"Зараз маю тверду надію, що президентський літак разом з моїми представниками протягом кількох тижнів поверне Надію в Україну", - зазначив Порошенко. 

Він також зазначив, що про попередні терміни повернення Савченко в Україну вдалося домовитися в ході останньої телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Вперше під час цієї розмови ми отримали світло в кінці тунелю. Було домовлено про алгоритм вирішення цієї проблеми, про попередні терміни і я про ці терміни розповів мамі Савченко, її сестрі і тим моїм представникам, які займаються координацією цих дій", - зазначив президент .

Як відомо, днями росЗМІ з посиланням чиновників РФ повідомили, що Україна і Росія узгодили механізм звільнення Савченко і двох російських ГРУшників Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до кінця травня.

За повідомленням, Москва передасть Савченко в Україну для відбування покарання, а Київ поверне Росії двох засуджених військових "синхронно".

Надія Савченко отримала 22 роки ув'язнення у колонії загального режиму і штраф в 30 тисяч російських рублів. Українка на знак протесту кілька разів оголошувала голодування, у т.ч. і сухе, останнє - на початку квітня. Рішення про вихід з нього  Савченко ухвалила після особистої розмови з президентом Порошенком. 

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...