Детективи прослуховували телефони соратників Онищенка

Четвер, 30 червня 2016, 02:14
Детективи прослуховували телефони соратників Онищенка

Детективи Національного антикорупційного бюро прослуховували телефони соратників народного депута Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації злочинного угруповання, яке завдало збитків державі на рівні 3 млрд грн.

Про це свідчать розсекречені документи НАБУ, які є в розпорядженні "Української правди".

Зокрема у розмовах поплічників депутата згадується офіс, який Онищенко називає своєю депутатською приймальнею, а також є згадки про фіктивну біржу, на якій проводили фіктивні аукціони.

Представник "Нафтогаз Трейду" та "Газтранспроекту", які купували природний газ на фіктивних аукціонах, Мар'яна Гречанюк по телефону представлялася Вікторією, не вказуючи свого справжнього імені.

Колишній директор фірми "Хас" Сергій Кабаєв також розповідає про обшуки, і хизується, що у нього нічого не знайшли, тому що він тримав документи на флешці.

Як відомо, серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, фігурують ще 20 людей.

У НАБУ підозрювали, що фігуранти справи Онищенка намагатимуться утекти як на територію РФ, так і на окуповану Росією територію Криму.

Регламентний комітет Верховної Ради у середу схвалив подання генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності Онищенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування