До кінця року в Україні збудують три телевежі — Тука

Понеділок, 20 лютого 2017, 14:21

До кінця 2017-го року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зокрема, вежу збудують в місті Покровськ Донецької області, в селі Бахмутівка Луганської області та в селищі Чаплинка Херсонській області.

За словами Туки, вежі будуються за кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет через дефіцит не вдалося закласти необхідну суму.

Як уточнив на запитання "Української правди" державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко, одна вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень.

Телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тисячі осіб (нині це 573 тисяч) та радіосигналом  — 581 тисяч (нині 198 тисяч) .

Телевежа в Бахмутівці матиме 150 метрів замість чинної в 60 метрів. Кількість користувачів телесигналу збільшиться з 15 до 46 тисяч осіб, радіосигналу — з 42-х до 140 тисяч осіб.

Нинішня телевежа в Чаплинці має 92 метри, її піднімуть до 110 метрів. Кількість  користувачів телевізійного сигналу збільшиться з 35 тисяч до 37 тисяч, радіослухачів — з 22 до 44 тисяч користувачів.

Реагуючи на критику щодо повільних темпів відновлення українського мовлення на Донбасі та в окупованому Криму, Тука пояснив, що основний час забирає не будівництво, а тривалі погоджувальні процедури.

"Це складне обладнання і важкий будівельний об'єкт, треба робити величезну кількість розрахунків, узгоджень, погоджень і основну частина часу займає саме паперова робота",  — пояснив Тука.

Нагадаємо, 5-го грудня 2016-го року було офіційно відкрито відновлену телевежу на горі Карачун під Краматорськом висотою 186 метрів. 

Також у грудні почали зводити 150-ти метрову вежу в селищі Чонгар в Херсонській області, яка подаватиме сигнал в окупований Крим. За словами Туки, станом на лютий 2017-го сама вежа уже змонтована, зараз триває процес налаштування обладнання.

Мар’яна П’єцух, УП 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News