Тука: Росія використовує вчинки Савченко на свою користь

Вівторок, 28 лютого 2017, 09:07
Тука: Росія використовує вчинки Савченко на свою користь

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що депутата Надію Савченко доведеться обмежити в діях щодо Донбасу, якщо вона не перестане підігрувати Кремлю.

Таку думку він висловив, коментуючи поїздку Надії Савченко в окуповані райони Донецької області.

"Безпеку візиту забезпечували на найвищому рівні. Зокрема, Деніс Казанський висловлює обґрунтовані підозри в тому, що це були саме росіяни, а не місцеві бойовики", – зазначив Тука.

За його словами, "візит проходив під чуйним супроводом російських "Звезд" і інших російських агітпропів".

"Якщо вірити "Комсомольской правде", Савченко ще й постріляла разом з ДНРівцями і заявила, що вони "нормальні хлопці", з якими разом треба позбутись корумпованої влади", – обурився Тука.

"Єдине, чого реально домоглась Надія Савченко, – вона отримала листи від наших полонених", – вважає він і констатує, що "терористи не передавали листи наших полонених через міжнародні організації".

Заступник міністра з окупованих територій вважає, що "Росія використовує вчинки Надії Савченко на свою користь".

"Картинка", яку зробили "Звезды", в подальшому буде використана не тільки для демонстрації "чудових умов утримання", а й для того, щоб демонструвати рівень демократії та безпеки (навіть "вбивця журналістів" почувається безпечно!) як аргумент для агітації щодо можливості проведення місцевих виборів в ОРДЛО", – припускає він.

На думку Туки, спроби легітимізувати "прямі переговори" з ватажками бойовиків робляться для того, щоб підтвердити статус "внутрішнього громадянського конфлікту" та вивести з переговорів і саму Росію, і ОБСЄ.

"Хочу вірити в те, що Надія Савченко не є "агентом Кремля". Разом з тим вважаю, що Росія вміло використовує її в суто своїх цілях. Якщо Савченко не дослухається (до попереджень – ред.), її "діяльність" варто обмежити законним шляхом", – заявив Тука.

Як відомо, 24 лютого керівник центру зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко, яка побувала раніше в полоні бойовиків і була згодом визволена з російської в'язниці, відвідали окупований Донецьк.

Савченко тоді повідомила, що відвідала дві камери, де утримуються 6 українських військовополонених, а наступного дня опублікувала список 34 українських полонених, яких вона відвідала в ОРДЛО.

Російське видання "Комсомольская правда" 26 лютого писало, що Савченко нібито заявила: "Я постріляла з ДНРівцями на навчальних стрільбах. Вони чудові хлопці. Ми цілком можемо дружити й чудово співіснувати в рамках єдиної держави". Більше того, видання цитувало нардепа так: "Краще б Україною управляв Путін, а не Порошенко".  

Служба безпеки України вже опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення. Савченко ще планують допитати.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News