Адвокати Полякова заявили, що він не збирається носити браслет – САП

Понеділок, 24 липня 2017, 16:37

Адвокати нардепа Максима Полякова кажуть, що їхній підзахисний не збирається вдягати й носити електронний браслет стеження.

Про це повідомляє у Facebook Спеціальна антикорупційна прокуратура.

"Захисники Полякова у телефонному режимі повідомили детективів Національного антикорупційного бюро про те, що виконувати ухвалу в цій та інших частинах підозрюваний не буде, окрім як внесення застави та утримання від спілкування із визначеними ухвалою особами", - розповіли у САП.

За словами прокурорів, адвокати стверджують, що виконанню ухвала не підлягає "через її неконституційність".

У САП повідомили, що одразу після отримання копії ухвали суду детективи НАБУ викликали Полякова на суботу, 22 липня, до Нацполіції Черкаської області, щоб вдягнути на нього електронний браслет, але нардеп не прийшов і на зв'язок не виходить. У САП пояснили, що це мало статися на Черкащині, оскільки в суді Поляков вказав цю область як місце проживання.

"Користуючись нагодою, хочемо запросити Полякова М.А. та його захист все ж вийти на зв’язок із детективами Національного бюро або не ховатися від нього та прибути до визначеного ними органу Національної поліції з метою виконання ухвали слідчого судді в частині зобов’язання носити електронний засіб контролю", - закликали прокурори.

Як повідомлялося, сам Поляков стверджує, що правоохоронні органи ще не робили спроб вдягнути на нього електронний браслет.

За даними поліції, 22 липня, з 11:00 до 14:00, на депутата чекали в обласному відділенні поліції Черкаської області, аби вдягнути на нього детектор стеження, але той не з'явився.

Як відомо, 11 липня Верховна Рада позбавила Полякова недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня народному депутату вручили підозру.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Крім нього у "бурштиновій справі" фігурує народний депутат Борислав Розенблат, із якого парламент теж зняв недоторканність.

Солом'янський районний суд Києва обрав для Полякова заставу розміром 304 тисячі гривень і зобов'язав носити електронний браслет, а також здати всі закордонні паспорти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...