Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"МВС" ОРЛО каже, що прокуратуру захопило її керівництво

Четвер, 23 листопада 2017, 17:40

У "МВС" ОРЛО розповіли, що до них звернулися співробітники "генеральної прокуратури" ОРЛО і сказали, що їх 2 дні незаконно утримували у будівлі.

Про це повідомляється на сайті "МВС" ОРЛО.

Співробітників нібито утримували з 21 по 22 листопада 2017 року.

За словами помічника "генпрокурора" по взаємодії зі ЗМІ Давида Каца, керівництво "генпрокуратури" наказало забарикадувати всі входи і виходи та заборонило усім, хто знаходиться в будівлі, залишати її.

А вранці 21 листопада керівництво "відомства" оголосило співробітникам, що готується силове захоплення будівлі "невідомими озброєними особами". Через це близько 70 чоловіків особового складу були озброєні автоматичною зброєю.

"Хочу зазначити, що найжахливіше в цій ситуації було в тому, що в будівлі із самого початку перебували кілька цивільних осіб, яких певний час не випускали, зокрема і діти. Слава Богу, все обійшлося, дітей випустили, але в приміщенні залишилися співробітниці прокуратури, а апарат "ГП" складається у більшості з жінок"- сказав Кац.

За його твердженнями, жінки просили "керівництво" їх випустити, але воно не реагувало на їхні прохання.

Чоловік додав, що багато співробітників "генпрокуратури" ОРЛО не хотіли брати в руки зброю і стріляти. Коли 22 листопада "керівники генпрокуратури" сказали, що нікого більше не тримають, жінки і чоловіки покинули будівлю.

"Велика частина колективу добровільно склали зброю і вийшли. "Невідомі озброєні люди" ніякої небезпеки не представляли, вели себе коректно, ніяких провокацій не було", - відзначили співробітники "генпрокуратури" ОРЛО, стверджується на сайті "МВС" ОРЛО .

У силовому відомстві бойовиків ОРЛО зазначається, що наразі "генпрокуратура" працює у штатному режимі, оточення з будівлі знято.

Як відомо, цього тижня в окупованому Луганську загострилася ситуація через конфлікт ватажка незаконного збройного формування "ЛНР" Ігоря Плотницького з  відстороненим "главою МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

Увечері 21 листопада в окупований Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька.

Повідомлялось також, що в окупованому місті не працює телебачення і радіо, люди вишикувались у черги до банківських закладів і магазинів.

22 листопада зазначалось, що в окупованому Луганську так звана "народна поліція ЛНР" за допомогою "спецназу ДНР" захопила всіх співробітників місцевої "прокуратури".

23 листопада на своїх сайтах бойовики "ЛНР" і "ДНР" заявили, що в Луганську нібито ліквідували диверсантів, які діяли під контролем українського спецназу.

Читайте також: Павуки в банці. Що відомо про розбірки сепаратистів у Луганську

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін стверджує, що нинішня ситуація в Луганську це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування