У ОРДЛО кажуть, що затримали "українських диверсантів"

Четвер, 23 листопада 2017, 12:37

Бойовики "ЛНР" і "ДНР" заявляють, що в Луганську нібито ліквідували диверсантів, які діяли під контролем українського спецназу.

Про це повідомляють сайти так званих "МВС ЛНР" і "міністерства держбезпеки ДНР".

Тексти заяв на обох сайтах ідентичні.

"Основним завданням групи була підготовка і проведення низки терористичних актів на території ЛНР для дестабілізації політичної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що нібито агентура спецслужб України "з числа високопоставлених чиновників ЛНР" здійснювала цілеспрямовану роботу по дискредитації діяльності правоохоронних органів і спецслужб "ЛНР" і "ДНР".

"Передбачалося масоване поширення дезінформації, компрометуючої діяльність вищого керівництва правоохоронного блоку народних республік для паралізації їх діяльності та евакуації агентури", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в даний час проводяться оперативно-розшукові заходи для  документування "злочинної діяльності" затриманих, а також виявлення їх "спільників".

21 листопада в окупованому Луганську так звана "народна поліція ЛНР", яку очолює Ігор Корнет, за допомогою "спецназу ДНР" захопила всіх співробітників місцевої "прокуратури".

Напередодні Плотницкий відсторонив Ігоря Корнета від "посади міністра внутрішніх справ ЛНР" у зв'язку з порушенням кримінальної справи.

Той, однак, спростував свою відставку та забарикадувався в будівлі т. з. "МВС ЛНР".

Корнет також заявив про затримання на окупованій частині Луганської області українських диверсантів.

Плотницький запевнив, що ситуація в Луганську "знаходиться під його контролем і найближчим часом буде повністю вирішена".

Спостерігачі ОБСЄ моніторять ситуацію в Луганську та підтверджують наявність озброєних людей, які заблокували частину міста.

У тимчасово окупованому Луганську кілька годин не працювали телебачення і радіо.

У конфлікті між Ігорем Плотницьким та звільненим ним "міністром МВС ЛНР" Ігорем Корнетом Кремль обрав сторону останнього, хоча офіційно потім це заперечив.

22 листопада лідер луганських сепаратистів Ігор Плотницький провів робочу зустріч.

Його розмову з так званими в. о. "міністра надзвичайних ситуацій ЛНР" Сергієм Іванушкіним і в. о. "міністра внутрішніх справ ЛНР" Володимиром Черковим у кабінеті записали на відео.

За даними джерел видання LIGA.net, 22 листопада Луганськ порожніє – люди виїжджають з міста.

Міністр зовнішніх справ Павло Клімкін стверджує, що нинішня ситуація в Луганську це не тільки внутрішні розборки там всередині між бандами, це також розборки між відповідними російськими спецслужбами.

Ігор Корнет, який називає себе "міністром внутрішніх справ ЛНР", заявив, що восени 2016 року окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України.

Читайте також: Павуки в банці. Що відомо про розбірки сепаратистів у Луганську

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...