Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп про санкції проти КНДР: Світ хоче миру, а не смерті

Субота, 23 грудня 2017, 05:28

Президент США Дональд Трамп високо оцінив запровадження жорстких санкцій відносно Північної Кореї у відповідь на випробування балістичних ракет.

Про це він написав у twitter.

"Рада Безпеки ООН щойно проголосувала 15-0 за додаткові санкції щодо Північної Кореї. Світ хоче миру, а не смерті!", - написав він.

Як повідомляє BBC, посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що санкції відправили "однозначний сигнал Пхеньяну, що подальша непокора викличе подальші покарання і ізоляцію".

Вона описала Північну Корею як "найтрагічніший приклад зла в сучасному світі".

Китай і Росія, основні торговельні партнери Пхеньяна, проголосували за резолюцію.

З 1 січня дозволено поставляти в КНДР вже не 2 млн., а лише 500 тисяч барелів палива в рік. Заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева. Забороняються також поставки Пхеньяну промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

Санкції ООН були накладені у відповідь на запуск КНДР 28 листопада балістичної ракети, яка піднялася на висоту 4475 км.

Після цього держсекретар США Рекс Тіллерсон повідомив, що Вашингтон готує великий перелік потенційних санкцій проти КНДР.

На засіданні ООН, скликаному у зв'язку з останнім ракетним випробуванням КНДР, представник США Ніккі Гейлі закликала всі країни припинити дипломатичні зв'язки з цією країною.

Вона також заявила, що США не шукають війни з КНДР, але якщо вона відбудеться, режим Північної Кореї буде повністю знищений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: