Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російській правозахисниці дозволили відвідати колонію Сенцова

Вівторок, 14 серпня 2018, 11:55

Російській правозахисниці Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується український політв’язень Олег Сенцов.

Про це в Twitter повідомив Голова Ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов.

За його словами, з проханням про дозвіл Рада звернулась до Федеральної служби виконання покарань

"Дозвіл ФСВП отримано щойно", – написав Федотов.

Незаконно засуджений в РФ режисер Олег Сенцов голодує вже 93-й день. Він вимагає звільнення українських політв’язнів з російських в’язниць.

8 серпня двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що політв'язень передав їй лист, де написав, що "кінець близький".

У Федеральній службі виконання покарань РФ у свою чергу знову заявили про "задовільний" стан здоров'я Сенцова.

9 серпня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова оприлюднила фотографію Сенцова. За словами адвоката, оприлюднене фото не демонструє, наскільки погано він виглядає.

За словами адвоката Сенцова, третя криза на тлі голодування почалася в ув'язненого у липні. Дінзе каже, що пульс у Сенцова сповільнився до близько 40 ударів на хвилину, але на лікарню він не погоджується.

13 липня  мати Сенцова звернулася до президента РФ Володимира Путіна з проханням про помилування сина. 9 серпня речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що лист з проханням про помилування надійшов до Адміністрації президента РФ, але реакції поки немає.

Посольство США в РФ звернулося до російського керівництва з вимогою звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: