Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вважає, що Ситник "шукає дешеві сенсації" у виграші Ляшка

Субота, 15 вересня 2018, 12:21

Генпрокурор Юрій Луценко вважає "пошуком дешевих сенсацій" розслідування НАБУ щодо лідера Радикальної партії Олега Ляшка через його виграш у лотерею.

Про це він заявив у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Прямий".

"Мені здається, що пан Ситник, який вже браво заявив, що він готовий до арештів і так далі, він починає демонструвати наступальність НАБУ. В принципі, це правильно. Він для того і зарплату отримує. І зарплату немалу. Але якість його подань, чесно кажучи, викликає запитання. Я не хочу підривати довіру до сусіднього правоохоронного органу і не буду коментувати деталі. А просто скажу, що я би такі підозри не підписав ні Ляшку, ні комусь іншому. Хоча до нього і ставлюся критично", - наголосив Луценко.

Генпрокурор пояснив, в чому збираються звинувачувати Ляшка.

"Він викликав свого помічника, дав йому кошти поставити на тоталізатор, на виграш однієї з футбольних команд. Помічник приніс йому виграш. Він його записав у декларацію. Тепер кажуть, що лотерейний заклад не здав відповідний звіт в Мінфін про ставку і виграш. А тут Ляшко до чого? Він що, має контролювати звітність? І чому він це має робити?", - сказав Луценко.

"Мені здається, що це пошук дешевих сенсацій", - заявив він.

Як повідомлялося, 4 березня Солом’янський райсуд м.Києва надав доступ детективам НАБУ до документів щодо всіх виграшів лідера "Радикальної партії", нардепа Олега Ляшка, який задекларував виграш в Українській національній лотереї у сумі 571 тис. гривень.

У НАБУ відмовилися надавати інформацію щодо розслідування виграшів у лотерею на суму у півмільйона гривень лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, посилаючись на таємницю слідства.

2017 року лідер РП, нардеп Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень.

У представництві Української національної лотереї відмовились коментувати виграші Ляшка чи інших гравців, заявивши, що це конфіденційна інформація.

25 жовтня 2017 року у НАЗК, а 27 жовтня - у НАБУ заявили, що найближчим часом перевірять декларацію Ляшка щодо декларування виграшу у лотерею.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: