Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник натякнув, що його рекламу в метро замовив Демчина

Середа, 3 жовтня 2018, 15:53
Ситник натякнув, що його рекламу в метро замовив Демчина

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник натякнув, що рекламу з його зображенням в столичному метрополітені замовив перший заступник голови СБУ Павло Демчина.

Про це Ситник заявив 3 жовтня під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції ВР.

За словами Ситника, причиною цього стала скерована до НАБУ підозра стосовно Демчини. Ситник також вважає, що до реклами причетний заступник голови депутатської фракції партії "БПП" народний депутат Сергій Березенко.

"Нещодавно, в рамках кримінального провадження за заявою журналіста Дмитра Гнапа, який видав переписку пана (депутата-втікача Олександра - ред.) Онищенка з окремими народними депутатами. В рамках цього провадження були викликані на допит деякі депутати, в тому числі нардеп Березенко, який відповідає за зовнішню рекламу. Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно", - заявив Ситник.

"Вважаю, що - це надзвичайно брудні кроки з боку Демчини. Все ж таки, захищатися потрібно в більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібранням тітушок або людей, які навіть не знають, що таке НАБУ і чому вони там стоять", - сказав він.

За його словами, з людьми, які стояли під відомством, замовники цинічно розраховувалися на місці.

Ситник заявив, що причина навіть не у справі Демчини, а у справі міграційної служби. Зокрема, щодо видачі посвідок іноземним громадянам.

Так, рік тому операція зірвалася через розголошення в СБУ.

"Від НАБУ можу сказати, що поки я його очолюю, ці проплачені акції, ці зовнішні реклами, не будуть тормозом для розслідувань", - сказав він.

Як повідомлялося,  зранку 1 жовтня на сітілайтах столичного метрополітену розмістили зображення Ситника з написом: "Я викрию топ-корупціонерів".

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що йому невідомо, хто розмістив рекламу і назвав її "типовою провокацією".  

У прес-службі відомства також заявили, що не знають замовника реклами.

У серпні нардеп Сергій Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" написав, що наразі "найбільшими операторами реклами в Київському метро є компанії, пов'язані з рекламним бізнесом родини Березенка".

"З Березенком пов'язують рекламний бізнес компанії "Мегаполіс", яка протягом останніх років фактично витіснила всіх конкурентів з реклами в Київському метрополітені", - зазначив Лещенко.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення і зловживання службовим становищем очільника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павла Демчини.

Читайте також: ЗМІ показали таємні статки заступника глави СБУ Демчини

У травні 2018 року журналісти "Слідство.Інфо" опублікували повний архів переписки Онищенка з представниками оточення президента Петра Порошенка. Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами з БПП.

14 вересня Березенко мав давати свідчення в НАБУ у справі "плівок Онищенка".

У вересні детективу НАБУ дали доступ до телефонних розмов та SMS Онищенка.

За 2 роки до цього в розпорядження "Української правди" потрапила переписка нібито нардепа від БПП Сергія Березенка з Олександром Онищенком щодо купівлі телеканалу "112".

Читайте також: Плівки Онищенка рік по тому. Про що говорили президент і бізнесмен на Банковій?

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: