Путін готовий до "нормандської зустрічі" за нагальної потреби - Кремль

Неділя, 3 листопада 2019, 20:55
Путін готовий до нормандської зустрічі за нагальної потреби - Кремль

Президент РФ Володимир Путін зацікавлений у проведенні зустрічі з лідерами ФРН, Франції та України у "нормандському форматі" за умови термінової необхідності.

Джерело: прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі телеканалу "Росія-1", повідомляє ТАСС

Дослівно: "Президент (Путін - ред.) неодноразово повторював, у тому числі і на конференції в Будапешті, що готовий до будь-яких зустрічей, він зацікавлений у продовженні самітів у "нормандському форматі", але він чекає результатів підготовки та чекає, коли умови безпосередньо приведуть нас до термінової необхідності зустрічі лідерів нормандського формату", - заявив Пєсков.

Що передувало: 

Раніше у Кремлі заявляли, що підготовка до саміту "нормандської четвірки" неможлива "через нові підходи і запити однієї зі сторін". 

Читайте також: Пристайко: "нормандська зустріч" в листопаді – останній шанс "Мінська"

Піти чи залишитись. Чи допоможе розведення військ закінчити війну на Донбасі

Нагадаємо, 

  • Росія висунула умову для зустрічі лідерів України та РФ – підписати так звану "формулу Штайнмаєра".
  • Ще однією з умов для проведення саміту "нормандської четвірки" є розведення сил у Золотому і Петрівському. 
  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ у Петрівському та Золотому.
  • 7 жовтня глава МЗС Вадим Пристайко заявив, що розведення військ, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.
  • У Путіна заявили, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петрівське.
  • Процес розведення у Золотому, попри те, що його початку мала передувати 7-денний режим припинення вогню, розпочався 29 жовтня і вже завершився.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: