Разумков сподівається на більш жорстке покарання для кнопкодавів

Вівторок, 31 грудня 2019, 01:39
Разумков сподівається на більш жорстке покарання для кнопкодавів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив надію на прийняття законодавства, яке б дозволило сильніше карати кнопкодавів.

Джерело: Разумков в інтерв’ю для телеканалу "Україна 24"

Пряма мова: "Однак це проблема (кнопкодавство – УП), яку треба буде вирішувати. Я сподіваюсь в подальшому ми зможемо змінити законодавство, яке б більш жорстко карало таких народних депутатів."

Деталі: За словами Разумкова, кнопкодавство – явище не одного скликання. Проте у парламенті 9 скликання – це виключення, а не практика. 

Що передувало: 19 грудня Верховна Рада у четвер прийняла в другому читанні законопроєкт, який запроваджує штрафи для кнопкодавів.

Нагадаємо: 

  • У вересні в Раді журналісти "піймали" трьох нардепів на кнопкодавстві: "слугу народу" Сергія Литвиненка, "слугу народу" Олену Копанчукта самовисуванця Олександра Ковальова.
  • 12 вересня кнопкодави від "Слуги народу" публічно вибачались та пообіцяли передати місячну зарплату на благодійність.
  • Ковальов своє кнопкодавство ніяк не прокоментував. Після того, як його спіймали "на гарячому", Ковальов погрожував журналістам.
  • Нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Сергій Ларін і Віктор Чорний сконструювали цілий механізм, що дозволяє кнопкодавити, не натискаючи на чужу кнопку пальцем.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: