Зеленський привітав Путіна з Новим роком і домовився про нові списки

Вівторок, 31 грудня 2019, 11:11
Зеленський привітав Путіна з Новим роком і домовився про нові списки

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Джерело: пресслужба президента України

Дослівно: "Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня.

Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу територією України, підписаного напередодні.

Під час розмови очільники держав також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні.

Сторони висловили надію на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі розпочнеться найближчим часом".

Передісторія:

  • До зустрічі з Володимиром Путіним у Парижі 9 грудня Володимир Зеленський чотири рази спілкувався з ним телефоном: 11 липня, 7 серпня, 7 вересня (після звільнення політв’язнів із РФ) й 25 листопада. Більшість розмов стосувалися ситуації на Донбасі, обміну полоненими та зустрічі в нормандському форматі, листопадова – газу й зниклого озброєння з повернутих військових кораблів.
  • 29 грудня у рамках обміну утримуваними особами бойовики ОРДЛО звільнили 81 українця, з них 76 повернулися на підконтрольну Україні територію, ще 5 вирішили залишитися на окупованій чатсині Донбасу. У свою чергу, Україна передала 124 особи.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: