Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновол послабили запобіжний захід – адвокат

П'ятниця, 31 липня 2020, 15:55
Чорновол послабили запобіжний захід – адвокат

Суд зняв з екснардепа Тетяни Чорновол територіальні обмеження по пересуванню і встановив новий час початку її нічного домашнього арешту – з 23:00.

Джрело: адвокат Ірина Кузіна, яку цитує "Укрінформ"

Пряма мова Кузіної: "І не тільки (суд встановив початок нічного домашнього арешту з 23:00 – ред.). Окрім того, полегшенням умов домашнього арешту є те, що в денний час Тетяна більше не обмежена містом Києвом та Київською областю. Вона може пересуватися Україною".

Довідково: Раніше нічний арешт Чорновіл тривав з 22 до 6 ранку.

Що передувало: 24 квітня Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляцію захисту екснардепа Тетяни Чорновол і змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Передісторія:

  • Слідчі ДБР 10 квітня на світанку провели обшук у колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол у справі щодо смерті чоловіка в офісі "Партії регіонів" під час Революції гідності.
  • Після цього у ДБРповідомили їй про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі "Партії регіонів" в 2014 році.
  • Експрезидент ПетроПорошенко звинуватив ДБР у брехні та вважає кримінальне провадження проти Чорновол спробою переписати історію під диктовку Кремля.
  • У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол підозри у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування