Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Авіатроща літака Пригожина: ЗМІ показали ще одне відео

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:36
Авіатроща літака Пригожина: ЗМІ показали ще одне відео
Фото: Getty Images

Нове відео падіння літака засновника "ПВК Вагнер" Євгена Пригожина виклали жителі села Куженкіно у Тверській області РФ.

Джерело: "РБК"

Деталі: На відео видно різке і майже вертикальне падіння бізнес-джета Embraer-135, у якому міг знаходитись Пригожин.

Також видання оприлюднило кадри з поля, де впав літак Пригожина. Як розповіли місцеві мешканці, після авіатрощі екстрені служби одразу оточили район падіння і відправили "за стрічку" всіх непричетних до розслідування.

Нагадаємо: Напередодні президент країни-агресора Володимир Путін уперше висловився після катастрофи літака, на борту якого, за даними Росавіації, значився ватажок бойовиків ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Він висловив співчуття всім загиблим та розказав про таланти Пригожина.

Передісторія:

  • Надвечір 23 серпня у Тверській області Росії розбився невеликий літак, Росавіація заявила, що серед пасажирів значиться ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин.
  • Наближений до ПВК "Вагнера" Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак Євгенія Пригожина збили вогнем із ППО. Також пишуть, що як версію катастрофи літака Пригожина розглядають теракт на борту. 
  • Росавіація опублікувала повний список пасажирів літака, що розбився у Тверській області надвечір 23 серпня, у ньому вказаний і ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин.
  • Російські ЗМІ побачили певний символізм у тому, що катастрофа літака сталася 23 серпня − рівно через два місяці з моменту заколоту ПВК "Вагнер" (Пригожин оголосив про свій "марш справедливості" ввечері 23 червня − ред.)
  • Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) схиляються до думки, що російський диктатор Володимир Путін помстився за приниження заколотом і віддав наказ знищити керівництво "ПВК Вагнера".
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не має жодного стосунку до загибелі в Росії ватажка найманців ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування