#Евромайдан в снегу. 9 декабря. Власть пошла в наступление. ОНЛАЙН

Понедельник, 9 декабря 2013, 20:50

Расширенный евромайдан выстоял ночь, люди достроили новые баррикады. С утра в столичный Мариинский парк возвращаются сторонники Партии регионов и Виктора Януковича. Возле здания Генеральной прокуратуры собрались митингующие, которые устроили лежачую забастовку перед входом в здание.

В Василькове часть автобусов спецназа и внутренних войск смогли прорваться сквозь оцепление людей и выехать на Киев. Милиция активизировалась в центре столицы. К Крещатику стягивают спецподразделения. Отряды внутренних войск и Беркута окружили блокпосты митингующих.

Лидеры опозиции беседуют с правоохранителями, убеждают не применять силу против мирных людей. Все станции метро уже открыты. 

Сортировать
21:39
 
21:31

Станції метро "Майдан Незалежності" і "Хрещатик" знову перекриті.

21:29
В офіси видавництв та друкарень Львова ходить міліція перевіряє чи не виготовлялися листівки проти існуючої влади.
20:45

На територію заводу "Ленінська кузня", де знаходиться офіс 5 каналу, намагалися проникнути "тітушки". Про це ведуча 5 каналу Вікторія Сюмар повідомила в прямому ефірі.

"Тітушки", які можуть зараз керувати військами, намагалися проникнути на територію заводу "Леніська кузня", де розміщений офіс "5 каналу". Там десь близько двох десятків молодиків. Кажуть, що хочуть захищати наш канал. Частина з них напідпитку", - розповіла вона.

"Це вже другий їхній візит. Вони вдруге приходять сьогодні до "5 каналу", але поки що на територію каналу потрапити не змогли. Ми звернулися до правоохоронців. Очікуємо на приїзд міліційного наряду", - додала Сюмар.

20:45
 
20:42
Тамара Кудрявченко Спускалася по Шовковичній, яка просто як ковзанка, і беркутівці чемно подавали руки, щоб допомогти. Це мені не допомогло, і я епічно впала на очах у них. Короче мій меседж в тому, що обережно ходіть! дуже слизько, і сіллю ніхто ніде не посипав((
20:40
Mustafa Nayyem По периметру Крещатика закрыты практически все заведения. Даже круглосуточные.
20:39

Трактори на Богомольця. Володимир Кличко, запитав у водія, що був за кермом, чому той ховає обличчя і чому їде на людей.

20:37
Черга в туалет змішана ФОТО Maxim Kapinus 
20:30

Затриманого у Львові активіста Євромайдану Олега Панаса вже доставили у Київ.

20:26
Андрій Парубій Євромайдан. Проплачені тітушки масово розбігаються по домах з Маріїнського парку. Ми втримали Дальню барикаду!
 
20:19

На розі вулиць Банкової і Лютеранської знаходиться пікет близько 250 "свободівців". Серед них депутати Ігор Швайка, Андій Мохник. Вони з чотирьох боків оточені бійцями внутрішніх військ. За словами "свободівців", внаслідок спроб штурму у них забрали 12 біотуалетів, які були встановлені перед барикадою. Пікетувальники вимагають повернути їх назад.

20:16

Самоорганізовані загони народного ополчення. Патрулюють вулиці, виштовхують  машини, які загрузли.

Фото Жека Котенко
20:08

Станція метро Майдан Незалежності відкритий для входу і виходу.

20:04
Oksana Denysova Грушевского,угол,дом офицеров...три кордона с разных сторон,четыре камаза,за ними в окружении ВВ...водомётов нет,пожарок нет...за камазами палатки протестующих.
 
 
 
19:56
Halyna Tytysh Шовковична на перетині Богомольця. Тут стоїть пожежний кран.
 
 
19:53

Міліція визнала, що це вона проводила обшук в офісі "Батьківщини" на вулиці Турівській. Про це повідомила прес-служба МВС. Як повідомили у відомстві, обшук проводили у рамках розслідування справи про шахрайство та зловживання службовим становищем.

19:47

Станція метро Майдан Незалежності залишається закритою для входу та виходу пасажирів.

Як повідомляє УНІАН, незважаючи на заяву влади про відкриття станції після перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів, входи станції як і раніше заблоковані мітингувальниками.

19:45

Андрій Парубій Євромайдан. Дальня барикада біля Будинку офіцерів. Нарешті нам вдалось частково зняти блокаду. Кілька годин ми, протестувальники і 7-ма Сотня Самооборони перебували в оточенні "Беркуту". Без їжі, без туалетів. Але зараз нам вдалось зробити прохід по вул.Грушевського в сторону матро "Арсенальна". Хто може - підходьте сюди, привозьте гарячий чай. Чекаєм на Дальній барикаді. Тут зараз найважче.

 
 
19:33

Зачистка вулиці Грушевського.

19:20

Юрий Бутусов Слава Богу, все сотрудники Цензор.Нет, волонтеры с Евромайдана, и посторонние люди, которые находились в нашей комнате на третьем этаже административного здания на улице Туровская, 19, отпущены на свободу. Никаких правовых оснований для захвата помещения и наших компьютеров не предъявлено! Бандитский налет осуществили неизвестные люди с оружием. Наша комната находится на третьем этаже большого здания с кучей офисов, в самом конце коридора. Группа захвата прежде всего залетела именно к нам. Я не сомневаюсь, что именно мы были мишенью этой атаки. Все компьютеры в нашей комнате и другое личное имущество людей, которые там находились, захвачено, и мы получаем информацию, что их выносят из здания неизвестные силовики, которые не представились. У кого-то есть сомнения, что если Евромайдан уничтожат, Захарченко и Клюев построят здесь туркменскую "демократию"? У меня таких сомнений уже нет.
19:15

Брати Клички на Богомольця. П'ють чай, розмовляють з людьми і навчають Беркут

 
19:10

Зоя Звиняцковская В переулке на грушевского 4 водомета. Надо блокировать людьми, машинами нельзя - стоят эвакуаторы. Находятся в переулке без названия по Боготой стороне дома Грушевского 34,а.
19:10

Тим часом, члени президії Верховної Ради Крима різко засудили дії Евромайдану та зауважили, що майдан стає неконтрольованим.

А учасники форуму депутатів рад усіх рівнів та громадськості Луганської області вимагають від Віктора Януковича "негайно вжити всі необхідні заходи для відновлення законності в Україні".

 
18:57
Андрій Парубій Євромайдан. Стоїмо на верхніх барикадах - вул.Інституцька/пров.Кріпосний - лицем до лиця з "Беркутом".
 
18:55

У понеділок затримали адвоката арештованого активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі Віктора Смолія. Про це повідомив керівник "Дорожнього контролю" Олексій Кириєнко в ефірі Громадського телебачення.

За його словами, Смолій поїхав у прокуратуру разом з одним із активістів, яких побили 30 листопада на Майдані. Після слідчих дій адвокат зайшов в управління УБОЗу до слідчого, щоб з'ясувати деталі справи Андрія Дзиндзі. Зі Смолієм намагались зідзвонитись, але він на зв'язок не виходив. Як з'ясували друзі і дружина в УБОЗі, адвоката затримали.

"Йому інкримінують замах на життя судді. По суду, який був над Дзиндзею", - розповів співрозмовник.

18:52

Cтанції метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності" відкрилися. Вибухонебезпечних предметів не виявлено - міліція

18:48

На  збираються люди, міліція до активних дій не вдається.

18:42
MolodPlus Найближчий до Європейської площі кордон на Грушевського - це 2 ряди спепризначенців з опущеними щитами
18:41

Із офісу "Батьківщини" вивезли сервери. Про це повідомив "Українській правді" член партії, присутній у офісі під час його блокування. Він розповів, що співробітників змусили лежати на підлозі, поки бійці спецслужб обшукували офіс і ламали двері до серверної кімнати.

18:37

Мария Жартовская

На Театральной огромная пробка из людей. Закрыт майдан и крещатик.

18:27
ВО Свобода На Лютеранській народні депутати стали між мирними мітингувальниками та важкою технікою,що намагається зачистити блокпост.
18:26

MolodPlus "Зачистили" практично всю вул. Грушевського. мітингувальників відтісняють вниз.
18:17

Зараз на блокпостах. Вечір. Сніг. ФОТОРЕПОРТАЖ Дмитра Ларіна.

 
 
 
 
18:16
Андрій Пишний Офіс Батьківщини заблоковано спецпідрозділом. Жодноі інформації. Доступ до приміщень нардепів заблоковано.
18:14
Анна Грабарская Вот этот молоденький улыбчивый капитан, что стоит на посту на перекрёстке Прорезная-Пушкинская, минуту назад дал мне обещание не бить людей ни сегодня, ни когда-либо еще. 
Я сказала, что, если где-то увижу его участвующим в драках и зачистках, очень обижусь. 
Помогите отслеживать выполнение обещаний, ребята!
 
18:06

Volodymyr Ariev Прокурори вийшли на вулицю і зробили коридор для інших прокурорів, які будуть йти після роботи.

 
17:59
 Крымские ВВ МВД с народом!
Просил передать! Мы из Симферополя! Внутринние Войска с народом! ))) 
17:56

Тягнибок розповів про спеців із ФСБ, які вже працюють в Україні.

17:51

Біля стадіону Динамо ще один кордон. 

 Фото Оксани Денисової 
17:47

Офіс партії "Батьківщина" на Турівській, 13, оточила міліція разом зі спецпідрозділом "Беркут", повідомляє прес-служба партії. "Беркут" озброєний автоматами", - заявили у "Батьківщині". "Під'їзди перекрили пости ДАІ", - повідомили у прес-службі. Сайт партії не працює.

17:43

Andriy Shevchenko Зачистили нашу барикаду на розі Лютеранської та Круглоуніверситетської.

 Блок-пост на Лютеранській 28\19 оточений спецназом - заблокували і тіснять

17:24

Загін внутрішніх військ оточив блокпост на розі вулиці Грушевського і Кріпосного провулку.

Про це повідомила "Українській правді" журналістка Ольга Червакова.

"Зі щитами та спецзасобами вони вийшли із Маріїського парку", - повідомила вона.

Глава політради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк розпочав переговори із керівником загону.

Він повідомив, що "задача - міліцію не чіпати, на провокації не піддаватися, вони будують лінії – ми будуємо лінію".

Раніше до цього блокпосту прийшли судові виконавці, які повідомили, що судом заборонено мітингувати у центрі столиці до 7 січня.

17:22
Reincarnation На Майдане много людей!:)
 
17:11

Колона мітингувальників з Майдану Незалежності вирушила по вулиці Інститутській через вулицю Шовковичну на вулицю Лютеранську - до Адміністрації Президента. Як сообщаает УНІАН, в колоні кілька тисяч чоловік. Раніше в Свободі заявили, що міліція відтісняє мітингувальників з блок-постів на Грушевського, Лютеранської та Банкової.

17:01

На Шовковичній прийшов Кличко. Мирно поговорив з Беркутом. Просить Беркут не виконувати злочинних указів влади і не застосовувати силу проти мирних людей. "Ви іноді знімаєте форму і стаєте просто нормальними людьми". "Тут знаходять мирні громадяни. Тут знаходяться народні депутати. Не виконуйте злочинних наказів. Я знаю, що ви займаєтеся спортом, а спрот має свою філософію", - сказав Кличко.

17:00

ВО Свобода Олег Тягнибок закликав міліцію не застосовувати силу до минних мітингувальників. Зараз він на Лютеранській.
17:00

Олег Тягнибок зайшов в оточення правоохоронців на виході з Банкової на Лютеранську і веде з ними переговори. 

16:58
 
16:56

Batkivshchyna Яценюк, Парубій і група нардепів йдуть колоною до Банкової, щоб посилити там блок-пост. Яценюк закликав не піддаватися на провокації.
16:53

Міліція жахає, що на Майдані озброюють мітингувальників.  Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ на сторінці у Facebook.

 
16:51

В опозиції заявляють про намагання силовиків зачистити дальні блок-пости мітнгувальників.

Як повідомив на брифінгу лідерів опозиційних фракцій Олег Тягнибок силовики починають відтісняти пікети на вулицях Грушевського та Лютеранській.

"Зараз змістили і побили із пікетів", - додав до цього Арсеній Яценюк.

"Тим часом комендант наметового містечка на майдані Андрій Парубій збирається разом з загонами йти на один з дальніх блок-постів біля будинку офіцерів. За його словами цей блок-пост уже зараз оточений міліцією", - розповів Тягнибок.

16:50

Під нашими вікнамисейчас на вулиці Богомольця. Три таких шеренги. Кажуть, що їли, їсти не хочуть

 
16:49

Уламки гранітного Леніна продають через інтернет. 50 грн за кіло.

 
16:48

У Партії регіонів підтримують ідею "круглого столу" за участю трьох екс-президентів і Віктора Януковича, представників опозиції та громадськості, але пропонують не запрошувати на нього міжнародних спостерігачів.

Про це заявив депутат від ПР Володимир Олійник, якого цитує прес -служба політсили.

16:45

Беркут стоит за спиной у этих молодых ребят из внутренних войск.

 
16:42
Svyatoslav Vakarchuk Сьогодні важливий день! Приходьте на Майдан! Підтримуйте один одного. Я теж буду!
16:40

Прорезная Фото Tala Voropayeva

 
16:29

Автомобили блокируют Прорезную. Фото Наримана Алиева

 
16:25

На вулиці Богомольця збираються працівники "Беркуту" і вишиковуються у напрямку до наметів, які заблокували виїзд на вулицю Шовковичну. Їх близько 200 осіб. 

На вулиці Богомольця збираються працівники "Беркуту" і вишиковуються у напрямку до наметів, які заблокували виїзд на вулицю Шовковичну. Їх близько 200 осіб. 

Також правоохоронці стоять вздовж будинків на вулиці Інститутській. Станом на 16:24 ця колона рушила.

Працівники МВС перегородили Шовковичну і вишикувались вздовж перехрестя з вулицею Богомольця.

Попереду стоять кілька сотень службовців внутрішніх військ, позаду них вишикувались кілька сотень "Беркуту". 

Також є працівники з санітарними сумками і співробітники зовнішнього спостереження з камерами.

Поки що стоять і нікуди не йдуть. Якийсь чоловік почав записувати "Беркут" на відео. Самі беркутівці з камерою на штативі почали записувати цього чоловіка.

Міліціонери відмовляються спілкуватися з журналістами. 

Правоохоронці поки що лише беруть пости в оточення, не розпочинаючи активних дій.

16:14

 Ештон у Києві запропонує посередництво у політичній кризі. Про це йшлося під час її телефонної розмови з польським міністром Радославом Сікорські, повідомляє прес-служба МЗС.

16:08
В чем смысл такой осады? Кто кого осадил? ФОТО Андрія Черникова 
16:00

Станція київського метро Театральна відновила роботу.

15:58

У світлі інформації про мобілізацію силовиків на вулицях Києва, що надходить із України, Європейський Союз закликає українську владу утриматися від застосування сили.

Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс, відкриваючи прес-конференцію, яка присвячена Раді зі співробітництва ЄС - Азербайджан в понеділок у Брюсселі.

15:55

Boris Grebenshikov Дамы и Господа, мы ожиданием подтверждения концерта в Киеве от наших организаторов. Пока нет информации об отмене, на данный момент все в силе. Спасибо за поддержку.
15:54

Внутрішні війська на Майдані у ФОТОРЕПОРТАЖІ Дмитра Ларіна.

 
 
15:52

Звернення Віталія Кличка до українців

15:44

Внутрішні війська оточили Майдан, але до активних дій вони не вдаються.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на Майдані Незалежності в районі готелю Козацький знаходяться 2 порожніх ЗІЛа . Поруч вишикувалися 30 бійців в обмундируванні і зі щитами, але проходу пішоходів вони не заважають.

Біля Хрещатика з боку Європейської площі знаходяться дві військових вантажівки і два мікроавтобуси ПАЗ. Біля них вишикувалися близько 60 бійців внутрішніх військ.

Вище Європейської площі по вул.Грушевського розташувалися ще 60 бійців внутрішніх військ. Біля них стоять 2 великі автобуси, військова вантажівка і два автобуси типу ПАЗ.

Ситуація у всіх трьох точках спокійна, військовослужбовці залишаються на місцях і проходу пішоходів не перешкоджають.

15:39

У Львові міліція затримала фотографа й активіста Євромайдану Олега Панаса. Про це повідомляє ІА ZIK з посиланням на подругу Панаса, яка була очевидицею події.

Вона побачила, як фотографа із заламаними руками вели троє невідомих у цивільному.

15:36

Ірина Соломко Только что вернулась с майдана, беркута нет. Не знаю, кому и как он там показался, но его нет. Есть много бойцов внутренних войск, говорят, среди них переодетый беркут, пока о штурме речь не идет. Очевидно, что это блокада. 

Но у меня огромная просьба ко всем тем, кто постит сообщения, давайте будем точны в определениях и называть вещи своими именами. 
Очевидно, что после сообщения Taras Berezovets, что под КМДА Беркут, мол выводите детей и женщин, все бегут туда, и пару раз это сработает. А вот, когда будет настоящий беркут, не факт, что люди отреагируют.
15:15

Активісти заблокували всі входи і виходи з метро Майдан Незалежності. Євромайданці закпевняють - всередині станції бачили працівників беркуту і не розуміють, чого ті приїхали на розмінування.

15:14

Входи в підземний перехід на Майдані забарикадували, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На питання, навіщо це робиться, охоронці які стоять біля барикад пояснили свої дії тим, що метро все-одно не працює.

Вони також сказали, що побоюються атак "Беркута", який, за їхніми словами, привезуть у метро та висадять на Майдані.

 
15:13

У президента обговорювалися плани "ведення ситуації в конституційне русло ", що припускають можливість зачистки Євромайдану, повідомляє ZN.UA.

За інформацією видання, в понеділок вранці в резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" відбулася нарада за участю керівництва силових міністерств і відомств.

Зокрема, на нараді були присутні керівники МВС, Управління держохорони, Генпрокуратури, а також прем'єр Микола Азаров і секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв.

15:10

Miriam Dragina Атмосфера на Майдане прекрасная. Все спокойно. С поднятыми забралами - совсем молодые парни - призывники, которые даже соглашаются брать горячий чай. Людей много. Готовность серьезная. Журналистам и простым гражданам мужского пола лучше самим сходить, посмотреть и поддержать. 
15:07

"Я пройшов всі блок-пости, все надійно заблоковано. Такою кількістю міліції вони нічого не зроблять", - сказав Тягнибок. "Зараз у Києві стільки міжнародних спостерігачів, що влада не піде на силовий розгін Майдану", - заспокоїв він. 

15:06

Roma Protasevich Сейчас выстраивают баррикады на выходах из закрытых станций метро. Перекрывают ВСЕ возможные пути для прорыва.
15:06

Столична міліція обіцяє розслідувати втручання демонстрантів у діяльність працівників Генпрокуратури та київського УБОЗ , а також блокування будівлі Шевченківського райсуду.

15:00
maidan_go вул. Грушевського біля стадіону "Динамо".
14:55

Депутати від опозиції заявляють, що силові спецпідрозділи вже два тижні розквартировані у будинках на вулиці Банковій. Про це повідомив депутат від "Свободи" Ігор Швайка на брифінгу у прес-центрі Євромайдану.

"Біля адміністрації президента стоїть 40-50 автобусів, які набиті хлопцями, які два тижні не можуть виїхати і помитися", - сказав він.

За його словами, у АП та Верховній Раді на сьогоднішній день розміщено спецпідрозділи внутрішніх військ.

Швайка закликав не панікувати у зв’язку із повідомленнями про переміщення силовиків.

14:50

Арсен Аваков Прислали электронкой повестку да допрос в Генпрокуратуру на завтра на 12. Для допроса по делу о факте превышения служебных полномочий работниками правоохранительных органов в ночь на 30 ноября. 

На пол-страницы расписывают пужалки, что будет, если не приду. Смешные. Одним делом больше, одним меньше..
"Любимая" 365 статья часть 2. Я уже по ней проходил) Хотят вызвать всех оппозиционеров одновременно на допросы и думают так решить проблему свою и парализовать волю Майдана?
Да хрен им – не страшно!
14:48

Oksana Denysova протестувальники вважають,що силовики підуть через метро...зачитують у гучномовець положення про недопустимість застосування спецзасобів.
14:47

УДАР Віталія Кличка Я звертаюсь до всіх активістів – жодної паніки.
14:42

Несколько десятков ведущих представителей молодого украинского кино (в том числе киновед и руководитель проекта "Сценарной мастерской" Владимир Войтенко, режиссёр и  вдохновитель альманахов "Мудаки. Арабески" и "Украина гудбай" Владимир Тихий, режиссёр, обладатель "Золотой пальмовой ветви за лучший короткометражный фильм" Марина Врода) объединились в группу BABYLON'13 для создания и распространения видеосюжетов о буднях восставшей столицы.

14:39
Сергій Лещенко В оточенні Луценка кажуть, що спецпідрозділ внутрішніх військ "Тигр", яким лякають #ЄвроМайдан - це насправді 18-річні "срочники". Щоправда, з Криму.
14:37

Iryna Gerashchenko Друзі, найголовніше - не панікувати. Це і заклик від лідерів опозиціі.
14:20
Виктория Сюмар Спочатку він показав м'язи, а потім погодився на круглий стіл. Але спочатку він би мав виконати вимоги - звільнити арештованих та відправити уряд у відставку. Інакше, демонстрацією цього Тигру він хочу втягнути всіх в улюблену гру "розводняк" за круглим столом.
14:12

Генпрокуратура викликає на допит політика Анатолія Гриценка. Викликає як свідка в рамках розслідування кримінального провадження перевищення повноважень правоохоронцями в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності.

Раніше ГПУ повідомила про виклик на допит депутатів від "Батькивщіни" Арсенія Яценюка та Сергія Пашинського.

13:50

Глава держави підтримав ідею Леоніда Кравчука щодо загальнонаціонального круглого столу для знаходження компромісу

Перший Президент України Леонід Кравчук звернувся до Президента України Віктора Януковича з пропозицією започаткувати загальнонаціональний круглий стіл для знаходження компромісу в ситуації, що виникла, і запросити до участі в ньому представників і влади, і опозиції.

Віктор Янукович підтримав цю ініціативу. На його переконання, такий круглий стіл може стати майданчиком для порозуміння.

На завтра, за пропозицією Л.Кравчука, запланована зустріч чотирьох Президентів для обговорення найважливіших питань, що стоять перед країною.

13:47

Сергій Лещенко #ЄвроМайдан прийшов годувати внутрішні війська, які заблокували під'їзд з Михайлівської. "При виконанні не можна", -забороняє старший підлеглим.— в Штаб Революції.
 
13:45
Volodymyr Samusenko Все ок на Майдані. Внутрішні привели війська, молодих хлопців. Хлопці кажуть, що за народ. Тут були лідери опозиції. війська годують канапками.
 
13:43

Віталій Кличко На Майдані стоять мирні люди, які прийшли відстоювати свої права. Охороняти їх не треба.
13:42

ЯНУКОВИЧ ПІДТРИМАВ ІДЕЮ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОГО КРУГЛОГО СТОЛУ ДЛЯ ПОШУКУ КОМПРОМІСУ.

13:41

УДАР Віталія Кличка  вимагає від міністра Захарченка пояснити з якою метою і які внутрішні війська очепили Майдан.
13:39

Внутрішні війська запевняють, що завдання зачистки Майдану немає. Про це повідомив журналістам перший заступник начальника штабу Внутрішніх військ Олександр Олещенко.

13:34

ВО Свобода Тим часом на Лютеранській біля АП все спокійно. Біля Палацу Свободи також. Хтось даремно хоче посіяти панку?
13:32
Священики стали між міліцією і демонстрантами.
 ФОТО marson_jr  
13:30
udarKlichko Станції метро "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Театральна"- перекриті, на Льва Толстого невеликий аншлаг.
 
13:20
vo_svoboda Активісти тримають облогу біля Будинку профспілок. Ані внутрішніх військ, ані "Беркута" багато тут немає.
 
13:08

Сергій Лещенко Дві машини внутрішніх військ заблокували під'їзд до#ЄвроМайдан з боку Михайлівської.
 
13:06
Кличко веде переговори з міліцією. ФОТО marson_jr
13:06

Лідер партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що службовці внутрішніх військ не блокуватимуть прохід людей на Майдан. Про це він оголосив на Майдані на розі Михайлівської та Костьольної.

13:02
 ФОТО Голос Столицы 106FM  
12:59
Iryna Gerashchenko SOS! Влада взяла курс на силовий розгін акціі. Тільки- но лідери опозиціі покликали ЗМІ на Майдан, аби всі ми могли фіксувати те, що готується. Біля КМДА пожежні машини розгортають техніку. майдан з усіх боків намагаються взяти в кільце силовики. Вони йдуть з бульвару Лесі Украінки , з Печерську, з Бесарабки
12:54

Комендант Майдану, народний депутат від Батьківщини Степан Кубів розповів ,що  їжу для Майдану готують 22 професійних кухарі із відповідними сертифікатами і 80 волонтерів, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ. За словами Кубіва, кухня Майдану встановила вимоги до стандартизації продуктів, якими годують протестувальників.

12:49
Sergiy Gorichenko Хрещатик перекритий міліцією з автобусами.
 
Фото lb_ua  
12:47

Batkivshchyna  Люди біжать на Майдан, підступи до нього оточили з усіх боків шеренги силовиків.
12:45

Taras Berezovets Беркут вже під КМДА. Можлива поява спецпідрозділів через закрите метро Хрещатик.
12:41
ЄвроМайдан  Оперативка: КОЛОНА "БЕРКУТУ" ЗАЙШЛИ НА ПОДВІР'Я НАЦІОНАЛЬНОЇ РАДІОКОМПАНІЇ БІЛЯ МЕРІЇ. Мітингувальники просять усіх сторонніх вийти з будівлі мерії Києва. КОЛОНА "ТИГРІВ" СТОЇТЬ НА ВОЛОДИМИРСЬКІЙ У БІК МИХАЙЛІВСЬКОЇ ПЛОЩІ – ОЧЕВИДЦІ.
12:32
ЄвроМайдан Дві колони зі щитами. Напагаються перекрити спуск від Маріїнки в сторону ГПУ.

12:21
ЄвроМайдан Кловський узвіз зараз.
 
12:13

150-200 бійців рухаються пішки в бік урядового кварталу – громадськеТБ

12:06

Віртуальній тур на #Євромайдан, грудень 2013, Україна. 360°.

 Подивитися аерофотопанораму можна тут. 
11:58

Керівник Тигру у Василькові каже, що на Майдан ніто не їде, зочинних наказів виконувати не будуть.

11:53

Тигр на Бесарабці.

 Фото Кутового 
11:49

У ході зустрічі президентів Росії Володимира Путіна і України Віктора Януковича планується підписати близько 13 документів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформоване джерело.

11:46

Невідомі особи вночі зруйнували ли пам’ятник Володимиру Леніну, встановлений біля клубу залізничників в одному з парків міста Котовська Одеської області.

Про це до міліції повідомили місцеві жителі, зазначає управління МВС в Одеській області.

 
11:45

Міліція отримала повідомлення про "мінування" метро в центрі Києва. Як повідомляється, близько 11.00 на спецлінію "102" до чергової частини столичної міліції зателефонував чоловік, який повідомив про "мінування" станцій  "Хрещатик", "Майдан Незалежності" та "Театральна".

11:45

Тигр їде убік будинку Профспілок по вулиці Володимирській. Крім того, повідомляється, що кілька автобусів заблоковані біля ЦВК, правоохоронці йдуть пішки.

 
10:26

Біля будівлі Генеральної прокуратури зібралося близько 300 мітингувальників, із яких більше 50 влаштували лежачий страйк перед входом в будівлю. Співробітникам прокуратури знов доводиться переступати через людей, які лежать на карематах, укриті пледами.

 Фото зі сторінки Євромайдан у Facebook 
10:24

У Василькові спецпризначенці прорвали оточення і їдуть на Київ.

В обласному главку повідомили, що колона  виїхала в напрямку Києва для заміни особового складу з Василькова.

 Фото з Facebook Андрія Пишного
 Блокування Тигра у Василькові. Фото з Facebook Андрія Пишного 
Фото з Facebook Андрія Пишного 

08:42

З ранку понеділка в столичний Маріїнський парк стягуються прихильник Партії регіонів та президента Віктора Януковича. На місце проведення мітингу на підтримку дій влади направляються  не менше 2 тис. осіб. Вони йдуть по вулиці Грушевського з боку ст.м. "Арсенальна".

07:55

Розширений євромайдан вистояв ніч, люди добудовували нові барикади. Там чергували депутати від опозиції. "Найвіддаленіший пост від Майдану розміщений на перетинах провулку Кріпосного з вулицями Грушевського та Інститутській. Барикади зведені. Залізні конструкції навіть зварені", - написав у своєму Facebook нардеп Олег Медуниця.

Вулиця Грушевського поряд із Кріпосним провулком, навпроти Маріїнського парку. фото Арсена Авакова 
07:10

Російський телеканал "Росія 1" у програмі "Вєсті нєдели" з Дмітрієм Кісєльовим свідомо фальсифікує хронологію подій в Україні. Так, він показав сюжет про останні події в Україні, в якому сутички під Адміністрацією президента поставили перед розгоном Євромайдану

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде