#Євромайдан. Урядовий квартал заблокований силовиками. 10 грудня. ОНЛАЙН

Вівторок, 10 грудня 2013, 10:00

Вночі зачистили всі барикади в урядовому кварталі. Розблокований від учасників Евромайдана урядовий квартал заблокували силовики. Причини блокування не пояснюють. Близько години ночі в приміщенні КМДА відключили світло. Місцева охорона вивела людей на вулицю, очікуючи штурму. Через півтори години освітлення відновилося. Станції метро "Майдан Незележності" і "Хрещатик" знов були перекриті через повідомлення про замінування.

Сортувати
22:35


  Volodymyr Ariev 

З надійного джерела в МВС: офіс "Батьківщини" штурмував спецпідрозділ УБОЗ. "Сокіл". Керував особисто Борисенко Роман Анатолійович, командир спецпідрозділа, який підпорядкований міністру Захарченку.
22:15
Кореспонденту #ЄвроМайдан майже вдалося інфільтруватись до тітушок) Далі пряма мова.
Ми з друзями підійшли й, представившись туристами, запитали дорогу до метро. Вони в нас запитали, чи ми поспішаємо, після чого запропонували піти в їхній табір на "облік" на 10 хвилин, бо там за кожну голову платять. "Вам не складно, а нам гроші." Пообіцяли кожному по 20 грн, але охоронці на вході в табір нас не пустили – не пройшли "фейс контроль". Розплачуються з ними біля м. "Арменальна", в таборі є гаряча їжа. Ходять групками людей по десять, не приховують, що тут за гроші.
21:41


На Майдане людей больше, чем вчера, несмотря на то, что сегодня намного холоднее. Мужчины греются, сбивая лед на площади.
 
21:27


Ольга Герасим'юк

Щодо львівського студента Олега Панаса щойно суд виніс рішення про звпобіжний захід - утримання під вартою 2 місяці!
Всі клопотання адвоката, депутатів, прохання про взяття на поруки від мера Львова Андрія Садового - відхилено,
Сам Олег в суді не був - слухання провадилося в он-лайн конференції, До засідання адвокат так і не була допущена до підзахисного. Олег не зміг ознайомитися з документами й сказав, що так і не розуміє, в чому його звинувачують, Чув засідання він, за його заявою, погано.слідчий не зміг виразно пояснити - на чому грунтував свої обвинувачення. Адвокат готує апеляцію. 
21:03
 
19:52

Поки на Майдані вітають представницю Євросоюзу Ештон, на Європейську площу підвозять нові автобуси з внутрішніми військами

19:35
 
 
19:18
Багато хто з Вас, хто був на Майдані в районі 9 вечора, бачив виступ неповносправного хлопчика, який читав вірш
"Если ты гражданин, если ты президент, 
Для тебя есть закон, для тебя есть запрет
Из казны не воруй и не лги никогда 
Будь открытым для всех отвечай за слова" 
це був один з тих моментів коли на Майдані замовкли майже всі.
Розкажу Вам ще одну історію. На фото дівчина -- інвалід від народження (зверніть увагу на її руки). Вона вже 8 днів приходить на кухню будинку профспілок і вкалує там так, що здоровим соромно. Вона розкладає чай в пакетики, або нарізає лимони, при чому робить все дуже-дуже швидко. 
Розповідала, що вона теж була на стеллі на Майдані в ніч на 30те (врятувалася, бо з"їхала по скляному сектору як на санках вниз, а звідти якийсь хлопець її виніс мало не на руках)
На запитання чи вона не замучилася і чи не хоче додому вона спокійно відповідає "Я когда уже полностью устану тогда пойду отдыхать, а сейчас буду работать дальше, иначе зачем это все сейчас происходит"
 
19:16
 
19:09

Возле столичного Дома профсоюзов разгрузили две тысячи касок, ожидают еще две тысячи.

ФОТО gazeta.ua 
19:00
 
18:53

Halyna Tytysh Знову церква стала прихистком для мітингувальників. У храмі на Лютеранській - медпункт, чай-кава і просто тепло.
 
 
 
18:35

Юрій Луценко Вони нас випробовують імітацією круглих столів. Вони роблять вигляд, що все під їхнім контролем. Але після 30 листопада ми - інші. Ми не віримо в слова і не потребуємо подачок. Ми звільнилися і вимагаємо системних змін.

Вони можуть зачистити урядовий квартал, але не зможуть зачистити свідомість мільйонів. Ми вимагаємо не тільки звільнення арештованих активістів, але й створення нового технічного Уряду, Угоди про Асоціацію з ЄС, дострокових президентських та парламентських виборів. 
Уникнути відповіді на ці питання не вдасться. Повалення пам'ятника Леніну - неестетичне нагадування про те, ЩО буває, коли влада не чує вимог змін. Краще демонтувати стару систему по узгодженому на переговорах плану. Не чекаючи повстання.
18:28

Прихильникам Партії регіонів допомагатимуть дістатися до Києва для участі в акціях на підтримку уряду і президента.

Про це у вівторок на засіданні Донецького штабу зі стабілізації політичної ситуації сказав заступник голови облради Олександр Кравцов, пишуть "Новости Донбасса".

18:26

Федерація профспілок дозволила мітингувальникам перебувати у її будівлі на Майдані Незалежності та у Жовтневому палаці на Інститутській до 25 грудня, а за потреби й довше.

Про це йдеться в постанові президії Федерації профспілок від 9 грудня, копію якої надав "Українській правді" Степан Кубів - комендант Штабу національного спротиву, розміщеного у Будинку профспілок.

Вирішено, що угода про оренду приміщень Будівлі профспілок подовжується до 25 грудня і за потреби може бути ще пролонгована. На аналогічний термін дозволено харчувати там людей "Комбінату харчування", що належить ФПУ.

 
 

17:44
Mikekomar Зустріч Януковича, Ештон і Посла Томбінського в Києві ФОТО Представництва ЄС в Україні.
Фото EU in the US 
17:35

У міліції пояснюють, що силоміць розчистили "урядовий квартал" через те, що мітингувальники проігнорували заборону суду проводити акції на цій території.

Таку заяву виконувача обов’язків керівника столичного главку міліції Валерія Мазана поширила прес-служба міліції Києва.

Мазан пояснив, що 9 грудня правоохоронці виконували рішення Київського окружного адміністративного суду від 6 грудня щодо розблокування частини вулиць у центрі столиці – так званому "урядовому кварталі".

17:17
Сергей Высоцкий Майдан в блокаде. Привез два пакета еды, ничего страшного, что не смог привезти непосредственно к баррикадам - прогулялся по Крещатику. Киевляне, сограждане, не бросайте людей, которым в отличие от нас некуда идти с Майдана. Они ждут нашей поддержки.
17:10

ЄС готовий на діалог з РФ, але тристоронніх переговорів по асоціації не буде. Про це заявив єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле у вівторок у Страсбурзі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

16:53

Герой України, поет Борис Білаш висловив упевненість, що у президента "досить буде мудрості, і вирулимо ми з його і з божою допомогою". Він вважає, що студенти вийшли на Майдан, бо їм "подобається зібратися, потусуватися, погорлати, пострибати". На його думку, в опозиції немає щирості та вміння працювати.

16:44
Голос Столицы Глава дипломатии ЕС Кэтрин Эштон прибыла в Украину.
16:38
Inna Nerodyk Фотографа Олега Панаса судять за Банкову без!!! адвоката в Шевченківському суді.
16:20

Всі винні за вчинені на Майдані правопорушення мають понести відповідальність - Янукович

16:18
Iryna Gerashchenko Тим часом, попри те, що є Договор оренди Будинку профспілок, сьогодні отримали рішення Шевченківського суду про примусове виселення і заборону входу до БП всіх, окрім працівників будинку профспілок.
 
 
16:04

Азаров звинуватив мітингувальників у затримках соцвиплат.

Николай Азаров К сожалению, блокирование работы государственных учреждений, в первую очередь, Правительства и Министерства финансов, помешало нам полностью решить вопрос с выплатой задержанных социальных пособий до 10 декабря. Это именно то, о чем я предупреждал: действия безответственных политиканов приносят вред ни в чем не повинным людям.

Вчера Государственное казначейство перечислило 800 миллионов гривен на выплату пособий по безработице, временной утрате трудоспособности, помощи по родам и так далее. Мне очень жаль, что этого нельзя было сделать раньше в силу блокирования госструктур. Еще раз обращаю внимание, что работа государственных органов должна быть стабильной и последовательной. 
Хочу сообщить, что для 1 млн. 620 тыс. пенсионеров, которые получают минимальные пенсии, с 1 декабря ежемесячная выплата увеличится на 55 гривен. Также будут повышены надбавки, которые зависят от размера минимальной пенсии. 
Всего на эти цели направлено 544 млн. грн.
Кроме того, в декабре на 192 млн. грн. увеличилась помощь семьям с детьми, малообеспеченным семьям и другим социальным категориям. 
Еще раз хочу подчеркнуть, что, несмотря на экстремальные условия, создавшиеся в стране, Правительство выполняет взятые на себя обязательства.
16:04

Кравчук і Кучма натякнули Януковичу на вихід з кризи - відставка прем'єра.

15:58
Чого-чого, але ось такого смс від міліціï після ночі на Лютеранській я точно не чекала!!! Конфуз!!!
Для довідки: ми з подругою стояли перед міліцією біля дворика, у якому вона перебувала разом із беркутом, так би мовити, перегородили ïм вихід звідти. Виглядало, це, мабуть, так само кумедно, як і фраза "вы с подругой нас остановили"... ми просто, приклавши долоні до щитів, шепотіли ïм: "тшшш, хлопці, там нічого не сталось, все добре, ваше місце тут" — с Tanja Tsaback.
 
15:53

Янукович: Беркут розігнав Майдан у відповідь на атаку мітингувальників.

15:53

Краще за будь-які слова.

ФБ Oleksa Shkatov  
15:51
ЄВРОман Голубовський Кравчук виглядає найсміливішим із трьох екс-президентів. Кучма і Ющенко виглядають зовсім заляканими.
15:48
BBC Україна   Кучма: Громадянське суспільство в першу чергу чекає сигналу від президента.
15:44
Hromadske.TV Кравчук: Силовики мають знати - бити не можна.
15:43

Янукович проігнорував вимоги мітингувальників і прикрився США.

15:39
Це у нас не круглий стіл. Це зустріч з президентом без камер. Кучма не в курсі, що все це знімають?
15:35
Olha Snitsarchuk Кха-кха. Поки в коридорі палацу України засідає "загнац круглий стіл" із 12ти осіб - у залі палаці Україна засідає із репетицією 95 квартал. /*простіть за таку фоточку - дяді-охоронцю не сподобалося, що я відкрила двері зали, перефоткати не встигла))
 
15:35

Кравчук вправляет мозги Януковичу. Есть сила, а есть закон. Янукович записывает.

15:33
ЄвроМайдан Янукович: "Коли почали нападати на "Беркут", тоді отримали відповідь!"
15:32

ЯНУКОВИЧ ОБІЦЯЄ У ВІВТОРОК ВІДПУСТИТИ ЛЮДЕЙ.

15:27
ЄвроМайдан  Кравчук: "Вони не політизували майдан. Я знаю, що навіть коли дехто хотів політизувати майдан, то цього не дозволили. Є Майдан до побиття і Майдан після побиття. До - це мирний спокійний Майдан. Але коли побили - ситуація загострилася. І її потрібно вирішити."
15:26
Йолка Зараз у Маріїнському парку розпочався набір правопорушників, які "не вчиняли значних правопорушень і будуть відпущені",- джерело.
15:25
BBC Україна  "А провокації сталися тому, що емоції не витримали" - Віктор Янукович.
15:24
ЄвроМайдан Янукович: "Люди, які не мали серйозних правопорушень будуть звільнеті". "Ті в кого є малі діти і т.п." "Я хочу як найшвидше перегорнути цю сторінку".
15:13
saken aymurzaev Янукович говорит про "покращення". Президенты молчат. Вздыхают. Лица мрачные.
15:12
Andriy Shevchenko Судячи з невербальної поведінки, Янукович звертається насамперед до Кучми.
15:07
ЄВРОман Голубовський На УТ-1 йде "круглий стіл Президентів". Головне питання: чи засне Ющенко, Кучма чи Кравчук, поки говоритиме Янукович.
15:03

Студенти прийшли  до Міністерства внутрішніх справ у Києві, щоб продемонструвати солідарность з українцями, проти яких фальсифікуються справи і які отримали тяжкі тілесні ушкодження внаслідок силового розгону мирної акції на Майдані 30 листопада 2013 року. Про це йдеться в офіційному прес-релізі студентських організацій.

 
 

14:52

На Львівщині розпочалося формування загонів самооборони. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на секретаря Львівської міськради Василя Павлюка.

14:50
Batkivshchyna Яценюк. Ми перегруповуємося. Ми закликаємо всіх на Майдан.
14:48
Batkivshchyna Яценюк Кишенькові круглі столи - неприйнятні. Лише широка дискусія з представниками інтелектуальної еліти, міжнародних партнерів.
14:44

Близько 200 невідомих людей розблокували представництво Європейського Союзу на вулиці Володимирській, 101 у Києві. Про це повідомляють "Українські новини".

Кількома групами вони залишили місце проведення акції. Зі слів деяких учасників, їм заплатили по 200-300 гривень за цю акцію.

14:43
Iryna Gerashchenko План действий. Всім , хто вболіває, нервує, переживає, оптимістам і реалістам, а також цинікам- скептикам- тошнотикам-нитікам ітд): Чи є в нас план. Да. Він давно озвучений. Відставка уряду, на чиіх руках кров і який зірвав євроінтеграцію. Звільнення політв'язнів. Кримінальне покарання силовиків, причетних до побиття людей. Потім- початок переговорів про зміну системи влади. Як цього досягти- тиснути на владу. Вчора знесли наметові містечка в урядовому кварталі. Да, але вони тепер знають, яким буває наш тиск, вони побоялися приміняти силу і , головне, сама армія вже не готова бездумно виконувати всі бездумні накази. Ми не розходимося. Ми продовжуємо тиснути. Іх лякає наше завзяття , набагато більше , аніж нас- ці погодні умови, сніг і мороз. Всім скептикам- нервовим- невіруючим- розчарованим: який же інший шлях, аніж тиск? Кидати людей на кийки беркута? Ні, цих провокацій ми не робитимемо. Натомість , ми працюємо з дипломатами, в регіонах, з різними соціальними прошарками. Працюємо, щоб разом і мирно змінити цю прогнилу систему ( соррі за багато букв і пафос).
14:33

9 грудня. Велика зачистка у ФОТОРЕПОРТАЖІ Дмитра Ларіна

 
 
 
 
 
14:31

Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов вважає, що ситуація в Україні має бути вирішена мирним шляхом. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє прес-служба каналу. Керівник КМДА вважає силовий сценарій у Києві малоймовірним.

14:30
Друзі, що я подумав. Режим покладається на одвічну любов українців до новорічно-різдвяного циклу свят, навмисне затягуючи всі процеси. Вони сподіваються на те, що ми проїмо і пробухаємо революцію. Це неправда. Такого не буде. Тому я пропоную запустити ідею Тверезого Нового Року на Майдані. Запрошуються всі охочі – і вітчизняні люди, і іноземні туристи. Підтягується середній бізнес (рекламний, ресторанний, готельний). Робиться рекламна кампанія. (Рекламники, агов!) Олів'є і шампанське – олдфешн. Ми пропонуємо новий стиль. Новий Рік за новим стилем. 
14:28

Опозиція не бере участь у "круглому столі" щодо вирішення нагальних проблем в країні, який був ініційований екс-президентом Леонідом Кучмою. 

Про це повідомив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, який перебуває у Будинку профспілок. Він назвав цей кругли стіл "зрежисованим". Депутат також вважає необхідним отримати згоду Майдану на проведення переговорів із владою. Також він вважає неприйнятною пропозицію Леоніда Кравчука про те, що український стіл має відбуватися без участі європолітиків.

У свою чергу Турчинов сказав, що для початку переговорів "влада має виконати наші вимоги", зокрема, щодо звільнення затриманих активістів. Депутат Микола Томенко додав, що опозиція може проводити переговори лише із Януковичем.

14:26

Міліція заявляє що "тітушки" не блокували входи в будівлю представництва Єврокомісії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на в прес-службу столичної міліції.

14:24

Нинішній Євромайдан у Києві є найбільшою проєвропейською демонстрацією в історії Європейського Союзу. Про це сказав член Європарламенту, колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верховстат журналістам у Страсбурзі, де сесія Європарламенту має розглядати "українське питання" о 16.00 за київським часом, повідомляє УНІАН.

 "Не важливо, яку стурбованість має Росія. Цілком очевидно, що український народ зробить свій вибір, і ми маємо надію, що насильство не повториться більше", - сказав Верховстат.

14:23

Держдума РФ закликає ЄС припинити тиск на Україну

14:22

Один із лідерів опозиції Олександр Турчинов заявляє про викрадення електронної пошти партії представниками "Беркуту".

14:13
Olha Snitsarchuk "Загальнонаціональний" круглий стіл, який мав початися о 14. Стіл виставлено у коридорі палацу Україна. Із присутніх - комуніст Симоненко і Кулиняк, який тепер наче як директор палацу. //*а охорона того всього така, що прям йой!
 
14:09
Інформаційний центр "НЕ ЗЛИй Майдан" Відкритий Університет Майдану навпроти Лядських воріт запрошує на цікаві лекції та обговорення! Давайте проводити час на Майдані з максимальною користю! Чекаємо!
 
14:03
Крістіна Бердинських  "Титушки" пикетируют Представительство ЕС в Украине
 
14:03

Литвин: разблокирование правительственного квартала свидетельствует о стабилизации ситуации.

13:59

242 мільйони гривень коштує один місяць роботи Євромайдана зі ста тисячами учасників. Значну частину цієї суми покривають кияни та жителі інших міст за рахунок добровільних пожертвувань. Економіка Євромайдану. Інфографіка

 

 

13:59

В Апеляційному суді Києва, який розглядає апеляції на рішення про утримання під вартою затриманих під час сутичок на Банковій 1 грудня, побили прокурора.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-секретара прокурора Києва Яну Соболевську.

13:58

У Януковича підтвердили зустріч із президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Повідомлення про це з'явилося на сайті глави держави

Зазначається, що зустріч була присвячена обговоренню найважливіших питань, що стоять перед країною.

Янукович зустрівся із президентами. Фото прес-служби АП 
13:50

Фракція Компартії вимагатиме порушення кримінальних справ проти тих, хто брав участь у знесенні пам'ятника Леніну в Києві.

13:49

Київська міська держадміністрація розпорядилася встановлювати на Майдані Незалежності ковзанку на період з 15 грудня по 15 березня щорічно з 2013 року по 2016 рік.

Відповідне розпорядження КМДА підписала 22 жовтня 2013 року й 10 грудня воно опубліковане в муніципальному виданні "Хрещатик", повідомляє "Інтерфакс-Україна".  

13:41

Влада в Україні має чітко розуміти, що силовий розгін демонстрацій потягне за собою санкції з боку Заходу. Таке переконання висловив лідер польської опозиції Ярослав Качинський, пише Reczpospolita.

13:35

Суд переносить розгляд апеляцій по затриманим 1 грудня.

13:31
Новости Донбасса Евромайдан под охраной.

 
13:27

За зверненнями журналістів, постраждалих під час масових акцій, відкрито вже 19 кримінальних справ, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

13:27
ФОТО Бесплатный Киев   
13:20

Станції метро "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" поновили роботу.

13:10
ТСН.ua Колона ударівців пішла звільняти від "титушок" головний офіс ЄС.
13:03
Batkivshchyna Проти проти 35 людей, побитих на Майдані в ніч на 30 листопада, відкриті адмінпровадження, - заявила Гриневич.
13:02
Hromadske.TV Під Апеляційним судом вже 300-400 людей. Вони вже за воротами. Йдуть до будівлі суду
12:57
Біля Апеляційного суду Києва вже перебувають 3 автобуси з спецбійцями. ФОТО ВО Свобода 
У приміщенні суду також перебувають міліціянти. ФОТО ВО Свобода 
12:45
andrii bashtovyi МЗС просить МВС розблокувати представництво ЄС.
12:43
Юрко Сиротюк Три автобуси Беркуту і слідчий Казлов, який фальсифікувавусі справи, той самий у якого Сталін висить на стіні Ось вам і 37-ий.
12:42
Юрко Сиротюк Прокурор заперечує доставку Біленького в суд. В коридорі штовханина. Грифон б'є і штовхає депутатів.Нас тут майже 20.
12:35
Андрій Ковальов Жінку, яку охорона називає завгоспом, бігає по будинку профспілок в істереці верещить: "Нам пріказалі срочно всех виселіть..."
12:32
Снежки - орудие євромайдановца! 
 
12:31
В апеляційному суді сутичка. Тут відбувається розгляд апеляційної скарги на арешт активістів, затриманих за штурм на Банковій
12:31

У вівторок зранку були проведені обшуки у трьох арештованих 1 грудня на Банковій – Владислава Загоровка, Миколи Лазаревського та Ярослава Притуленка. Про це повідомила журналіст Іванна Коберник.

За її словами, у Владислава Загоровка та Миколи Лазаревського обшуки пройшли спокійно, жодні речі не вилучалися, про що зазначено в протоколах обшуку.

У Ярослава Притуленка було вилучено дитячі наколінники, раритетні мотошлеми і окуляри для плавання, повідомила його цивільна дружина. Ярослав Притуленко займався сноубордингом, тому справді мав удома захисну екіпіровку. 

12:23
Inna Nerodyk "Что нам предлагает старушка Европа?Журавля,летящего в небе в неизвесном направлении!"- зі сцени регіоналів
11:50
Айна Бадалова А теперь уже совсем не смешно! Только что позвонил коллега из грузинского ТВ. К ним в отель "Днепр" (а там поселились все грузинские репортеры) пришли представители спецслужб и озвучили постановление, что они должны покинуть страну в ближайшее время. И внимание причина - "за участие в массовых беспорядках"!
11:48

Апеляційний суд Києва переніс на 12 грудня розгляд скарги на арешт па 60 днів активісту Євромайдану, члену "Свободи" Олегу Матяшу. Про це сказала головуючий суддя, мотивувавши це неявкою прокурора, повідомляють "Українські новини".

11:29

Віктора Смолія, адвоката активіста Дорожнього контролю Андрія Дзиндзі, перевезли із лікарні в ізолятор тимчасового утримання. Про таке повідомляє 5 канал з посиланням на захисника Смолія Сергія Лапутько.

11:17

Представництво ЄС в Україні заблокували молодики характерної зовнішності, яких називають "тітушками". Про це "Українській правді" повідомив представник посольства Давід Стулік. 

Фото Давіда Стуліка
Фото Давіда Стуліка

За його словами, співробітники посольства не можуть дістатися до представництва через головний вхід.

Тітушки роздають листівки з англійським текстом, у якому вимагають припинити зовнішній тиск ЄС на Україну

Так "тітушки" йшли до представництва ЄС. Фото Maria Stogova 
11:11

Євромайдан готовий протестувати стільки, скільки буде потрібно.

10:55

Денис Казанский Я думаю, сегодня нужны в столице не баррикады, а флеш-моб. Янукович ждет баррикад, готовится к ним, но не готовится к действу. Неплохо было бы с завязанными ртами выстроиться вдоль улицы, где будет двигаться кортеж с европейцами, с заклеенными ртами и молча кланяться проезжающим автомобилям. Другой вариант - раскрасить всем лица красной краской, имитирующей кровавые потеки от побоев и замотать бинтами головы. При необходимой массовости, на иностранцев это произведет должное впечатление и кадры покажут по всему миру.
10:24

Автобуси із внутрішніми військами МВС у вівторок уранці виїхали з Василькова до Києва для посилення сил із забезпечення правопорядку та ротації солдатів ВВ, які несуть службу в столиці, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на в прес-службу міліції Київської області.

10:10

Станції київського метро "Майдан Незалежності" і "Хрещатик" знову закрили для входу пасажирів. Співробітники міліції пояснюють те, що пасажирів випускають, але не впускають тим, що метро "замінували втретє за добу".

10:07

Олександр Ірванець

ВІВТОРОК, 10 ГРУДНЯ

РАНКОВИЙ ВІРШИК 

Не піддатна жодним стресам, 

Чарівна і чепурна,
Їде їхня баронеса
До нашого барана.

Ваші речі, леді Ештон, 
Де попало не ложіть,
І за ними добре стежте, 
Й шапку, шапку бережіть!

09:45

У Києві розблокований від учасників Євромайдану урядовий квартал знову заблокували. Цього разу силовики, йдеться в сюжеті ТСН. У кварталі стоять 20 автобусів силовиків та створили вже близько 5 кордонів.

Прості машини на території не пускають. Причини блокування не пояснюють. Пропускають на територію лише елітні автомобілі, наприклад, Lexus, та людей з посвідченнями.

Вулиці Інститутська та Лютеранська, що праворуч і ліворуч від Адміністрації президента, перегороджено жовтими автобусами, в деяких із них сидять військові (на відміну від автобусів "Беркуту", вікна в них не тоновані).  Для проходу пішоходів залишено маленькі проміжки, там правоохоронці просять показувати документи. 

Також немає наметів і барикад на перехресті Шовковичної та Богомольця, неподалік від МВС. Там станом на 10 ранку стоїть патруль ДАІ.

Вздовж Шовковичної в усіх арках стоять правоохоронці, чутно як прогрівають мотори. 

09:37

Активісти Євромайдана з 6 години ранку пікетують будинок голови КМДА Олександра Попова. На розі вулиці Ахматової та Дніпровської набережної знаходиться близько сотні людей, передає ЛIГАБiзнесIнформ. Основна вимога пікетувальників до глави КМДА - відмовитися від заборони мирних акцій в центрі Києва і від примусового розгону учасників Євромайдана, що знаходяться в адміністративних будівлях.

Пікет біля будинку Попова. Фото "Обком" 
 
09:28

Після зачистки доріг силовиками у центрі міста, у вівторок рівень заторів все одно наближається до верхньої межі. Так, за даними Яндекс-пробки, станом на 9:25 рівень заторів сягає 9 балів.

 
09:11

10 грудня під ранок  у Василькові розігнали людей, які блокували виїзди спецпідрозділам Тигр, і дозволили спецпризначенцям виїхати. 

Першим про те, що блокаду прорвали, повідомив місцевий ударівець Сергій Сабов. За його словам, люди ще раз спробували заблокувати автобуси – на одеській трасі. Однак згодом він написав, що "Тигри прорвалися". "Відтягнули машини у кювети, прокололи колеса", - написав він.

Між тим ТСН з посиланням на джерела повідомляє, що близько 300 міліціонерів розігнали мітингувальників, які блокували правоохоронців на території аеродинамічного училища.

Станом на 7 годину близько 15 автобусів з правоохоронцями рухалися у напрямку Києва.

08:20

"Батьківщина" оприлюднила записи камер спостереження, на яких видно захоплення офісу партії.

На відео видно, як силовики у жилетах з написом "міліція" та касках, перелазять через паркан і входять всередину будівлі.

Також видно, як вони трощать двері величезним молотом протягом досить довгого часу, намагаючись її відкрити.

Відео оприлюднив Дмитро Чигрин.

06:09

Андрій Капранов  Священик зі сцени: Зараз триває великий піст і люди часто запитують мене як правильно постити. Так от, зараз головне постити якомога більше правди у твіттер, фейсбук та вконтактє.
05:15

Внаслідок звільнення рогу вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждало двоє правоохоронців – співробітники внутрішніх військ та "Беркуту".

Про це повідомив присутній на місці події начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Ігор Плахута.

"Співробітник "Беркуту" отруївся газом, який проти нього застосували мітингувальники. Один військовослужбовець постраждав в утиснені. Діагноз йому встановлять пізніше", - заявив він.

Плахута зазначив, що для розчистки вулиць, прилеглих до адміністрації президента залучили близько 400 військовслужбовців внутрішніх військ та "Беркута". Затриманих, за його інформацією, немає.

04:49

Силовики зачистили останні барикади, що знаходилися поблизу Адміністрації Президента. Близько 3:40 правоохоронці відтіснили мітингувальників до Хрещатика вниз по Лютеранській.

 Фото Оксани Денисової. Мітингувальників оточили так, щоб вони мали змогу відійти до Хрещатика по Лютеранській.

Під час зачистки території на розі вулиць Банкової та Лютеранської до лав мітингувальників пролізли провокатори, які розмахували палицями і застосували проти силовиків сльозогінний газ. Правоохоронці щитами відтісняли протестувальників. За попередніми даними, озвученими в ефірі Громадського ТБ, є близько 10 постраждалих під час давки.

Раніше, близько 2:45, близько 200 силовиків почали зачищати барикади на розі вулиць Шовковичної та Богомольця.

Співпробітники МНС розрізали дерев'яні огорожі бензопилою. Частини барикад було складено на самоскид. На місці подій перебував Володимир Кличко. Також там був помічений керівник столичного "Беркуту" Сергій Кусюк..

Мітингувальники опору не здійснювали, бо були оточені з усіх боків силовиками.

 
МНС-ники розбирають барикаду на розі Богомольця та Шовковичної
МНС-ники розбирають барикаду на розі Богомольця та Шовковичної. Фото: Дмитро Дєнков
МНС-ники розбирають барикаду на розі Богомольця та Шовковичної
Зачистка барикади на розі Богомольця та Шовковичної. Фото: Дмитро Дєнков
01:11

На розі вулиці Грушевського і Кріпосного провулку близько 1 години ночі почалася зачистка барикади силами міліції. 

Про це повідомив депутат Андрій Шевченко. "Міліція зачищала жорстко, били людей, це все знімали камери", - сказав він. "Депутата Пашинського зажали в самій середині бійні, його ледь не задавили. Уникнути розгону не допомогла присутність ні Яценюка, ні Мартиненка", - додав депутат.

"Спецназ розрізав табір на два і крок за кроком просувався вперед", - додав Шевченко.

 Фото Мустафи Найєма

За його словами, були затримані активисти Деніс Сергієнко і Роман Атаманюк, яких потім було звільнено.

Шевченко повідомив, що внаслідок зачистки вдалося уникнути поранення протестувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді