Статті

Грузія на трьох: парламент поділять нинішні, колишні та агенти Кремля

В партії "патріотів" застерігають від зближення з ЄС, через яке, на їхню думку, "усім грузинським чоловікам доведеться стати гомосексуалістами"...
Розслідування

Розпил з фоном: Як заробляють на брудному металі з Чорнобиля

Керівництво ЧАЕС підозрюють в тендерних махінаціях та несанкціонованому вивозі забрудненого металобрухту. (рос.)

Ціна Медалі. Історії паралімпійських чемпіонів у Ріо. Частина 1

XV Літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро стали найбільш успішними в історії збірної України. Чемпіони і призери Паралімпіади поверталися до України з тріумфом, а тепер вони не повинні лишатися один на один зі своїми проблемами.

Бернар-Анрі Леві: Україна – це благословення для ЄС

Французький філософ та письменник Бернар-Анрі Леві є одним із найвпливовіших мислителів, що протистоять нинішньому євроскептицизму та аргументам на кшталт "Європа не має альтернативи співпраці з путінською Росією".

Check заяв про бюджет-2017 та конфіскацію грошей Януковича

"Інфляція висока, а доходи не індексують!". "Конфісковані гроші Януковича не підуть у бюджет". VoxCheck перевірив десять тверджень політиків, які були зроблені під час презентації фінплану-2017 і знайшов лише дві правди.
ООН

Хто він – новий генсек ООН? Очікування України та світу від Антоніо Гутерріша

Пан Гі Мун позначив ключові невирішені проблеми, які він залишає своєму наступнику. Та головною є неефективність системи ООН в цілому.
editorial

Мораторій на продаж квартир. А чому б і ні?

Асоціація забудовників та Спілка квартирних орендарів вимагає у Верховної Ради введення мораторію на продаж всіх квартир, крім першого продажу новобудов.

Друга поразка Саакашвілі. Репортаж з історичних виборів у Грузії

В разі перемоги нинішня грузинська опозиція обіцяла повернути в країну всіх політбіженців, починаючи з нинішнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. А разом з ним – всю команду грузинських експатів, уявити без яких українську політику вже неможливо. (рос.)

9 шляхів до безвізу: як інші держави йшли до скасування віз з ЄС

У безвізовому списку ЄС – 60 країн, які потрапили туди різними шляхами. "Європейська правда" розібралася, якою є їхня відмінність, як відрізняється тривалість шляху та який зі шляхів обрав Київ.

Володимир Ар’єв: Ясна річ, ми піднімемо скандал у Страсбурзі

В інтерв’ю "Європейській правді" голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв розповів про технологію, за допомогою якої Росію хочуть повернути до пленарної зали асамблеї, та про те, як Київ має намір протидіяти цьому.

Культура замовчування. Про що не говорять російські ліберали

"Володимир Путін" – це не більше, ніж функція. Той, хто його прибере, або сам стане цією функцією, або змушений буде знову вимовляти сакраментальне "беріть суверенітету скільки хочете". (рос.)

Подарунок "старшого брата". Як Україна буде "кроїти" податкову систему

Якою бачить МВФ фіскальну і податкову політику України. (рос.)

Три тижні до проблем – нові загрози для електронного декларування

Держспецзв'язок умисно ускладнив процес е-декларування. Хто має впевненість, що система витримає пікове навантаження останніх днів?

Кіно розбрату. Чим "Волинь" корисна, а чим небезпечна для польсько-українських відносин

Побоювання, що після виходу фільму в прокат зросте кількість випадків насильства щодо українців у Польщі, небезпідставні.

Президент-"консерватор". Чому Порошенко обростає конфліктами

Не маючи змоги швидко перемогти, Порошенко воліє "законсервувати" ситуацію і взяти противників виснаженням. Напередодні "екватора" його президентства "Українська правда" вирішила згадати найбільш показові "заморожені" конфлікти Порошенка на "внутрішньому фронті".

Операція "реприватизація". "Укртелеком" – під прицілом

За "Укртелеком" серйозно взялися Генеральна прокуратура і Фонд держмайна. Чи поверне держава актив, скандально приватизований за часів Віктора Януковича? (рос.)
інтерв'ю

Паоло Джордано: Письменники складають із маленьких людських історій велике історичне тло

Італійський письменник Паоло Джордано про мікроісторичний тренд в літературі, самотність сучасних людей, нові та старі війни, трансформацію інституту шлюбу та неможливість гепі-енду.

Україна в тенетах "схеми". Кому вигідна система субсидій

За нормативом отримувач субсидій без лічильника споживає вісім кубометрів газу, фактично — шість. Компанія поставляє шість, а держава з нею розраховується за вісім. Ця схема поширена при постачанні населенню і газу, і тепла, і електрики. (рос.)

100 днів після Brexit. Де виграв та де програв Лондон

Втрата Британією переваг у економічних і торговельних відносинах із ЄС означатиме, що найбільші побоювання противників розриву збулись.

Боротьба за адмінресурси. Новий "медведчук" в АП та "чечетов" у Раді?

Хтось дуже хоче бути новим медведчуком при українській владі – офіційно повноважень ніяких, але тіньовий вплив на політикум величезний. Заповітна мрія політиків та корупціонерів – все мати, і ні за що не відповідати.

Повернення Саакашвілі та реванш Путіна. Грузія напередодні парламентських виборів

Близько 40% населення Грузії не знають, за кого віддати свій голос. Це дає шанс потрапити до парламенту відверто проросійським партіям.

На екваторі. Як Петро Порошенко готується до другого терміну

"Українській правді" вдалося дізнатися, як Порошенко, поки що обережно, розпочав підготовку до другого терміну, чого він боїться і що збирається робити зі своїми потенційними конкурентами.

Лідер, якого ніхто не знає. Естонія обрала президента з шостої спроби

В’їдливі коментарі російськомовних медіа свідчать про те, що кандидатура Кальюлайд у Москві ентузіазму не викликала. Там сподівались, що главою держави стане Майліс Репс – прихильниця відновлення відносин із Росією.

Олександр Лінчевський про те, як МОЗ реформуватиме охорону здоров'я

Детальний чек-ліст реформи медицини – у розповіді заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського "Українській правді. Життя". Аби кожен міг розуміти плани нової команди і стежити за їх виконанням.

Чому індивідуальне утеплення квартири є тупиком

Утеплення окремої квартири у багатоквартирному будинку не має економічного смислу і шкодить технічному стану споруди. Чи є альтернатива?

Путін шантажує плутонієм. Наскільки небезпечні погрози РФ

Ризик нового витку гонки озброєнь, до якого Росія навряд чи готова, як ніколи високий.

Безкарні: хто покриває мерів-сепаратистів

На Донбасі говорять — "одна баба відсиджує за всіх мужиків". З чим саме пов'язана раптова зачистка "прибічників" сепаратистів аж за два роки після сумнозвісних подій, і на кого ще може чекати доля Сліпцова та Черкасова?

Розвели як кошенят. Чому провалилося придбання 112 каналу

Епопея навколо нереалізованої угоди з купівлі телеканалу "112" триває. ЕП стали відомі нові факти про переговори, про те, хто ще намагався закрити операцію для президента, і чим це закінчилося. (рос.)
інфографіка

200 найбільших компаній України

Як виглядають 200 найбільших компаній країни, сукупний дохід яких становив в 2015 році більше 2 трлн гривень? Хто їх власники та які галузі у лідерах? Чи є серед них технологічні компанії?

Святіші за Папу: до чого приведе Польщу повна заборона абортів

Намагання встановити повну заборону абортів, включно до ув'язненням до 5 років, можуть розглядатися як відповідь на звернення єпископату. Однак загострення внутрішніх протиріч через питання абортів невигідне польській владі.

Неможливе можливо: на які торговельні поступки Україні пішов ЄС

Менше ніж за рік після старту дії зони вільної торгівлі Європейський Союз погодився на підвищення експортних квот. Брюссель мав усі підстави відмовити Україні, в першу чергу – через наші порушення Угоди про асоціацію.
Бабин Яр

Право бути жертвою

Радянська доктрина не залишала людині права бути жертвою – слабкою, розгубленою, безпомічною. Багато з нас сьогодні мислять, як радянське партійне керівництво. Ми хочемо бачити кожного українця непохитним героєм і патріотом, а перелякані обивателі викликають у нас відторгнення. (рос.)
Реклама: