Статті

інтерв'ю

Володимир Омелян: Сподіваюсь, українську мафію в "УЗ" не замінить польсько-українська

У другій частині інтерв'ю з міністром інфраструктури: про боротьбу з МАУ, про лоукостери, що чекає на українські порти, та про виклики для "Укрзалізниці".
Уряд

100 днів самотності уряду Гройсмана

"Українська правда" вирішила з’ясувати, чи вдалося новому прем’єру за перших 100 днів своєї діяльності налагодити роботу зі своїми колишніми колегами з парламенту та виконати інші обіцянки.

Волонтерський контроль в МО. Кадрова чистка і нова архітектура міністерства

Найбільша проблема в МО, як і в багатьох сферах, – це кадри. У нас більше 50% керівного складу і вузьких фахівців МО до 2018-го року повинні піти на пенсію.
інфографіка

Злочин і покарання: кого влада переслідує за банкопад

ЕП зібрала усю основну інформацію про кримінальні та господарські справи, що стосуються збанкрутілих банків та власників фінансових установ, які повинні це заплатити. Хто відповість за банкопад?

"Дільниця вільної Вірменії": чому в Єревані не можуть звільнити захоплену будівлю поліції

Керівництво Вірменії опинилося в глухому куті. Значна частина вірменського суспільства хоч і засуджує бойовиків, але водночас співчуває їм...

Без стіни і рову з крокодилами. Репортаж з латвійсько-російського кордону

Яким має бути україно-російський кордон? Прикладом для нас може бути досвід, наприклад, Латвії, що почала модернізацію свого кордону одночасно з нами.

Що ухвалив Сейм Польщі? Переклад резолюції про визнання геноциду на Волині

Під час вчиненого в 1943-45 роках геноциду вбито було понад 100 тисяч мешканців Польщі, в основному селян. Їх точна кількість досі невідома.

Володимир Омелян: Я не готовий нести відповідальність за тих, кого призначили до мене

Міністр інфраструктури розповів ЕП, як потрапив до уряду, чи впливають на його рішення "Народний фронт" та керівник МВС Арсен Аваков, а також що буде з автомобільною мережею, і коли в Україні з'явиться дорожній фонд.

Кожен день – як останній. Правила життя Павла Шеремета

Чесне ім'я – наш капітал і наш ресурс. Підійшов до якоїсь межі і зрозумів, що життя таке коротке, а репутація – така тендітна річ, що все це підкоряти волі кількох політиків – нерозумно і безглуздо.

Останній ефір Павла Шеремета

"Коли в ефір дзвонили люди і говорили, що "все пропало, зрада", він міг навіть розлютитися – Паша підштовхував людей змінюватися, йти до правди, перемагати і щось міняти, а не опускати руки і говорити, що все погано", - згадує Тетяна Іванська, яка вела з Павлом його останній ефір.

Знеструмлені мережі: хто винен у 50-відсотковій дефляції банків

За останні 2,5 роки кількість банківських відділень скоротилася на 8 468 до 10 822. VoxUkraine з'ясував, що "вбило" більше відділень: бідність чи нові технології.

Відносини ЄС та України: історія втрачених можливостей і невиконаних очікувань

Стаття нового посла Польщі. "Україні запропонували лише новий інструмент європейської політики сусідства. Київ відреагував розчаруванням".

Життя без МВФ. Яке воно?

Україна вже точно не отримає третій транш МВФ в липні і, ймовірно, навіть не цього літа, а може і не цього року. Чому так, і чи впорається країна без допомоги Фонду? (рос.)
інтерв'ю

Володимир В’ятрович: Називаючи вулиці Бандерою, ми не повинні повторювати радянський досвід з Леніним

УП поговорила з головою Інституту національної пам'яті Володимиром В’ятровичем епопею з перейменування в рамках декомунізації та просування польськими політиками теми "геноциду".

Соцмережі сумують за Павлом Шереметом

Користувачі соціальних мереж з теплом згадують Павла та співчувають його рідним і колегам.

Доповідь Європарламенту про доцільність скасування віз для України: повний текст

Пропонується запровадження моніторингового механізму, який дозволить навіть призупинити безвізовий режим в разі "відкату" реформ.

Коли слів замало. Колеги та друзі про Павла Шеремета

Не так багато текстів, які б ми писали так важко. Зі сльозами, з болем, з великим смутком. Бо кожна історія, опублікована нижче, – це шматок життя, який назавжди втрачений.

Пал Героїч, ви завжди з нами

Ми називали його Пал Героїч. Для нас він був зіркою і метром. Журналістом, який тонко відчуває соціальну і політичну канву часу. Безумовним авторитетом. (рос.)

Ринок нерухомості. А якщо все-таки дно подвійне

На первинному ринку житла Києва затишшя. Останні кілька місяців ціни і число продажів в новобудовах застигли на одній позначці. В очікуванні того, як поведе себе курс валют у подальшому, частина покупців відклала покупку. (рос.)
Вибори

Результати виборів: кого обрали до Верховної Ради

Більшість потенційних переможців на довиборах підсилять провладну коаліцію в парламенті, а от два новоприбулих нардепи від "Батьківщини" ймовірно, долучаться до опозиції.

Путіловський прорив, або Як БПП програв вибори у Херсоні

Петру Порошенку слід негайно приймати кадрові рішення у своїх штабах. Інакше війна з "Батьківщиною" може мати катастрофічні наслідки для його партії.

Олексій Вадатурський: У владі досі залишається кланова система

Як я став... Інтерв'ю з топ-100 успішними підприємцями України. Власник одного з найбільших зернотрейдерів країни "Нібулона" — Олексій Вадатурський — став наступним гостем проекту.

Як пов'язані турецький путч та потепління між Ердоганом і Путіним

Анкара скоро може стати вигнанцем із європейської сім’ї. А для Кремля немає нічого незвичного у спілкуванні з диктаторами.

5 мільярдів на "липову" соцдопомогу. Чому держава продовжує годувати шахраїв

Понад 500 тисяч порушень на суму понад 5 млрд грн: пенсії "мертвим душам", виплати "загубленим паспортам", субсидії зовсім не бідним, і допомога "переселенцям", які так і залишилися на Донбасі.

Перестрілка напередодні мирних угод: чому вірменська опозиція взялася за зброю

Влада Вірменії знову підтвердила нездатність і небажання вести конструктивний внутрішньополітичний діалог. Однак вбивство поліцейського і захоплення заручників точно не додадуть популярності опозиціонерам.

Перший пішов. Як АП переводили на електронний документообіг

Два роки, 40 тис. дол. і наполегливість — все, що знадобилося Держцентру з ядерної та радіаційної безпеки для переходу від паперових документів до електронних. (рос.)

Як зробити українців щасливими – 11 висновків із глобальних досліджень

У розмовах про реформи головне не забути, для чого вони у підсумку. Як зробити людей щасливішими, не чекаючи десятиліттями економічних проривів?

В очікуванні Гітлера

Українців закликають готуватися до повномасштабної війни з Росією, розгортання масового партизанського руху, переростання україно-російського конфлікту в Третю світову. Але перш за все Україна повинна бути готова до того, що очікування Гітлера може виявитися марним. (рос.)

Країна військових переворотів: чому в Туреччині армія програла змагання з авторитаризмом

Урок цей дуже простий: помірковані ісламісти взяли за озброєння цінності економічного розвитку та європеїзації, вибивши таким чином один із ключових елементів легітимності військових.
Довибори

Зачекались: хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді

УП проаналізувала фаворитів виборчої кампанії, яка фінішує 17 липня. Хто має найбільше шансів зайняти вільні крісла у Верховній Раді.
інтерв'ю

Олеся Островська-Люта: В усіх ситуаціях я буду відстоювати інтереси культури і мистецтва

Ексклюзивне інтерв'ю з новою очільницею "Мистецького Арсеналу" про її перші кроки на посаді, майбутню візію комплексу та дипломатичні виклики.

Потерпілі проти страховиків: як збільшити шанси на отримання виплати

При настанні страхового випадку отримати відшкодування вдається далеко не всім. ЕП визначила основні причини відмови та рекомендації, що дозволяють мінімізувати ризики невиплати. (рос.)
Реклама: